Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 21 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 21 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Shoplifters 607

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσίαζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Goodfellas 607

Τα Καλά Παιδιά (Goodfellas) του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Χένρι Χιλ, που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικάνικη γειτονιά του Μπρούκλιν, φιλοδοξεί να καταφέρει κάποτε να διεισδύσει στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας. Όταν τελικά τα καταφέρνει, γνωρίζει από κοντά τη βία την ωμότητα, αλλά και τους κώδικες τιμής αυτού του κόσμου, σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

Peterloo

Peterloo του Μάικ Λι

Στις 16 Αυγούστου του 1819, λίγα χρόνια μετά τη λήξη των Ναπολεόντειων Πολέμων, στο St. Peter’s Field του Μάντσεστερ έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της αγγλικής ιστορίας, όταν το ιππικό επιτέθηκε σε πλήθος αρκετών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μέλη της εργατικής τάξης αλλά και εκπροσώπους του τύπου, σουφραζέτες και μέλη οργανώσεων που μάχονταν για τα δικαιώματα του απλού λαού (οι μαρτυρίες της εποχής ανέφεραν ότι παρόντες ήταν 60.000 με 80.000 άνθρωποι), οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά για να ζητήσουν μεταρρυθμίσεις που θα εξασφάλιζαν τη δίκαιη εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Επιμένοντας στην κοινωνική ματιά που τον καθιέρωσε και εστιάζοντας στη μεγάλη σφαγή στο Μάντσεστερ του 1819 που όρισε μια νέα εποχή για την αγγλική ιστορία, ο Μάικ Λι ανεβάζει τους τόνους και το επίπεδο της παραγωγής, όμως παρουσιάζει τελικά μια ταινία ικανή αλλά και ασφαλή μέσα στις χαρακτηριστικές, κινηματογραφικές του δυνάμεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

spencer

Spencer του Πάμπλο Λαραΐν

«Μιλάτε χαμηλόφωνα. Εκείνοι ακούν τα πάντα». Αυτή η ταμπέλα κρέμεται ως προειδοποίηση στην κουζίνα του Sandringham - το εξοχικό ανάκτορο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Πράγματι, μόλις περάσεις τις πύλες του παλατιού, μόλις εισχωρήσεις στους κόλπους του θεσμού δεν υπάρχει καμία ιδιωτικότητα. Από αυτό υποφέρει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε συνδυασμό με το τραύμα ενός συζύγου που δεν την αγάπησε ποτέ, και πλέον έχει πάψει και να κρύβει την παράνομη σχέση με τον νεανικό του έρωτα. Τη συναντάμε στις αρχές της δεκαετίας του 90, τα τελευταία Χριστούγεννα πριν το διαζύγιο, όταν η πίεση της λαμπερής της φυλακής την έχει φέρει στα όρια της παράνοιας. Πρέπει να αντέξει τρεις βασανιστικές μέρες, σε πλήρη υποταγή με το αδιάσειστο πρωτόκολλο - γεύματα, εμφανίσεις, ακόμα και τα ρούχα της επιλεγμένα από τους συμβούλους της Royal Family Co. Εκείνη αντιδρά, επαναστατεί. Αυτοκαταστροφικά. Ο,τι κι αν της ετοιμάσει ο προσωπικός σεφ της Βασίλισσας το στομάχι και οι βουλιμικές της κρίσεις θα το απορρίψουν. Όσο κι αν προσπαθούν να τη συναιτίσουν οι σωματοφύλακες-δεσμοφύλακες της, τα βράδια θα το σκάει. Πάνω από όλα, όσο κι αν ο Κάρολος προσπαθεί, τα δυο της αγόρια δε θα ακολουθήσουν τα ευνουχισμένα ίχνη του. Η δική τους μητέρα θα είναι πάντα και πάνω από όλα «μαμά».

To πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο στη ζωή της Πριγκίπισσας Νταιάνα. Από τον Πάμπλο Λαραΐν με την υποψήφια για Οσκαρ Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.15 στο Nova Cinema 1

Il Conformista

Ο Κομφορμίστας (Il Conformista) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Στην Ιταλία του 1938, του Μουσολίνι, ο Μαρτσέλο, ένας γοητευτικός μεσοαστός νεόνυμφος (ο ντουμπλαρισμένος Ζαν Λουί Τρεντινιάν τόσο γοητευτικός και τόσο θεαματικά ευέλικτος στο ύφος του), δουλεύει για τις μυστικές υπηρεσίες των φασιστών - επειδή είναι δειλός. Επειδή μεγάλωσε σ' ένα σπίτι αντισυμβατικό, με δυο γονείς εγωκεντρικούς, επειδή όταν ήταν αγόρι, ο σοφέρ του σπιτιού, πιστεύει ο Μαρτσέλο, τόσο θηλυπρεπής και τόσο όμορφος, του επιτέθηκε ερωτικά κι εκείνος, πιστεύει, τον σκότωσε: ενώ φορούσε τη στολή του με τις γυαλιστερές μπότες, είχε αφήσει κάτω τα μακριά, αλά Καραβάτζιο μαλλιά του κι είχε ξαπλώσει κάτω από τον μεγάλο εσταυρωμένο, στο κρεβάτι.

Με εκπληκτική δεξιοτεχνία, ο μόλις 29 ετών Μπερτολούτσι μετέτρεψε ένα θρυλικό βιβλίο του Αλμπέρτο Μοράβια, και έναν σύνθετο στοχασμό πάνω στη θέση του ατόμου απέναντι στην Ιστορία, σε μια από τις σπουδαιότερες και πιο εκθαμβωτικά όμορφες δημιουργίες όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προαβάλλεται στις 01.50 στο Cosmote Cinema 2

barbarian

Barbarian του Ζακ Κρέγκερ

Μια κοπέλα φτάνει στο Ντιτρόιτ για μια συνέντευξη για δουλειά. Φτάνει όμως βράδυ με βροχή στη γειτονιά που βρίσκεται το σπίτι που έχει νοικιάσει μέσω βραχυπρόθεσμης ενοικίασης (τύποu Airbnb) για να ανακαλύψει πως ενώ ο συνδυασμός που έχει είναι σωστός, το κλειδί λείπει από το σημείο φύλαξής του και, κυρίως, κάποιος είναι στο σπίτι. Ο κάποιος θα ανοίξει την πόρτα, θα την πείσει ότι έχει γίνει μπέρδεμα με διπλοενοικίαση, θα της προτείνει να μείνει στο σπίτι για το βράδυ, το βράδυ θα περάσει μάλλον ανήσυχα με πόρτες που ανοίγουν και εφιάλτες που βασανίζουν τον νεαρό, αλλά τίποτα δεν θα μπορέσει να συγκριθεί με αυτό που θα ανακαλύψει η νεαρή κοπέλα στο υπόγειο την επόμενη μέρα, ανοίγοντας μυστικές πόρτες που οδηγούν στο άγνωστο…

Το (και δίκαια και υπερβολικά) πολυσυζητημένο φιλμ του Ζακ Κρέγκερ που προκαλεί ανατριχίλες σε συνδυασμό με εξίσου τρομακτικό πολιτικοκοινωνικό σχόλιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς