Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Kramer vs. Kramer 607

Κράμερ Εναντίον Κράμερ (Kramer Vs Kramer) του Ρόμπερτ Μπέντον

Ο Κράμερ είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής, που παραμελεί την όμορφη γυναίκα του. 'Ετσι, ύστερα από επτά χρόνια γάμου, η κυρία Κράμερ αποφασίζει να βρει μόνη της το δρόμο της, μακριά από την "αδιαφορία" του συζύγου της, αλλά και μακριά από τις σκοτούρες του εξάχρονου γιου τους Μπίλι, που τον αφήνει υπό την κηδεμονία του πατέρα του. 'Ετσι, ο Κράμερ αναγκάζεται να μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (όταν το παιδί είναι στο σχολείο) και τη φροντίδα του γιου του (όταν ο Μπίλι βρίσκεται στο σπίτι). Ο Κράμερ γίνεται πρότυπο ιδανικού πατέρα και η ζωή του ξαναβρίσκει τον κανονικό της ρυθμό, μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει η γυναίκα του. Επιστρέφει επιθετική και ζητάει να πάρει αυτή την κηδεμονία του παιδιού, με δικαστική πράξη. Οι δύο πρώην σύζυγοι έρχονται πια αντιμέτωποι στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Mega

spencer

Spencer του Πάμπλο Λαραΐν

«Μιλάτε χαμηλόφωνα. Εκείνοι ακούν τα πάντα». Αυτή η ταμπέλα κρέμεται ως προειδοποίηση στην κουζίνα του Sandringham - το εξοχικό ανάκτορο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Πράγματι, μόλις περάσεις τις πύλες του παλατιού, μόλις εισχωρήσεις στους κόλπους του θεσμού δεν υπάρχει καμία ιδιωτικότητα. Από αυτό υποφέρει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε συνδυασμό με το τραύμα ενός συζύγου που δεν την αγάπησε ποτέ, και πλέον έχει πάψει και να κρύβει την παράνομη σχέση με τον νεανικό του έρωτα. Τη συναντάμε στις αρχές της δεκαετίας του 90, τα τελευταία Χριστούγεννα πριν το διαζύγιο, όταν η πίεση της λαμπερής της φυλακής την έχει φέρει στα όρια της παράνοιας. Πρέπει να αντέξει τρεις βασανιστικές μέρες, σε πλήρη υποταγή με το αδιάσειστο πρωτόκολλο - γεύματα, εμφανίσεις, ακόμα και τα ρούχα της επιλεγμένα από τους συμβούλους της Royal Family Co. Εκείνη αντιδρά, επαναστατεί. Αυτοκαταστροφικά. Ο,τι κι αν της ετοιμάσει ο προσωπικός σεφ της Βασίλισσας το στομάχι και οι βουλιμικές της κρίσεις θα το απορρίψουν. Όσο κι αν προσπαθούν να τη συναιτίσουν οι σωματοφύλακες-δεσμοφύλακες της, τα βράδια θα το σκάει. Πάνω από όλα, όσο κι αν ο Κάρολος προσπαθεί, τα δυο της αγόρια δε θα ακολουθήσουν τα ευνουχισμένα ίχνη του. Η δική τους μητέρα θα είναι πάντα και πάνω από όλα «μαμά».

To πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο στη ζωή της Πριγκίπισσας Νταιάνα. Από τον Πάμπλο Λαραΐν με την υποψήφια για Οσκαρ Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.10 στο Nova Cinema 2

Dolor y Gloria 607

Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετρά 40 χρόνια καριέρας, που ειδικά από τα μέσα των 90ς απογειώθηκε – τόσο από την πένα των κριτικών, αλλά, κυρίως, μέσα στις καρδιές των θεατών. Γιατί ήταν πάντα φρέσκος, πρωτότυπος, τολμηρός, αστείος, σπαραχτικός, τρελός. Κι αυτή του η ταινία, ήρθε το 2019, όταν έκλεισε τα 70 του χρόνια, σαν δώρο. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του.

Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

no one will save you

Καμία Σωτηρία (No One Will Save You) του Μπράιαν Ντάφιλντ

Στη ταινία γνωρίζουμε την Μπριν, μια ταλαντούχα νέα γυναίκα που έχει αποξενωθεί από την κοινότητά της. Μόνη, αλλά γεμάτη, ελπίδα, βρίσκει παρηγοριά στο σπίτι όπου μεγάλωσε, ως την στιγμή που ξυπνάει από τους παράξενους ήχους απόκοσμων εισβολέων. Ακολουθεί μια αναμέτρηση γεμάτη δράση, μεταξύ της Μπριν και των εξωγήινων όντων που απειλούν το μέλλον της, ενώ ταυτόχρονα την αναγκάζουν να αντιμετωπίσει και το ίδιο της το παρελθόν.

Χωρίς ούτε μια λέξη, να μια από τις ταινίες τρόμου της χρονιάς που αξίζει να ακουστεί δυνατά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα εν λόγω μπάσταρδα είναι δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, που εγκαθίστανται σ' ένα εξοχικό σπίτι, στη λαύρα του ελληνικού καλοκαιριού και ξεκινούν το παιχνίδι. Μονολογούν (και κοιτάζοντας την κάμερα), συζητούν, κάνουν σεξ, ανταγωνίζονται, φιλιούνται και βρίζονται, μέσα στη φούσκα αυτού του απομονωμένου σπιτιού που τους επιτρέπει, προσωρινά έστω, μια αυτάρκεια και μια ανεξαρτησία. Εκεί θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους (ή θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλουν να νομοθετήσουν), θ' αποκηρύξουν την κοινωνία που τα γέννησε (ή θα προσπαθήσουν να στήσουν μια νέα, με μοναδικό κανόνα το χωρίς κανόνες), θα ζήσουν ελεύθεροι - και πάγια εξαρτημένοι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Mama weed

Η Νονά της Νύχτας (La Daronne) του Ζαν- Πολ Σαλομέ

H Πασιάνς Πορτφέ, είναι μία μεσήλικη χήρα, που φροντίζει τις δύο 20χρονες κόρες της, αλλά και την ιδιοσυγκρασιακή μητέρα της που πάσχει από άνοια και βρίσκεται σε γηροκομείο. Η αλγερινής καταγωγής Πασιάνς μιλάει άπταιστα αραβικά κι αυτό της επιτρέπει να εργάζεται ως μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών: συνοδεύει τους αστυνομικούς στις ενέδρες και τις συλλήψεις τους, ώστε να μεταφράζει επί τόπου, ή κάθεται με τις ώρες στο κομπιούτερ της και απομαγνητοφωνεί στα γαλλικά τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων που παρακολουθούνται με κοριούς από τις αρχές. Κι όμως. Εκείνη μπορεί να επενδύει τόσο χρόνο μεταφράζοντας, αλλά αυτή η σκληρή δουλειά δεν μεταφράζεται και σε έναν καλό μισθό: έχει μείνει πίσω στις πληρωμές του γηροκομείου. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν σε μια τηλεφωνική παρακολούθηση συνειδητοποιεί ότι το βαποράκι που μεταφράζει, ώστε οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν μέσα στην επόμενη ώρα, είναι ο γιος της γλυκιάς νοσοκόμας που περιποιείται την μητέρα της. Αυθόρμητα σαμποτάρει την επιχείρηση: ειδοποιεί την μητέρα του κι ο νεαρός ξεφορτώνεται και κρύβει 1 1/2 τόνο χασίς. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αναταραχή: οι Μαροκινοί βαρώνοι του κυκλώματος θέλουν το σταφ τους, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πιέζει για να ανακαλύψει το εμπόρευμα και να επανορθώσει για το φιάσκο της αποτυχημένης ενέδρας. Η Πασιάνς βρίσκεται στην μέση, αλλά όχι για πολύ. Αρπάζει την ευκαιρία για να λύσει το δικό της οικονομικό πρόβλημα. Ανακαλύπτει η ίδια που είναι κρυμμένα τα ναρκωτικά, τα μεταφέρει σπίτι της και οργανώνει πώς θα τα διοχετεύσει στην πιάτσα: κατασκευάζοντας μία περσόνα, την «Νονά», μεταμφιέζοντας τον εαυτό της -με μεταξωτά χιντζάπ μαντήλια, γυαλιά Jackie O και κόκκινο κραγιόν- σε πλούσια και ισχυρή Αλγερινή έμπορο, που ήρθε στο Παρίσι με πρώτης ποιότητας πραμάτεια και την αξιοποιεί με τους όρους της. Θα τα καταφέρει;

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ως Νονά του κυκλώματος ναρκωτικών στην κατάμαυρη κωμωδία του Ζαν Πολ Σαλομέ είναι μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr

Sing

Τραγούδα! 2 (Sing 2)του Γκαρθ Τζένινγκς

Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τη γνωριμία μας με την εκθαμβωτική, αγαπησιάρικη ζωο-ομάδα θεατρανθρώπων. Ο Μπάστερ Μουν, το κοάλα, έχει διασώσει το θέατρό του, αλλά τα προβλήματά του δεν σταματούν εκεί. Ο γκάνγκστερ ιδιοκτήτης του, ο Τζίμι Κρίσταλ, απαιτεί μεγαλύτερη κερδοφορία κι ο Μπάστερ, φυσικά, έχει την εκπληκτική ιδέα που θα την εξασφαλίσει. Θα στήσει μια παράσταση, ένα μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστή τον Κλέι Κάλογουεϊ, ένα λιοντάρι πάλαι ποτέ ροκ σταρ που εδώ και χρόνια, από την απώλεια της συζύγου του, ζει σε απόλυτη απομόνωση. Το μόνο ζήτημα είναι ο Μπάστερ κι οι φίλοι του, η Ροζίτα η γουρουνίτσα, η σκαντζοχοιρίνα Ας, ο Τζόνι ο γορίλας κι ο Γκάντερ, το ατίθασο γουρουνάκι, να βρουν τον Κλέι και να τον πείσουν.

H φανταστική παρέα ενός από τα ωραιότερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταιών χρόνων επιστρέφει, για μια μεγαλύτερη περιπέτεια, με λιγότερο αυθορμητισμό και τρυφερότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix