Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game) του Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

midway

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ (Midway) του Ρόλαντ Εμεριχ

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Οι σφαίρες (και οι βόμβες και οι τορπίλες) πέφτουν σαν το χαλάζι όπως και τα κλισέ σε αυτή την θεαματική αλλά κενή πολεμική ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

book thief

Η Κλέφτρα των Βιβλίων (The Book Thief) του Μπράιαν Πέρσιβαλ

Γερμανία 1938. Μετά το θάνατο του μικρού της αδελφού, η μητέρα της Λίζελ δίνει το κοριτσάκι της για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια. Η νέα της «μαμά» είναι μία σκληρή, ψυχρή γυναίκα που απαιτεί την τάξη και την πειθαρχία. Ο νέος μπαμπάς όμως είναι ένας γλυκός άντρας, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι της γονείς δεν είναι αυτό που φαίνονται: αντιστασιακοί, δεν γράφτηκαν ποτέ στους κόλπους του Γ' Ράιχ, αλλά ζουν την οικογένειά τους φιλήσυχα και με σκληρή δουλειά, κάτω από το ραντάρ του Χίτλερ. Οταν μάλιστα ο Μαξ, ένα νεαρό Εβραιόπουλο, χτυπά κυνηγημένος την πόρτα τους, η οικογένεια τον κρύβει στο υπόγειο και η Λίζελ αποκτά έναν νέο φίλο. Οταν ο Μαξ αρρωσταίνει από το κρύο στο νέο του κρυσφύγετο, η Λίζελ κλέβει βιβλία από το πλούσιο ναζιστικό σπίτι της πόλης τους, αυτό με την τεράστια βιβλιοθήκη, και του διαβάζει προσπαθώντας να τον θεραπεύσει με τη δύναμη των λέξων κι ενός μαγικού κόσμου. Και τότε η Αγγλία κυρήσσει πόλεμο...

Μεταφορά ενός διάσημου νεανικού best seller, αυτό το γλυκερό δράμα του Β' Παγκοσμίου επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά του θεατή, ακολουθώντας όλα τα κλισέ κινηματογραφικά μονοπάτια. Υποψήφιο για Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

the pianist

Ο Πιανίστας (The Pianist) του Ρομάν Πολάνσκι

Η αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Ο κλειστοφοβικός κόσμος του γκέτο εμπνέει στον Πολάνσκι μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές δημιουργίες του, απεικονίζοντας ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα.

Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2002, βραβείο Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, πληθώρα άλλων διεθνών επιβραβεύσεων.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στo Nova Cinema 2

c'mon c'mon main

Η Ζωή Συνεχίζεται (C'mon C'mon) του Μάικ Μιλς

Ο Τζόνι είναι ένας 40χρονος εργένης, ραδιοφωνικός παραγωγός και ερευνητής δημοσιογράφος. Οι εκπομπές του μελετούν κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως το πρότζεκτ που τρέχει αυτόν τον καιρό: ταξιδεύει σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις (από την Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, μέχρι το Ντιτρόιτ και την Νέα Ορλεάνη) και παίρνει συνεντεύξεις από παιδιά κι έφηβους - κυρίως μεταναστών και υποβαθμισμένων κοινωνικών τάξεων. Πώς φαντάζονται το μέλλον; Το δικό τους και του κόσμου; Μετά επιστρέφει στα μοναχικά δωμάτιων ξενοδοχείων, στα οποία μοιάζει να κατοικεί περισσότερο χρόνο από ό,τι στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμα του, ακούει το υλικό και το μοντάρει. Πώς σκέφτονται τα παιδιά; Πόσο αιφνιδιαστική η ειλικρίνειά τους; Πόσο κοφτερή η ευθύνη μας για τον κόσμο που τους παραδίδουμε;

Ο Μάικλ Μιλς έχει ταλέντο στο να αποτυπώνει μεγάλες αλήθειες της ζωής, μέσα από μικρές στιγμές στην οθόνη. Κι ο Χοακίν Φίνιξ έχει χάρισμα στο να τσακαλώνεται, μέσα από αφοπλιστικές ερμηνείες. Κι ενώ όλα αυτά υπάρχουν κι εδώ... κάτι λείπει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spider-man no way home

Spider-Man No Way Home (του Τζον Γουότς)

Συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη ταινία «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του», βλέπουμε πως για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως υπερήρωα σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Οταν απευθύνεται στον Dr. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

O Ανθρωπος - Αράχνη επιστρέφει, με την καλύτερη ταινία της τελευταίας τριλογίας με τον Τομ Χόλαντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Hampstead 607

Απροσδόκητος Ερωτας (Hampstead) του Τζόελ Χόπκινς

Η Εμιλι είναι μία 70χρονη Αμερικανίδα που μένει εδώ και τρεις δεκαετίες στο Χάμπστεντ, έξω από το Λονδίνο. Ο Βρετανός επιχειρηματίας σύζυγός της πέθανε πριν από ένα χρόνο κι εκείνη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Ψυχικά και κυριολεκτικά: μετά το θάνατό του θα μάθει για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, αλλά και τα αμέτρητα χρέη του στο κράτος. Ο φιλικός της κύκλος (οι υπόλοιπες αγγλίδες σύζυγοι του κτιριού της) συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό: ψώνια, σπατάλες, φιλανθρωπίες, κοινωφελείς δράσεις. Μία από αυτές είναι η συλλογή υπογραφών για την κατεδάφιση ενός εγκατελειμένου παλιού νοσοκομείου που βρίσκεται στο απέναντι πάρκο από το σπίτι τους και την παραχώρησή του από το δήμο, ώστε να χτιστούν πολυτελή διαμερίσματα. Μόνο που στις περιπλανήσεις της η Εμιλι γνωρίζει τον Ντόναλντ, έναν συνομήλικο της άστεγο που έχει φτιάξει την καλύβα του στο απέναντι πάρκο. Μοναχικός, αυτόνομος, περήφανος, ο Ντόναλντ αρνείται να εκκενώσει τη γη που αποκαλεί εδώ και 17 χρόνια «σπίτι του». Και η Εμιλι βρίσκει μετά από πάρα πολύ καιρό ένα νόημα στη ζωή της: να τον βοηθήσει.

Η Ντάιαν Κίτον κι o Μπρένταν Γκλίσον σε μία dramedy που θα ήθελε το Χάμπστεντ Χιθ να θυμίζει... Νότινγκ Χιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ