Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

Downton Abbey

Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey) του Μάικλ Ενγκλερ

Η ιστορία ξεκινά εκεί όπου τελείωσε η σειρά. Στον Πύργο του Downton ζουν γαλήνια η οικογένεια του Λόρδου Γκράνθαμ (με τακτικές επισκέψεις από τη μητέρα του, τη Λαίδη Βάιολετ της Μάγκι Σμιθ), μόνο που τώρα τα ηνία έχει πάρει η πρωτότοκη κόρη Μέρι, με σίγουρο χέρι και στιγμές ανασφάλειας. Στο «κάτω πάτωμα», των υπηρετών, τίποτα δεν έχει αλλάξει: η Πάτμορ μαγειρεύει λιγουρευτά, ο Μπάροου έχει αναλάβει χρέη Μπάτλερ, η Ντέιζι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αυτή την περίοδο αρμονίας θα ταράξει η βασιλική επίσκεψη και θα φέρει τον κάθε ήρωα αντιμέτωπο με τη θέση που θέλει να έχει στο μέλλον του.

O «Πύργος του Downton» μετακομίζει από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη, χάνοντας μόνο λίγη από την ευρηματικότητά του. Κι όλα μοιάζουν, ευτυχώς, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

tolkien main

Tolkien του Ντόμε Καρουκόσκι

Το σενάριο της ταινίας, ποτ υπογράφουν οι Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ, επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα, το οποίο ερμηνεύει ο Νίκολας Χουλτ λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την γνωριμία με την γυναίκα του Ιντιθ, την οποία ερμηνεύει η Λίλι Κόλινς.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

Spider-Man: Ιnto the Spider-Verse 607

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse), των Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Ο Μάιλς είναι ένας έφηβος με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Ολα αλλάζουν στη ζωή του, όταν ένα βράδυ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, δίνοντας του τις υπερδυνάμεις του Spiderman. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί μια μάχη μεταξύ του πραγματικού Spiderman και του Κίνγκ­πιν, ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων διαστάσεων, απειλώντας τη συνοχή του κόσμου. Ποια θα είναι η «μοίρα» του Μάιλς σε ένα νέο αραχνό – σύμπαν;

Αντλώντας εικαστικά από την Χρυσή Εποχή των comics αλλά παρουσιάζοντας αφηγηματικά μια σύγχρονη ιστορία σε έναν ετερόκλητο και πολυπολιτισμικά κόσμο, το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» μπορεί να μην αφορά τον Σπάιντι που όλοι ήδη γνωρίζουν, αναδεικνύεται όμως με χαρακτηριστική άνεση ως η καθοριστική ιστορία του ήρωα για μια νέα γενιά. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία

Η ταινία προβάλλεται στις 02.40 στο Mega

ben hur 607

Μπεν-Χουρ (Ben-Hur) του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ είναι ένας πρίγκιπας που, αδίκως, κατηγορείται για προδοσία από τον υιοθετημένο του αδερφό Μεσάλα, αξιωματικό του Ρωμαϊκού στρατού. Εχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένειά του και τη γυναίκα που αγαπά ο Ιούδας καταλήγει σκλάβος. Επειτα από χρόνια στη θάλασσα, ο Ιούδας επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση, αλλά βρίσκει τη λύτρωση.

Ακόμη μια κινηματογραφική διασκευή του best-seller του Λιου Γουαλας που αναμφίβολα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θρυλική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ, αλλά που προσφέρει λίγη περισσότερη ταχύτητα στην αρματοδρομία και πιο σύγχρονα εφέ. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

fresh

Fresh της Μίμι Κέιβ

Η Νόα, μια νεαρή κοπέλα από το Πόρτλαντ, έχει κουραστεί και απόγοητευτεί από τα αγόρια που συναντά online. Μια μέρα στο σούπερ μάρκετ συναντά έναν άντρα, τον Στιβ, ο οποίος τη φλερτάρει. Η Νόα γοητεύεται, στο πρώτο ραντεβού περνάνε τέλεια και κάνουν σεξ. Μετά από πολλά ραντεβού, η Νόα συμφωνεί να πάει μαζί με τον Στιβ ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή, παρά τις αντιρρήσεις που έχει η καλύτερη φίλη της, η Μίλι. Μια μέρα πριν το ταξίδι, η Νόα μένει στο σπίτι του Στιβ για να φύγουν μαζί το πρωί, αλλά αυτός της βάζει ναρκωτικό στο ποτό της και την αφήνει λιπόθυμη...

Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου έκανε εντύπωση, το «Fresh» έρχεται για να αποδείξει πως κανένα ραντεβού δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Ανακατεύονται καθαρόαιμο τρόμο με ανατρεπτική ρομαντική διάθεση και κρατώντας την αγωνία στα κόκκινα μέχρι και το φινάλε, το ντεμπούτο της Μίμι Κέιβ έχει την ευτυχία να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς («Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες») και τον Σεμπάστιαν Σταν («Avengers: Endgame», «Monday») που μεταξύ τους ξεδιπλώνουν όλο το «θρίλερ» που λέγεται dating στην εποχή του Tinder.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

tetris

Tetris του Τζον Σ. Μπερντ

Το Tetris αφηγείται την μαχόμενη ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το επιτυχημένο παιχνίδι παζλ, το οποίο εφευρέθηκε από έναν Ρώσο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη της συμφωνίας περιλαμβάνει σκληρές διαπραγματεύσεις εν μέσω εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου. Το Tetris δεν είναι μια ταινία για το ίδιο το παιχνίδι. τα μπλοκ Tetromino δεν είναι οι χαρακτήρες. Η ταινία στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με βιογραφική ταινία. Ακολουθεί τον Χενκ Ρότζερς (τον οποίο υποδύεται ο Τάρον Εγκερτον) στην αναζήτησή του στη Ρωσία για να συνεργαστεί με τον εφευρέτη του Tetris, Alexey Pajitnov, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στο παιχνίδι. Αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με τη ρωσική κυβέρνηση, όταν οι σχέσεις με τους Σοβιετικούς ήταν ήδη τεταμένες λόγω του Ψυχρού Πολέμου. Η αληθινή ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων έχει εκπληκτικά δραματικές και τεταμένες στιγμές, αν και φυσικά η κινηματογραφική εκδοχή είναι υπερβολική, συμπεριλαμβανομένης μιας σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

fire both sides of the blade

Οι Δυο Οψεις του Ξυραφιού (Avec amour et acharnement) της Κλερ Ντενί

H πρώτη εικόνα της σχέσης της Σάρα και του Ζαν είναι μία ξέγνοιαστη, ερωτευμένη, υγρή αγκαλιά. Στις διακοπές τους, μέσα στη θάλασσα, το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο - γαλήνη, χαμόγελα, τρυφερότητα, ελευθερία. Η επιστροφή στο Παρίσι και στην καθημερινότητα φέρνει κι όλες τις άλλες διαστάσεις: ο Ζαν είναι άνεργος, ο ανδρισμός του πλήττεται που πρέπει να δανείζεται την πιστωτική κάρτα της Σάρα για το σούπερ μάρκετ, η σχέση με το μιγά γιο του (που προτιμά να μένει με τη γιαγιά) προβληματική, Κάπου εκεί εμφανίζεται ξανά στη ζωή τους ο Φρανσουά - ο πρώην σύντροφος της Σάρα κι ο φίλος που πρόδωσε για να είναι μαζί της. Ο Φρανσουά του προτείνει δουλειά, το να την αποδεχθεί είναι μονόδρομος, και οι ισορροπίες του ζευγαριού ταράζονται. Η Σάρα δεν έχει ξεπεράσει τον Φρανσουά, παρόλο που τον άφησε πίσω. Αγαπά και τους δύο άντρες.- για διαφορετικούς λόγους, με την ίδια ένταση. Ενα ξυράφι ο έρωτας και σε κάθε όψη του την περιμένει πάθος και τραύμα.

Βραβείο σκηνοθεσίας στο περσινό Βερολίνο για τη διάσημη Γαλλίδα σκηνοθέτη, που πράγματι κοιτάει τον έρωτα σαν ένα θρίλερ αγωνίας που έχει και πάθος και πόνο. Κόβεται όμως από το ίδιο το ξυράφι της με ένα σενάριο που δεν αποφεύγει τα κλισέ και αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που καταφεύγουν στις γνωστές γαλλικές υστερίες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr