Buzz

O Τζόζεφ Φάινς θα είναι ο Μάικλ Τζάκσον στην ταινία που ζωντανεύει το πιο παράξενο road trip που έγινε (;) ποτέ!

στα 10

Δεν ξέρουμε τι είναι πιο παράξενο: η ιστορία ενός road trip που βρήκε συνεπιβάτες τρεις από τους μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών ή ότι ο Τζόζεφ Φάινς βρίσκει χαριτωμένο το ότι θα υποδυθεί τον Μάικλ Τζάκσον;

O Τζόζεφ Φάινς θα είναι ο Μάικλ Τζάκσον στην ταινία που ζωντανεύει το πιο παράξενο road trip που έγινε (;) ποτέ!

Ηταν 2011 όταν μια συνέντευξη του Τιμ Μέντελσον, ατζέντη τότε της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έφερε στην επιφάνεια μια απίστευτη (και ίσως αλήθινή) ιστορία που συνέβη αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και είχε για πρωταγωνιστές της τον Μάικλ Τζάκσον, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μάρλον Μπράντο.

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Μάικλ Τζάκσον είχε καλέσει την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μάρλον Μπράντο στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις συναυλίες του στο Madison Square Garden στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2001. Μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και την απαγόρευση των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού, οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο το ταξίδι της επιστροφής προς το Χόλιγουντ.

To άρθρο στο Vanity Fair είναι γεμάτο από «ανατριαχιαστικές» λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι: στο τιμόνι κάθισαν και οι τρεις θρύλοι ξεκουράζοντας ο ένας τον άλλον, ο Μάρλον Μπράντο σταματούσε σε όλα τα KFC και Burger King που συναντουσαν, ενώ ο τελικός προορισμός τους ήταν το Οχάιο όπου και σταμάτησαν μετά από 500 μίλια οδήγησης.

Jackson Taylor Brando

Φυσικά η αυθεντικότητα του ταξιδιού αμφισβητείται. Συνεργάτης της Ελίζαμπεθ Τέιλορ δηλώνει ότι η σταρ έμεινε στη Νέα Υόρκη, προσευχήθηκε για τους αγνοοούμενους και τους νεκρούς και επισκέφθηκε το Ground Zero, ενώ έφυγε όταν άνοιξαν τα αεροδρόμια.

Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει κανέναν να το θεωρήσει εξαιρετική πρώτη ύλη για μια ταινία - έστω κι αν αυτή θα κάνει την πρεμιέρα της στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο Sky Arts, με πρωταγωνιστές την Στόκαρντ Τσάνινγκ στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Μπράιαν Κοξ στο ρόλο του Μάρλον Μπράντο και τον Τζόζεφ Φάινς στο ρόλο του Μάικλ Τζάκσον.

«Διάβασα το σενάριο», δηλώνει ο Φάινς που βρίσκεται ήδη στο κέντρο μιας μεγάλης συζήτησης για το αν έπρεπε να δεχθεί να παίξει το ρόλο του Βασιλιά της Ποπ - ειδικά σε ένα Χόλιγουντ που αυτή τη στιγμή σείεται από τις αντιδράσεις για την ελλιπή εκπροσώπηση των μαύρων ηθοποιών στη βιομηχανία.

«Είναι μια πρόκληση. Είναι μια κωμωδία. Kάτι σαν αστικός μύθος, όπου ο Μάικλ, ο Μάρλον Μπράντο και η Λιζ Τέιλορ βρέθηκαν όλοι μαζί σε ένα κονσέρτο πριν από την 11η Σεπτεμβρίου και με το κλείσιμο των αεροδρομίων ο Μάικλ είχε την φαεινή ιδέα να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και να ξεκινήσουν για το σπίτι... Είναι ένα αστείο, ελαφρύ ταξίδι με αυτοκίνητο, για το τι είναι τελικά η διασημότητα. Αλλά ταυτόχρονα είναι ένα σενάριο με βάθος για τις σχέσεις που περιγράφει».

Jackson Taylor Brando

Διαβάστε και δείτε ακόμη: