Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

stagecoach

Η Ταχυδρομική Αμαξα (Stagecoach) του Τζον Φορντ

Οι περιπέτειες μιας ομάδας ταξιδιωτών που διασχίζουν με ταχυδρομική άμαξα την Άγρια Δύση. Μια ταινία σταθμός στην ιστορία του γουέστερν.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Distinguished Citizen 607

Ο Επιφανής Πολίτης (The Distinguished Citizen) των Γκαστόν Ντουπρά και Μαριάνο Κον

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι, ο οποίος ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Αστείος, καυστικός, υπόγειος αλλά και εξαιρετικά προσιτός, ο «Επιφανής Πολίτης» αντισταθμίζει σε οξυδέρκεια σεναρίου όσα, ατυχώς, υπολείπεται σε κινηματογραφική ποιότητα εικόνας. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία, βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the queen

Η Βασίλισσα (The Queen) του Στίβεν Φρίαρς

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης. Ο Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον ΑΝΤ1

Spies in Disguise

Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες (Spies in Disguise) των Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς… δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυία και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές. Οταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά. Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος.

Το στούντιο της «Εποχής των Παγετώνων» μας μεταφέρει αυτή την φορά στην εποχή των κατασκόπων, στη πρώτη ταινία μετά την αγορά της Fox από την Disney. Οι ιδέες τελείωνουν γρήγορα, η δράση, η διασκέδαση και τα μηνύματα που υπόσχεται, την κρατούν πάνω από το μέσο όρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

smile

Smile (Χαμογέλα) του Πάρκερ Φιν

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η δρ. Ρόουζ Κότερ αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Ταινία τρόμου με ενδιαφέρουσα υπόσχεση που, όμως, θα κάνει το χαμόγελό σας να... παγώσει. Από τη βαρεμάρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

holy spider

Ιερή Αράχνη (Holy Spider) του Αλί Αμπάσι

Μαχσάντ, Βόρειο Ιράν, 2001. Ενας serial killer που υπογράφει ως «αράχνη» διαπράττει μία σειρά από δολοφονίες ιερόδουλων, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: τις στραγγαλίζει με τη μαντήλα τους. Μετέπειτα, παίρνει τηλέφωνο έναν δημοσιογράφο αστυνομικού ρεπορτάζ και του αποκαλύπτει πού θα βρουν το νέο πτώμα. Κάθε φορά, ο δολοφόνος τονίζει ότι είναι σε αποστολή από τον Αλλάχ: να καθαρίσει ο τόπος από τις βρωμιάρες. Μία δυναμική δημοσιογράφος καταφθάνει από την Τεχεράνη για να διερευνήσει την υπόθεση και βάζει τον εαυτό της ως δόλωμα. Ο,τι ακολουθεί ξεπερνά την κινηματογραφική φαντασία.

Βίαιη, σκληρή, ωμή, η νέα ταινία του Αλί Αμπάσι είναι ένα φιλμ νουάρ που θίγει με γενναιότητα (αλλά δυστυχώς και διδακτισμό) τον ακραίο μισογυνισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό στο Ιράν. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στις Κάννες για την πρωταγωνίστρια Ζαρ Αμίρ-Εμπραχίμι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

empire of light

Η Αυτοκρατορία του Φωτός (Empire of Light) του Σαμ Μέντες

Ο Στίβεν, ένας όμορφος, μειλίχιος μαύρος νεαρός, αγαπάει την two-tone μουσική. Είναι η Αγγλία του '80, της Θάτσερ, των βίαιων σκίνχεντς, του ρατσισμού κι ο Στίβεν πιστεύει σ' αυτή τη μουσική που συνδέει τη ρέγκε με την πανκ, το μαύρο με το λευκό. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο θα πιάσει δουλειά στο επιβλητικό όσο και παρηκμασμένο Empire, ένα παλιό πολυσινεμά ή amusement center, στο οποίο πλέον λειτουργεί μόνο μια αίθουσα και το μπαρ της εισόδου. Εκεί θα γνωρίσει τη σαρανταπεντάχρονη Χίλαρι που κι εκείνη μοιάζει να έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες. Ηπιων τόνων και συγκρατημένη, επισκέπτεται τακτικά τον ψυχίατρό της που την κουράρει με λίθιο, είναι επιμελής στην επιστασία του κινηματογράφου, αλλά δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό της ελεύθερο γιατί φοβάται το αποτέλεσμα: δεν έχει δει ποτέ μια ταινία. Ανάμεσα στη Χίλαρι και τον Στίβεν θα ξυπνήσει, απρόσμενα αλλά αληθινά, ένας έρωτας. Μόνο που η «ζωή» δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες παραβάσεις.

Μετά τις υπερπαραγωγές των Τζέιμς Μποντ και του «1917», ο Σαμ Μέντες επιστρέφει στο κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό αλλά γλυκανάλατο σινεμά. Εξαιρετική ερμηνεία από την Ολίβια Κόλμαν, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Φωτογραφίας στον Ρότζερ Ντίκινς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+