Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


pikadero

Πικαδέρο (Pikadero) του Μπεν Σάροκ

Στη χώρα των Βάσκων, ο 25χρονος Γκόρκα εκπαιδεύεται, χωρίς αμοιβή, σε τοπικό εργοστάσιο, ενώ μένει ακόμα με τους γονείς και τον παππού του, μην μπορώντας να νοικιάσει δικό του σπίτι, ή ν' αγοράσει, έστω, ένα αυτοκίνητο για στιγμές ιδιωτικές. Το αίσθημα και τα πρακτικά προβλήματα τού εγκλωβισμού του θα ενταθούν, όταν ο Γκόρκα γνωρίσει την Ανε, ομοίως άνεργη ιστορικό τέχνης που μαθαίνει αγγλικά, ευελπιστώντας να βρει δουλειά. Οι δυο τους μοιάζουν ν' αρχίζουν να ερωτεύονται, όμως αναγκάζονται να βρίσκονται μόνο σε δημόσια μέρη, από καφέ και γήπεδα, ως τα «πικαδέρος», τις απανταχού αλάνες όπου παρκάρουν τ' αυτοκίνητα για να φασωθούν οι επιβάτες. Ποια αυτοκίνητα;

Το βραβευμένο ντεμπούτο τού Βρετανού Μπεν Σάροκ στην Ισπανία των Βάσκων, για τους τρόπους με τους οποίους η κρίση βλάπτει σοβαρά την αγάπη (και το σεξ...). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Speed 607

Speed του Γιαν ντε Μποντ

Οι αστυνομικοί Τζακ Τρέιβεν και Χάρι Τεμπλ ματαιώνουν τα φιλόδοξα εκβιαστικά σχέδια του πρώην πυροτεχνουργού Χάουαρντ Πέιν, διασώζοντας μια ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σ' ένα ασανσέρ. Ο παρανοϊκός Πέιν, διψασμένος για εκδίκηση, θέτει τον Τρέιβεν αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: τοποθετεί μια βόμβα σε ένα αστικό λεωφορείο γεμάτο αθώους επιβάτες, ρυθμίζοντάς την έτσι ώστε να εκραγεί, αν η ταχύτητα του εν κινήσει οχήματος πέσει κάτω από τα 50 μίλια την ώρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

The League Οf Extraordinary Gentlemen

Η Συμμαχία (The League Οf Extraordinary Gentlemen) του Στίβεν Νόρινγκτον

19ος αιώνας. Μια ομάδα από υπερήρωες με ιδιαίτερα χαρίσματα συνεργάζεται με σκοπό να σώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Φάντομ, ένας παρανοϊκός μασκοφόρος, σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη συνάντηση κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου, στήνοντας μια αλυσιδωτή καταστροφική εγκατάσταση από εκρήξεις που θα βυθίσουν όλη την πόλη. Η απειλή είναι ανατριχιαστική και οι κίνδυνοι τεράστιοι. Η Συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

crooked house 607

Δέκα Υποπτοι για Φόνο (Crooked House) του Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Βασισμένο στο βιβλίο «Αράχνες στη Σοφίτα», η ιδέα και το στήσιμο του φόνου είναι αρκετά απλά στην εκτέλεσή τους: μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει. Αυτό κάνει τον Πακέ-Μπρενέρ να στήσει, με ακαδημαϊκό τρόπο σχεδόν, τους παίχτες του πάνω σε ένα ταμπλό από κλειδωμένα δωμάτια, με καταπιεσμένα πάθη και μυστικά τα οποία το καθένα τους κρατά το κλειδί για την επόμενη αποκάλυψη. Ολοφάνερα, όμως, εδώ λείπει η μεγάλη παραγωγή, η οποία θα τοποθετούσε τους «Δέκα Υποπτους για Φόνο» στο ίδιο βεληνεκές με άλλες ταινίες του είδους. Αντ’ αυτού η ταινία φέρνει σε κάτι από τηλεοπτική παραγωγή του BBC, κάτι που δεν δικαιώνει καθόλου το all-star καστ της αλλά και την ίδια την ιστορία της Κρίστι.

Κινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με all-star cast (από την Γκλεν Κλόουζ μέχρι την Τζίλιαν Αντερσον και από τον Τέρενς Σταμπ μέχρι τον Τζούλιαν Σαντς) και ατμόσφαιρα που γοητεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΣΚΑΪ

dracula netflix main

Δράκουλας (Bram Stoker's Dracula) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ταξιδεύει από τα Καρπάθια στο Λονδίνο σκορπίζοντας τον τρόμο. Τα θύματά του τον υπακούουν υπνωτισμένα, ανίκανα να αντισταθούν στην δαιμονική του γοητεία. Αλλά κι αυτός είναι θύμα του έρωτα, μαγεμένος από μία αγγλίδα, σωσία της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε, πριν... τέσσερις αιώνες. Ο κόμης Δράκουλας έρχεται στο Λονδίνο για να πεθάνει από έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Mega

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Open

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

after yang

Μετά τον Γιάνγκ (After Yang) του Κογκονάντα

Πλανήτης Γη, μακρινό μέλλον. Ο κόσμος που ξέραμε έχει καταστραφεί και οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στην νέα τους πραγματικότητα. Περνούν περισσότερες ώρες σε εσωτερικούς χώρους, συναναστρέφονται με χιλιάδες άλλους μέσα από οθόνες, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να τα οδηγούν για να πάνε στον προορισμό τους. Ο Τζέικ και η Κίρα, ένα διαφυλετικό παντρεμένο ζευγάρι, έχουν υιοθετήσει την Μίκα, ένα κοριτσάκι από την Κίνα, και για να τη συνδέσουν με τις ρίζες, την κουλτούρα και τη γλώσσα της, αγόρασαν τον Γιανγκ - έναν «τεχνοσάπιεν μεγάλο αδελφό». Ενα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τόσο προηγμένο που μπορεί να διδάξει τα πάντα στην Μίκα, τόσο ανθρωπόμορφο που καμιά φορά ξεχνάς ότι πρόκειται για μηχανή. Μία βλάβη όμως στο λειτουργικό του Γιανγκ τούς το θυμίζει. Ο Τζέικ, που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο (έτσι κι αλλιώς το μαγαζί / οίκος τσαγιού που πεισματικά διατηρεί, στην δυστοπική εποχή τους μοιάζει με ρομαντική οικονομική αυτοκτονία), αναλαμβάνει να βρει τεχνικό που θα επισκευάσει τον Γιανγκ. Ομως αυτό σημαίνει να εξεταστεί το «μαύρο κουτί» του ρομπότ - κάτι περίπλοκο και απαγορευμένο (σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρία τα ανακυκλώνει). Ανοίγοντας το μαύρο κουτί, ο Τζέικ δεν ανακαλύπτει μόνο τι έχει πάει λάθος με το ρομπότ του. Αλλά και τι έχει πάει λάθος και με τον ίδιο. Οσο παρακολουθεί τις οικογενειακές μνήμες που ο Γιανγκ καταχώρησε στο εσωτερικό του, τόσο θυμάται τον παλιό εαυτό του - πριν γίνει ένας απογοητευμένος άντρας, ένας απών σύζυγος και πατέρας. Τώρα που ο Γιανγκ δεν υπάρχει, τώρα που η μικρή Μίκα δεν έχει κάποιον να την προσέχει, πώς θα επιβιώσει αυτή η οικογένεια; Τι θα συμβεί... μετά τον Γιανγκ;

Με τη δεύτερη ταινία του μετά το «Columbus», ο Kogonada αποδεικνύει ότι είναι ένας ανθρωπιστής σκηνοθέτης κι ένας φιλμικός φιλόσοφος. Το φουτουριστικό του sci-fi δεν κοιτά τόσο το μέλλον του κόσμου, όσο μάς βοηθά να κατανοήσουμε το παρόν και τους εαυτούς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spencer

Spencer του Πάμπλο Λαραΐν

«Μιλάτε χαμηλόφωνα. Εκείνοι ακούν τα πάντα». Αυτή η ταμπέλα κρέμεται ως προειδοποίηση στην κουζίνα του Sandringham - το εξοχικό ανάκτορο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Πράγματι, μόλις περάσεις τις πύλες του παλατιού, μόλις εισχωρήσεις στους κόλπους του θεσμού δεν υπάρχει καμία ιδιωτικότητα. Από αυτό υποφέρει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε συνδυασμό με το τραύμα ενός συζύγου που δεν την αγάπησε ποτέ, και πλέον έχει πάψει και να κρύβει την παράνομη σχέση με τον νεανικό του έρωτα. Τη συναντάμε στις αρχές της δεκαετίας του 90, τα τελευταία Χριστούγεννα πριν το διαζύγιο, όταν η πίεση της λαμπερής της φυλακής την έχει φέρει στα όρια της παράνοιας. Πρέπει να αντέξει τρεις βασανιστικές μέρες, σε πλήρη υποταγή με το αδιάσειστο πρωτόκολλο - γεύματα, εμφανίσεις, ακόμα και τα ρούχα της επιλεγμένα από τους συμβούλους της Royal Family Co. Εκείνη αντιδρά, επαναστατεί. Αυτοκαταστροφικά. Ο,τι κι αν της ετοιμάσει ο προσωπικός σεφ της Βασίλισσας το στομάχι και οι βουλιμικές της κρίσεις θα το απορρίψουν. Όσο κι αν προσπαθούν να τη συναιτίσουν οι σωματοφύλακες-δεσμοφύλακες της, τα βράδια θα το σκάει. Πάνω από όλα, όσο κι αν ο Κάρολος προσπαθεί, τα δυο της αγόρια δε θα ακολουθήσουν τα ευνουχισμένα ίχνη του. Η δική τους μητέρα θα είναι πάντα και πάνω από όλα «μαμά».

To πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο στη ζωή της Πριγκίπισσας Νταιάνα. Από τον Πάμπλο Λαραΐν με την υποψήφια για Οσκαρ Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.45 στο Nova Cinema 1

annabelle

Annabelle του Τζον Λεονέτι

Η όμορφη, συλλεκτική κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη κούκλα, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά!

Αρπαχτή για την εύκολη Halloween εκταμίευση, με την ιστορία μιας κούκλας που δεν… παίζει σε μια ταινία για την ιστορία της. Α, ρε Τσάκι, τώρα δικαιώνεσαι… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο VodafoneTV