Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή 7 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή 7 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


city of lies 607

Ψεύτικη Πόλη (City of Lies) του Μπραντ Φέρμαν

Ο αστυνομικός Ράσελ Πουλ έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να λύσει την υπόθεσή δολοφονίας των The Notorious B.I.G. και Tupac Shakur. Δύο δεκαετίες μετά, η έρευνα παραμένει ανοιχτή. Ένας δημοσιογράφος απελπισμένος να σώσει τη φήμη και την καριέρα του, είναι αποφασισμένος να μάθει το γιατί. Αναζητώντας την αλήθεια, οι δύο τους συνεργάζονται και αποκαλύπτουν έναν αυξανόμενο ιστό θεσμικής διαφθοράς και ψεμάτων.
Ο Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστεί σε αυτή τη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία η οποία γυρίστηκε πριν την δικαστική περιπέτεια του ηθοποιού με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ (και πιο συγκεκριμένα το 2017), αλλά που μόλις τώρα κυκλοφόρησε, κάνοντας την πρεμιέρα της σε VOD. Δείτε το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα.

H ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone Tv για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή.

The Lure 607

The Lure (Córki Dancingu), της Ανιέσκα Σμοτσίνσκα

Ξεχάστε την Αριελ και τη μικρή γοργόνα της Disney: οι επικίνδυνες πλανεύτρες του βυθού επιστρέφουν στο σινεμά πιο σαγηνευτικές και θανάσιμες από ποτέ, δείχνοντας τα δόντια τους στο απροκάλυπτα ποπ σκηνοθετικό ντεμπούτο της Πολωνέζας Ανιέσκα Σμοτσίνσκα, το οποίο αναβιώνει θεαματικά την ξεχασμένη παράδοση των παραμυθένιων φαντασμαγοριών του ανατολικοευρωπαϊκού σινεμά.
Η ιστορία ακολουθεί δύο αδελφές που αναδύονται από τα σκοτεινά νερά μιας πολωνικής ακτής για να στοιχειώσουν τις ζωές μιας ομάδας μουσικών και να μετατραπούν σχεδόν εν μια νυκτί σε σταρ ενός τοπικού nightclub. Ο έρωτας της μίας για έναν κοινό θνητό θα ανατρέψει τη σχέση τους, ενώ τα δύο αμφίβια κορίτσια παλεύουν ταυτόχρονα να τιθασεύσουν τις ακατανίκητες ορέξεις τους για ανθρώπινη σάρκα και αίμα. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Νetflix

gods of egypt 607

Οι Θεοί της Αιγύπτου (Gods Of Egypt) του Αλεξ Πρόγιας

Στην αρχαία Αίγυπτο, ο θνητός Μπεκ, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Ωρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες. Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας, αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση και απελευθέρωση του κόσμου από τον αδίστακτο δυνάστη τους. Επική σε φιλοδοξία και κιτς εικονογραφία, αλλά και βουτηγμένη στα κλισέ, οι «Θεοί της Αιγύπτου» δεν είναι σε καμμιά περίπτωση μια καλή ταινία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια ταινία που για κάποιους λόγους και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, που δεν αξίζει να δεις.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Star Channel

Porto 607

Πόρτο (Porto) του Γκέιμπ Κλίνγκερ

Σε μια μαγική πόλη, που δεν έχει κινηματογραφηθεί όσο της αξίζει, εκτυλίσσεται η κατεξοχήν κινηματογραφική ιστορία – αυτή του boy meets girl. Ο Τζέικ και η Ματί είναι δύο αουτσάιντερ στην πόλη του Πόρτο που υπήρξαν κάποτε για λίγο μαζί. Μυστήριο καλύπτει τις στιγμές που μοιράστηκαν, και ψάχνοντας μέσα από άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε οδυνηρές αναμνήσεις, ξαναζούν την αιφνιδιαστική τους συνάντηση που σταμάτησε το χρόνο για μία νύχτα.
Γυρισμένη με φιλμ 8, 16 και 35mm και με τις «ευλογίες» του Τζιμ Τζάρμους, η ταινία του Γκέιμπ Κλίνγκερ σηματοδοτεί μια από τις τελευταίες εμφανίσεις στο σινεμά του Αντον Γιέλτσιν αλλά και μια ρομαντική ιστορία ειπωμένη... αλλιώς. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στην ΕΡΤ3

Album 607

Αλμπουμ (Albüm) του Μεχμέτ Καν Μέρτογλου

Ενα άτεκνο ζευγάρι της μεσαίας τάξης στην Τουρκία, ετοιμάζει ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από την περίοδο της ψεύτικης εγκυμοσύνης της συζύγου – φωτογραφίες με φόντο την παραλία, τη δουλειά, το σπίτι. Έτσι, το υιοθετημένο τους παιδί δεν θα αμφισβητήσει πως είναι οι στοργικοί, βιολογικοί γονείς του, χώρια που θα έχουν αποδείξεις να δείχνουν σε φίλους και συνεργάτες. Το περήφανο ζευγάρι φτάνει στο σημείο να σκηνοθετήσει λήψεις στο μαιευτήριο, φτιάχνοντας απ’ το μηδέν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας. Βάζουν στόχο να ξεκινήσουν μια νέα ζωή με το παιδί, αλλά πανικοβάλλονται όταν ανακαλύπτουν πως η υιοθεσία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία της αστυνομίας, άρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μαθευτεί. Σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ντεμπούτα του πρόσφατου βαλκανικού σινεμά, η αλλιώτικη κωμωδία του παραλόγου φλερτάρει με το σινεμά του Ρόι Άντερσον. Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής στο Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

charulata 607

Η Μοναχική Σύζυγος (Charulata) του Σατιαζίτ Ρέι

Τέλη του 19ου αιώνα στην Ινδία. Στην έπαυλη του φιλελεύθερου αλλά και εργασιομανή Μπουπατί, εκδότη εφημερίδας και της μοναχικής γυναίκας του, Τσαρουλάτα, έρχεται να φιλοξενηθεί ο Αμάλ, ο ξάδερφος του Μπουπατί. H Τσαρουλάτα ανακαλύπτει την καλλιτεχνική της πλευρά αλλά ταυτόχρονα νιώθει και μια επικίνδυνη έλξη. Οταν ο Μπουπατί θα ζητήσει από τον Αμάλ να διδάξει την Τσαρουλατά λογοτεχνία, προκειμένου να κάνουν παρέα και να μην νιώθει πια μόνη, οι ισορροπίες θα ανατραπούν.
Η αγαπημένη ταινία του ίδιου του Σατιαζίτ Ρέι δεν είναι παρά ένα εν δυνάμει αμερικάνικο μελόδραμα, ποτισμένο από την ινδική ψυχή και το λυρισμό ενός μεγάλου δημιουργού.Βραβευμένη με την Αργυρή Άρκτος σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο Κανάλι της Βουλής

Rosemary's Baby 607

Το Mωρό της Ρόζμαρι (Rosemary’s Baby) του Ρομάν Πολάνσκι

Η νεαρή Ρόζμαρι έχει παντρευτεί έναν ηθοποιό που πασχίζει να κάνει καριέρα. Μετακομίζουν μαζί στο νέο τους σπίτι, ένα επιβλητικό παλαιό κτίριο στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που προειδοποιούν το ζευγάρι ότι το σπίτι έχει μια σκοτεινή ιστορία μαγείας και φόνων, εκείνοι αποφασίζουν να αγνοήσουν τις δοξασίες και να μείνουν εκεί. Η Ρόζμαρι βρίσκει τους γείτονες πολύ πιεστικά φιλικούς αλλά ο Γκάι αρχίζει να τους επισκέπτεται όλο και πιο συχνά. Σύντομα η καριέρα του Γκάι δείχνει να έχει εκτοξευτεί μυστηριωδώς, καθώς οι σημαντικοί ρόλοι αρχίζουν να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Η Ρόζμαρι, αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Αφού μένει έγκυος, σε μια βραδιά που συνοδευόταν από περίεργες παραισθήσεις, αρχίζει να ερευνά για τους ύποπτους γείτονες. Σύντομα ανακαλύπτει ότι ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία και τη λατρεία του Σατανά, και πιστεύει ότι το παιδί που κουβαλάει μέσα της προορίζεται για θυσία στον διάβολο.
Θα ευχόσασταν να μην είχε γυριστεί ποτέ. Και να μην έπρεπε ποτέ να βρεθείτε με τα μάτια ανοιχτά απέναντι του. Το αριστούργημα, όμως, του Ρομάν Πολάνσκι ζει ανάμεσα μας. Και δεκαετίες μετά, παραμένει η πιο αδιάσειστη απόδειξη για την ύπαρξη του απόλυτου κακού. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23:40 στο Cosmote Cinema 1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς