Buzz

Είστε έτοιμοι για ένα biopic με ήρωα τον... χιμπαντζή του Μάικλ Τζάκσον; Εμείς ναι!

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Thor: Ragnarök» και ο animator του «Fantastic Mr. Fox» ετοιμάζουν το πιο ευπρόσδεκτα εξωφρενικό πρότζεκτ που ακούσαμε τελευταία.

Είστε έτοιμοι για ένα biopic με ήρωα τον... χιμπαντζή του Μάικλ Τζάκσον; Εμείς ναι!

Ναι, αυτό είναι ένα αντισυμβατικό biopic που θα θέλαμε να δούμε!

Ο Νεοζηλανδός Τάικα Γουατίτι, ένας εκ των δημιουργών του τηλεοπτικού «Flight of the Conchords» και σκηνοθέτης των απολαυστικών «What We Do in the Shadows» και «Hunt for the Wilderpeople», αλλά και του επερχόμενου «Thor: Ragnarök», ετοιμάζει ένα (περίπου) βιογραφικό φιλμ με ήρωα τον χιμπαντζή του Μάικλ Τζάκσον, ονόματι Bubbles.

Το ευπρόσδεκτα εξωφρενικό αυτό πρότζεκτ με τίτλο –τι άλλο;– «Bubbles» υποτίθεται ότι θα ρίχνει φως στη ζωή του Μάικλ Τζάκσον μέσα από τα μάτια του χιμπαντζή που ο αμφιλεγόμενος βασιλιάς της ποπ κρατούσε ως κατοικίδιο. Ο Τζάκσον υιοθέτησε το ασυνήθιστο pet από ένα ερευνητικό κέντρο στο Οστιν του Τέξας, το 1983, και τον μετέφερε στο ράντσο του, Neverland, όπου ο Bubbles έμεινε για αρκετά χρόνια, μέχρι που η υπερβολική επιθετικότητά του ανάγκασε τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του να τον στείλει σε ένα καταφύγιο πιθήκων στη Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμη: Οι Κρις Χέμσγουορθ και Τομ Χίντλστον περνάνε τέλεια στα γυρίσματα του «Thor: Ragnarok»

Michael Jackson Bubbles 607

Το σενάριο του Αϊζακ Ανταμσον βρισκόταν για καιρό στη Μαύρη Λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα απραγματοποίητα σενάρια του Χόλιγουντ, όμως ευτυχώς ο παραγωγός Νταν Χάρμον ανέλαβε να το κάνει επιτέλους πραγματικότητα ως stop-motion animation, μέσα από την εταιρεία του Starburns Industries, που μας έδωσε επίσης το υπέροχο «Anomalisa».

Κι αν όλα αυτά δεν έφταναν ήδη για να μας εξάψουν το ενδιαφέρον, τη σκηνοθεσία, μαζί με τον Γουατίτι, θα αναλάβει ο animator του «Fantastic Mr. Fox», Μαρκ Γκούσταφσον, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο πάνω σε μια νέα εκδοχή του «Pinocchio».

Taika Waititi 607 Ο Τάικα Γουατίτι με τον Κρις Χέμσγουορθ στα γυρίσματα του «Thor: Ragnarok»

Και για όσους ανησυχούν για το αν μια τέτοια ταινία θα καταφέρει ποτέ να φτάσει στις σκοτεινές αίθουσες, όταν πολύ πρόσφατα το διαβόητο επεισόδιο της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Urban Myths», όπου ο Τζόζεφ Φάινς υποδύεται τον Τζάκσον, ακυρώθηκε έπειτα από έντονες αντιδράσεις, ο Γουατίτι περιγράφει το ακριβώς έχει στο μυαλό του:

«Οι περισσότεροι ξέρουν ότι είμαι μεγάλος φαν του Μάικλ Τζάκσον, οπότε το βασικό θέμα για μένα είναι να εξασφαλίσω ότι το φιλμ θα σεβαστεί αυτόν και την κληρονομιά του. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω ένα biopic: θέλω να επικεντρωθώ στο να πω μια ιστορία που ανακατεύει πραγματικότητα και φαντασία, για ένα ζώο που προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο. Αυτή η ταινία δεν είναι για τον Μάικλ Τζάκσον, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι μια ιστορία που θα μου ταίριαζε να αφηγηθώ – ή μια ιστορία που θα αισθανόμουν άνετα να πω. Είναι για το συναρπαστικό ταξίδι ενός χιμπαντζή μέσα από την περίπλοκη ζούγκλα της ανθρώπινης ζωής. Νομίζω ότι το animation είναι ο μόνος τρόπος για προσεγγίσει κανείς μια ιστορία σαν αυτή. Πραγματικά λάτρεψα το “Anomalisa” γιατί ήταν μια πανέμορφη και πρωτότυπη σπουδή πάνω στη μοναξιά».

Δεδομένου ότι ο Γουατίτι μας έδωσε ένα από τα πιο διασκεδαστικά ψευδοντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών με το «What We Do in the Shadows», εμείς είμαστε έτοιμοι να τον ακολουθήσουμε χωρίς διασταγμό!

What We Do in the Shadows 607 «What We Do in the Shadows»

Διαβάστε ακόμη