Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


black souls

Σκοτεινές Ψυχές (Black Souls) Φραντσέσκο Μούντσι

Ο νεαρός Λέο χτυπά με την καραμπίνα του την τζαμαρία ενός μπαρ, ξυπνώντας έτσι μια παλιά βεντέτα σε ένα χωριό της Καλαβρίας. Το αίμα του ατίθασου νεαρού βράζει: περιφρονεί τις αγροτικές εργασίες που κάνει ο πατέρας του κι έχει ως πρότυπο τους θείους που έχουν χτίσει το χρυσό βασίλειο της ανομίας τους στο Μιλάνο. Το ταξίδι του στην ιταλική μεγαλούπολη τον βάζει στα κόλπα της οικογενειακής «επιχείρησης». Μόνον που η αποστολή ενός πολύτιμου φορτιού στον τόπο καταγωγής τους εξελίσσεται σε θρυαλλίδα αιματηρών εξελίξεων.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

The Departed 607

Ο Πληροφοριοδότης (The Departed) του Μάρτιν Σκορσέζε

Από σήμερα και μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Nova παρουσιάζει το αφιέρωμα «25 χρόνια Nova, 25 χρόνια μεγάλου σινεμά», με τις ταινίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Αφτερηρία με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, τη δική του εκδοχή πάνω στο κορεάτικο «Infernal Affairs». Ο Κόλις Σάλιβαν είναι έξυπνος, φιλόδοξος και φαίνεται να ελίσσεται γρήγορα στην ιεραρχία του αστυνομικού τμήματος της Μασαχουσέτης και στο επίλεκτο Σώμα Έρευνας, του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι ο ισχυρός Ιρλανδός μαφιόζος Φρανκ Κοστέλο. Ο Μπίλι Κόστιγκαν, παιδί του δρόμου και σκληρός, έχει βίαιη συμπεριφορά, κάτι που του κοστίζει το σήμα του και τελικά τον «ρίχνει» πίσω στη σκληρή ζωή των δρόμων της Βοστόνης, όπου «στρατολογείται» από τον Κοστέλο. Ομως, κανείς από τους δυο τους δεν είναι αυτό που φαίνεται, και καθώς δουλεύουν προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπλέκονται σε ένα επικίνδυνο κυνήγι γάτας – ποντικού. Ο κάθε άνδρας είναι πλήρως απορροφημένος από τη διπλή του ζωή, μαζεύοντας πληροφορίες για τα σχέδια της κάθε πλευράς. Οταν γίνεται εμφανές τόσο στους γκάνγκστερ όσο και στην αστυνομία ότι έχουν από έναν προδότη στις τάξεις τους, ο Μπίλι και ο Κόλιν κινδυνεύουν να βρεθούν ακάλυπτοι. Και ο καθένας τους πρέπει να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατόν την ταυτότητα του άλλου, ώστε να σώσει τον εαυτό του. Ματ Ντέιμον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Γουόλμπεργκ και φυσικά ο Τζακ Νίκολσον στους πρωταγωνιστούς ρόλους.

H ταινία προβάλλεται στη 01.30 στο Star

the international

The International του Τομ Τίκβερ

αποφασισμένοι να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη μια από τις ισχυρότερες τράπεζες του κόσμου. Αποκαλύπτοντας μυριάδες και καταδικαστέες παράνομες δραστηριότητες, ο Σάλιντζερ και η Γουίτμαν ακολουθούν το χρήμα από το Βερολίνο στο Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και την Κωνσταντινούπολη. Βρίσκοντας τους εαυτούς τους σε ένα κυνηγητό με υψηλά ρίσκα σε όλο τον κόσμο, η αμείλικτη επιμονή τους θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τους τις ζωές, καθώς οι στόχοι τους δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα -ακόμα και στο φόνο- για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και τον πόλεμο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

plan 75

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας. Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά μεγάλου μήκους ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Cosmote Cinema 2

tootsie 607

Τούτσι (Tootsie) του Σίντνεϊ Πόλακ

Ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται έναν άεργο ηθοποιό, τον Μάικλ Ντόρσεϊ, που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ντόρσεϊ τον φέρνει πάντα σε σύγκρουση με κάθε παραγωγό της Νέας Υόρκης και κανείς δεν έχει όρεξη να συνεργαστεί μαζί του - πόσο, μάλλον, να τον προσλάβει στη δουλειά του. Όταν η κοπέλα του Ντόρσεϊ, η Σάντι, ηθοποιός κι αυτή, δεν καταφέρνει να πάρει ένα ρόλο σε σαπουνόπερα, ο Μάικλ έχει μια φαεινή ιδέα: μεταμφιέζεται σε Ντόροθι Μάικλς, περνάει επιτυχώς την ακρόαση και παίρνει το ρόλο. Συνεργάτες του σ' αυτή την αθώα απατεωνιά, και μόνοι γνώστες του μυστικού του, είναι ο ατζέντης του Τζορτζ Φιλντς (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σίντνεϊ Πόλακ) και ο συγκάτοικός του Τζεφ. Τώρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και χωρίς εμπόδια για τον Ντόρσεϊ μέχρι τη στιγμή που αυτός ερωτεύεται την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, την Τζούλι, και ο πατέρας της Τζούλι, ο Λες, ερωτεύεται την Ντόροθι!

H ταινία προβάλλεται στις 13.55 στο Nova Cinema 2

la fille de son pere

Η Κόρη του Μπαμπά 9 (La Fille de son Pere) του Εργουάν Λε Ντουκ

Ο Ετιέν είναι μόλις είκοσι ετών όταν ερωτεύεται τη Βαλερί και λίγο μεγαλύτερος όταν γεννιέται η κόρη τους, η Ρόζα. Τότε, η Βαλερί τους εγκαταλείπει. Ο Ετιέν επιλέγει να μην το κάνει μεγάλο θέμα και χτίζει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με το παιδί του. Δεκαεξίμισι χρόνια αργότερα, την ώρα που πατέρας και κόρη είναι έτοιμοι να αποχωριστούν με τη σειρά τους, το παρελθόν επιστρέφει… «Μπορεί να είναι μητέρα μου αλλά εγώ δεν είμαι κόρη της» είναι η αυθόρμητη αντίδραση του κοριτσιού για τη γυναίκα που τη γέννησε, αλλά της είναι παντελώς άγνωστη. Ταυτόχρονα, ο νέος σε ηλικία πατέρας της, απόλυτα προσκολλημένος στη μοναχοκόρη του, αίφνης αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση: αργοπορημένη κρίση εφήβου ή πρώιμη κρίση μεσήλικα; Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός…

Μια έφηβη κόρη κι ένας νεαρός μπαμπάς αναζητούν μαζί την ενηλικίωση, σε μια κομεντί που καλύπτει τη χαριτωμένη φύση της με χαρακτηριστικά γαλλική αυτάρεσκη φλυαρία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Dr. Strangelove 607

S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

‘Ενας μανιώδης αντικομμουνιστής Στρατηγός ο Τζακ Ρίπερ, διοικητής μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης, αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών. Έτσι εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, στέλνει βομβαρδιστικά Β52 της δικαιοδοσίας του, να βομβαρδίσουν με πυρηνικούς πυραύλους συγκεκριμένους, στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι της αμερικάνικης κυβέρνησης, πληροφορούμενοι το γεγονός, καλούν έκτακτο πολεμικό συμβούλιο και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Σοβιετική Ένωση ώστε να ανατραπεί ο επικείμενος πυρηνικός πόλεμος. Θα καταφέρουν να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή;

Η αξεπέραστη - και επίκαιρη σε κάθε εποχή - μαύρη κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για τον Ψυχρό Πόλεμο και το σουρεαλισμό στην πολιτική με την ερμηνεία - ντελίριο του Πίτερ Σέλερς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

Η Ιταλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία που σκάβει στο παρελθόν κι φέρνει στο φως (κινηματογραφικούς) θησαυρούς. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo