Buzz

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η παραγωγή του «Akira»

στα 10

Με μια τελείως ξαφνική κίνηση ο Τάικα Γουαϊτίτι φεύγει από το πρότζεκτ για να αναλάβει τη σκηνοθεσία μιας ακόμα υπερηρωικής ταινίας.

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η παραγωγή του «Akira»

Οταν πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως ο σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι θα σκηνοθετούσε ένα από τα πιο σπουδαία manga (και αργότερα anime), το «Akira» του Κατσουχίρο Οτόμο, νιώσαμε πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καλύτερα χέρια. Ομως, όπως συχνά συμβαίνει, η χαρά μας αλλά και τον φανς κράτησε πολύ λίγο.

Διαβάστε ακόμα: «Orbital Era»: Ο Κατσουχίρο Οτόμο του «Akira» ετοιμάζει καινούργια ταινία

waititi 607

Η Warner Bros. ανακοίνωσε πως σταματάει την παραγωγή της ταινίας επ’ αόριστον, παρότι το φιλμ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο φθινόπωρο. Το Variety αναφέρει πως ο Γουαϊτίτι, λίγο πριν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, είχε δηλώσει πως ανέλαβε να σκηνοθετήσει το «Thor 4» (με τον Κρις Χέμσγουορθ να επιστρέφει στο ρόλο του Νορβηγού Θεού) και πως το «Akira» θα χρειαστεί να περιμένει μιας και θέλει να επικεντρωθεί στη ταινία της Marvel. Πηγές λένε πως άτομα πολύ κοντά στην WB έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση αυτή του Γουαϊτίτι, την ώρα που το «Akira» ήταν τόσο κοντά στο ξεκίνημα των γυρισμάτων, με το στούντιο να ελπίζει πως η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά το «Thor 4».

Ο Γουαϊτίτι είχε ήδη ξεκινήσει να συναντιέται με Γιαπωνέζους ηθοποιούς για τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας, με το στούντιο μάλιστα να σκέφτεται να του δώσει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, έτσι ώστε να βρει τους καταλληλότερους. Αλλά, δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται τα προβλήματα ήταν ακόμη περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα: Είστε έτοιμοι για ένα biopic με ήρωα τον... χιμπαντζή του Μάικλ Τζάκσον; Εμείς ναι!

Akira 607

Ολα αυτά αποτελούν ένα ακόμα πισωγύρισμα για την κινηματογραφική μεταφορά του «Akira», με την προηγούμενη να ήταν το 2012 όταν ο σκηνοθέτης που είχε αναλάβει το πρότζεκτ τότε, ο Χάουμε Κολέτ Σερά, αποχώρησε μετά από διαφωνίες με το στούντιο για το μπάτζετ της ταινίας. Αγνωστη παραμένει η τύχη του «Akira», ενώ η ταινία μέχρι πρότινος ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες το 2021, όπως και η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Thor 4».

Διαβάστε ακόμα: