Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 9 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 9 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Κυριακάτικο Ξύπνημα

Κυριακάτικο Ξύπνημα του Μιχάλη Κακογιάννη

Μια νέα κοπέλα, η Μίνα Λαμπρινού, πρωί Κυριακής, πηγαίνει για μπάνιο. Αλλά στην παραλία δυο πιτσιρικάδες της κλέβουν την τσάντα, στην οποία υπάρχει ένα λαχείο. Οι πιτσιρικάδες το πουλάνε στον Αλέξη Λορεντζάτο, έναν φτωχό μουσικό. Στην κλήρωση, το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό. Τότε η Μίνα (που θυμάται τι αριθμό είχε το λαχείο, γιατί ήταν ίδιος με την ημερομηνία των γενεθλίων της) προσπαθεί να διεκδικήσει τα χρήματα με τη βοήθεια του δικηγόρου Παύλου Καραγιάννη.

Το ντεμπούτο του Μιχάλη Κακογιάννη, μια από τις ομορφότερες ρομαντικές κομεντί του ελληνικού σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Κυριακάτικο Ξύπνημα».

H ταινία προβάλλεται στις 14.00 στην ΕΡΤ2.

all the pretty little horses ολα τα όμορφα άλογα 607

Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Μετά από μια απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια, επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, τον Παναγιώτη. Η απόφασή τους να εργαστούν σε προσωρινές δουλειές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με βάση το οποίο πρόκειται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα. Όταν η Αλίκη συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί, ο Πέτρος αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική της απομάκρυνσή ως σιωπηρή αποδοκιμασία. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει, ώσπου ο κίνδυνος να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα (που οι ίδιοι έφτιαξαν), γίνεται αισθητός.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στην ΕΡΤ2

Κορίτσια στον Ηλιο 607

Κορίτσια στον Ηλιο του Βασίλη Γεωργιάδη

Μία παρεξήγηση οδηγεί έναν νεαρό βοσκό στη φυλακή με την κατηγορία του βιασμού μίας τουρίστριας. Η τουρίστρια, γνωρίζοντας το λάθος που έχει γίνει, του κρατά παρέα έξω από το παράθυρο του κρατητηρίου και τελικά τον ερωτεύεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.00 στον ΣΚΑΪ

world war iii

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμο (World War III) του Χουμάν Σεγιέντι

Προσπαθώντας να περιγράψεις την ιστορία της ταινίας, υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλύψεις ανατροπές της υπόθεσης που έρχονται κάθε φορά ακριβώς στο σημείο που νομίζεις ότι βλέπεις μια ταινία που έχεις ξαναδεί. Αυτό που ίσως αρκεί κάποιος να γνωρίζει είναι ότι το φιλμ αφηγείται την ιστορία του Σακίμπ, ενός φτωχού και άστεγου εργάτη ο οποίος προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μια υπερπαραγωγή με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οταν ο ηθοποιός που υποδύεται τον Αδόλφο Χίτλερ θα αρρωστήσει, ο Σακίμπ θα γίνει πρωταγωνιστής της ταινίας και την ίδια στιγμή, πρωταγωνιστής μιας ζωής που ίσως για πρώτη φορά μπορεί να ονειρευτεί ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Το νέο ιρανικό σινεμά δοκιμάζει και δοκιμάζεται σε meta ρεαλιστικές απόπειρες, κρατώντας πάντα ψηλά το κοινωνικό και βαθιά πολιτικό του πρόσημο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία ειναι διαθέσιμη στο Cinobo

Ich bin dein Mensch

Ο Αντρας των Ονείρων μου (Ich bin dein Mensch) της Μαρία Σράντερ

Βερολίνο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Μία εταιρία κατασκευάζει ρομπότ-συντρόφους για τους μοναχικούς ανθρώπους των μητροπολιτικών κέντρων. Αλγόριθμοι μελετούν τις συνήθειες, τα όνειρα, τους φόβους σου και προγραμματίζουν τα θηλυκά ή αρσενικά ρομπότ, ώστε να προλαβαίνουν κάθε σου επιθυμία. Να σου παρέχουν φροντίδα, ασφάλεια, λύσεις, συντροφικότητα. Αγάπη; Είναι δυνατόν εκεί να βρίσκεται και η αγάπη; Η Αλμα, μια 45χρονη ανθρωπολόγος που εργάζεται στο μουσείο της Περγάμου, δεν αποδέχεται την ιδέα. Μοναχική (μετά από έναν χωρισμό με συνάδελφο που της στοίχισε πολύ), κυνική (το μυαλό της είναι το δυνατότερό της εργαλείο), ταγμένη στην έρευνά της, πείθεται να γίνει πειραματόζωο στη μελέτη και να πάρει τον «Τομ» σπίτι, γιατί το αφεντικό της τής τάζει ένα οικονομικό πακέτο που θα στηρίξει το προσωπικό της πρότζεκτ. Η συμβίωση θα είναι προβληματική. Οσο το ανθρωποειδές προσπαθεί να την ικανοποιήσει, τόσο εκείνη αντιστέκεται. Σταδιακά όμως, η χωρίς φίλτρο προσέγγιση του «Τομ», η χωρίς ατζέντα κατανόηση των αναγκών της, η «προγραμματισμένη» (;) καλοσύνη του, την αιφνιδιάζουν. Και φυτεύουν αμφιβολίες στις βεβαιότητές της. Ποια είναι τα όρια και ποιος τα καθορίζει; Ποιος αποφασίζει τι μάς κάνει ανθρώπους; Και πόσο πιο ανθρώπινοι απέναντί μας υπήρξαν τελικά... οι άνθρωποι;

Χρειάζεσαι ένα ρομπότ για την ιδανική σχέση; Η Μαρία Σράντερ του «Κάποια Μίλησε» (και κάποιων επεισοδίων του «Unorthodox»), ανατέμνει το σύγχρονο έρωτα, ενώ η Μάρεν Εγκερτ κερδίζει Αρκτο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου, 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Tiny Beautiful Things

Tiny Beautiful Things

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ της Σέριλ Στρέιντ, η σειρά ακολουθεί την Κλερ (Κάθριν Χαν), μία συγγραφέα που κερδίζει την αναγνώριση ως αρθρογράφος στήλης με συμβουλές, ενώ η δική της ζωή καταρρέει. Όταν συναντάμε την Κλερ για πρώτη φορά, ο γάμος της με τον σύζυγο της Ντάνι είναι στα τελευταία του, η κόρη της, Ρέι, την έχει απομακρύνει και η καριέρα της ως συγγραφέας είναι ανύπαρκτη. Έτσι όταν ένας παλιός φίλος της, συγγραφέας, της ζητά να αναλάβει τη στήλη συμβουλών Dear Sugar, εκείνη πιστεύει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη για τη δουλειά. Αφού όμως αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο της Sugar, η ζωή της Κλερ αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια σειρά σύνθετων αναμνήσεων, οι οποίες της επιτρέπουν να εξερευνήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, από την παιδική ηλικία έως σήμερα, και να ανακαλύψει την ομορφιά, την αγωνία και τη χαρά που κρύβεται στις "ανοιχτές" πληγές της. Μέσα από τη Sugar, η Κλερ προσφέρει μια μορφή λύτρωσης, τόσο στους αναγνώστες της όσο και στον εαυτό της, αποδεικνύοντας πως οι προσωπικές μας ιστορίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν τη σωτηρία μας.

H μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+