Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


yuli 607

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli) της Ισίαρ Μπογιαΐν

Εμπνευσμένη από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, η ταινία «Ο χορός της ζωής μου» της Ισίαρ Μπολάιν είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής. Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο. Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας. Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Ρομέο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια.

Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

μάγισσα

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

J' Accuse 607

«Κατηγορώ...!» (J' Accuse) του Ρόμαν Πολάνσκι

Η Υπόθεση Ντρέιφους, η καταδίκη του λοχαγού Αλφρέντ Ντρειφούς σε ισόβια κι εξορία με την κατηγορία της κατασκοπείας, υπήρξε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου και μαζί, μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις κακοδικίας στην ιστορία. Μια υπόθεση που ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δίχασε βαθιά την γαλλική κοινωνία και τους διανοούμενους της χώρας, ανάγκασε τον Εμιλ Ζολά να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας με τον τίτλο «Κατηγορώ» (μια πράξη που του απέφερε ένα χρόνο φυλακής και χρηματικό πρόστιμο) κι έκανε τον όχι και τόσο κρυφό αντισημιτισμό της εποχής να δείξει το πολύ άσχημο πρόσωπό του.

O Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει στο σινεμά την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους, με μία στιβαρή, συναρπαστική ταινία. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Open

οι πανθέοι

Οι Πανθέοι

«Οι Πανθέοι», βασισμένοι στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη (1959), επιστρέφουν στη μικρή οθόνη, σαράντα και βάλε χρόνια μετά την πρώτη τους, θρυλική τηλεοπτική διασκευή την περίοδο 1977 - 1979. Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939. Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο. Ο καιρός περνάει, οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι, μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν, με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Την ίδια ώρα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων. Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες. Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες.

Η θρυλική saga του Τάσου Αθανασιάδη επιστρέφει για δεύτερη φορά στην ελληνική τηλεόραση, χάνοντας ήδη από το πρώτο της επεισόδιο την ευκαιρία να γράψει Ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

the architect

The Architect

Οταν ένα έργο για την ανέγερση χιλίων διαμερισμάτων στο Οσλο δημοπρατείται, η αρχιτέκτονας Τζούλι έχει μια ιδέα, να μετατρέψει τους άδειους υπόγειους χώρους στάθμευσης σε κατοικίες. Μια σκοτεινή, εύστοχη, απολαυστική σάτιρα του... κοντινού μέλλοντος, η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων που τιμήθηκε με το βραβείο Berlinale Series στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

the last duel

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ήτοι την τελευταία μονομαχία που αποφασίστηκε ποτέ από τη Βουλή του Παρισιού ως μέσο δικαστικής επίλυσης διαφοράς δύο ευγενών το 1386, η ταινία αφηγείται σε τρία κεφάλαια τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή, με έναν Ρασομον-ικό τρόπο, αφιερώνοντας δηλαδή το κάθε κεφάλαιο σε ένα από τα τρία κεντρικά πρόσωπα του δράματος, για να καταδείξει όχι μόνο τον εντελώς υποκειμενικό τρόπο με τον οποία ερμηνεύονται κάθε φορά τα συμβάντα, αλλά κυρίως το πώς η ιστορική «αλήθεια», αυτό που μένει και αντηχεί στους αιώνες μέχρι τις μέρες μας, είναι τελικά το αποτέλεσμα των κυρίαρχων κι εξουσιαστικών πατριαρχικών δομών.

Γνήσια απόλαυση με αυθεντικό #metoo μήνυμα στη συσκευασία μιας μεσαιωνικής περιπέτειας που έγραψαν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Αφλεκ και η Νικόλ Χολοφσένερ και σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ με την άνεση ενός σοφού και την ζωηράδα ενός αιώνιου έφηβου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

return to seoul

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul) του Ντέιβι Τσου

Παρορμητική, ενθουσιώδης και απρόβλεπτη, η Φρεντί γεννήθηκε στην Κορέα, δόθηκε μωρό για υιοθεσία σε Γάλλους γονείς και μεγάλωσε στην Ευρώπη. Τώρα κάνει το πρώτο της ταξίδι στη Σεούλ, αναζητώντας… νέες εικόνες και καλοπέραση. Αυτό που θα συναντήσει είναι απρόσμενοι σύνδεσμοι με τις καταβολές της, που διστακτικά θ’ αγκαλιάσει.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε συναρπαστικά, κορεσμένα χρώματα και μαιευτικό ρυθμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo