Industry

Οι 10 σκηνοθέτες του μέλλοντός μας: Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα διαμορφώσουν το σινεμά της επόμενης δεκαετίας

στα 10

Οπως τους διάλεξε το Variety κι όπως ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας.

Οι 10 σκηνοθέτες του μέλλοντός μας: Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα διαμορφώσουν το σινεμά της επόμενης δεκαετίας
Atlantique

Η επιλογή του «10 Directors to Watch», από το εγκυρότερο κινηματογραφικό μέσο διεθνώς, το Variety, κλείνει φέτος 10 χρόνια. Στο παρελθόν, οι λίστες με τις «ανακαλύψεις» του Variety έχουν ρίξει τον προβολέα σε δημιουργούς που, όντως, προχώρησαν με αστραπιαία ταχύτητα στον κινηματογραφικό γαλαξία, από τον Τάικα Γουαϊτίτι που φέτος προκαλεί χαμόγελο και περιέργεια με το «Jojo Rabbit», ως τη Μάριελ Χέλερ που αυτόν τον καιρό υπογράφει το νέο οσκαρικό όχημα του Τομ Χανκς, «A Beautiful Day in the Neighborhood». Παρακάτω μελετάμε τη λίστα του Variety για το 2020 και σημειώνουμε τα ονόματα των νέων σκηνοθετών για... μελλοντική επαλήθευση!

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2020: Δέκα σίγουρες υποψηφιότητες (για να στοιχηματίσετε από τώρα)

1.Εστεμπαν Αράνγκο Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το «Blast Beat», είναι διασκευή της δικής του ομότιτλης μικρού μήκους, χρηματοδοτήθηκε με crowd funding κι αναμένεται να εκραγεί οσονούπω στο φεστιβαλικό κύκλωμα

La Belle Epoque 607

2.Νικολά Μπεντός Με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, το «La Belle Epoque» είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς κι έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.

3.Ράντα Μπλανκ Με το «The 40-Year-Old Version», η δημιουργός συστήνεται ως... auteur, αφού γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, ως 40χρονη συγγραφέας θεατρικών έργων που αποφασίζει ν' αλλάξει καριέρα και να γίνει ράπερ!

4.Γιανίτσα Μπράβο Η Ράιλι Κίο είναι μια στρίπερ σ' ένα road trip στη Φλόριντα, στο δεύτερο βήμα της Παναμέζας δημιουργού του «Lemon» του 2017.

atlantique 607

5.Ματί Ντιοπ Αυτονόητο - το «Atlantique» της, με όποιες αδυναμίες του, ήταν η πιο φαντασμαγορική, μυθική απεικόνιση της κοριτσίστικης εφηβείας που έχουμε δει εδώ και καιρό.

6.Ρούπερτ Γκουλντ Εμπειρος στο θέατρο, ναι, όμως ο σκηνοθέτης του πολύκροτου «Judy» που φέρνει, φέτος, τη Ρενέ Ζελβέγκερ στην οσκαρική κούρσα, έκανε μόλις τη δεύτερη ταινία του.

7.Λατζ Λι Ο Γάλλος σκηνοθέτης ανέλαβε, μόνος, στο ξεκίνημά του, με τους «Αθλιους» που αυτόν τον καιρό παίζονται και στις ελληνικές αίθουσες, να κάνει μια αιχμηρή, πολιτική αναθεώρηση των κλασικών γαλλικών αξιών της ισότητας, της ελευθερίας και... του σινεμά. Επίσημη πρόταση της χώρας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Babyteeth 607

8.Σάνον Μέρφι Προορισμένο να φύγει από την Βενετία με ένα βραβείο στις αποσκευές του, το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Σάνον Μέρφι, «Babyteeth», είναι αστείο, σπαρακτικό και συναισθηματικά μεγαλειώδες, αρνούμενο πεισματικά να παραδοθεί στις συμβάσεις.

9.Τσέις Πάλμερ Πρώτα υπέγραψε το σενάριο του «It», τώρα επιλέγει να σκηνοθετήσει ο ίδιος τη διασκευή του «A Naked Singularity» του Σέρτζιο Ντε Λα Πάβα με, όπως ήδη γράφεται, συναρπαστικά αποτελέσματα.

10.Νικόλ Ρίγκελ Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, το «Holler», χρηματοδοτήθηκε από το kickstarter, είναι διασκευή (όπως και του Εστεμπαν Αράνγκο) δικής της μικρού μήκους κι αναμένεται να προκαλέσει... κραυγές ενθουσιασμού!