Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


inside out 607

Τα Μυαλά που Κουβαλάς (Inside Out) των Πιτ Ντόκτερ, Ρόνι Ντελ Κάρμεν

Η Ράιλι είναι ένα μικρό κοριτσάκι που όταν γεννιέται έχει μόνο χαρά (για 33 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όπως μας πληροφορεί η κεντρική μας ηρωίδα, η «Χαρά»). Αμέσως μετά κλαίει και γεννιέται η Λύπη. Ακολουθούν ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία (ειδικά για ό,τι έχει να κάνει με το μπρόκολο!). Η Χαρά όμως είναι αισιόδοξη. Η Ράιλι έχει φτάσει στα 7 της χρόνια, ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι με τη μαμά και τον μπαμπά της, στο σπίτι τους στη Μινεσσότα. «Τι μπορεί να πάει στραβά πια;» Μόνο που ο μπαμπάς αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι τους και να μεταφέρει την οικογένεια στο Σαν Φρανσίσκο. Η Ράιλι χάνει τους φίλους της, τρομάζει μπροστά στο άγνωστο σχολείο, και μέσα στο κεφάλι της επικρατεί κομφούζιο. Τα συναισθήματα παλεύουν για το ποιο θα την κυριέψει και με μία άγαρμπη κίνηση η Χαρά και η Λύπη εκτοξεύονται από το εσωτερικό του «κέντρου ελέγχου» στο εξωτερικό (από όπου κι ο αμερικανικός τίτλος «Inside Out»). Μπαίνοντας στην προεφηβεία λοιπόν, η Ράιλι συναντιέται με την απαξίωση: δεν έχει ούτε χαρά, ούτε λύπη. Οσο τα δύο αντίθετα συναισθήματα πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρέψουν, ώστε το κοριτσάκι τους να μην μείνει ουδέτερο ή οργισμένο, εμείς μαθαίνουμε την απαράμιλλη αξία κάθε σφιξίματος της καρδιάς και του στομαχιού μας. Πώς ακόμα και η Λύπη μάς βοηθά και μας ενδυναμώνει.

Ο Πιτ Ντόκτερ (ο σκηνοθέτης της αγαπημένης μας ταινίας της Pixar, του «Up») επιστρέφει με το πιο τολμηρό πρότζεκτ στην κινηματογραφική ιστορία της εταιρίας: πώς οπτικοποιείς τα συναισθήματα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 11.00 στο Star

paddington

Πάντινγκτον (Paddington) του Πολ Κινγκ

Ένας νεαρός Περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν. Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του (“Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο”), αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους. Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.

To πιο κλασσικό αρκουδάκι της Βρετανίας (έστω και με καταγωγή από το Περού), σε μια ταινία αντάξια του μύθου του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

the incredibles 2 607

Οι Απίθανοι 2 (Incredibles 2) του Μπραντ Μπερντ

Ο Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της.

Ολα όσα έκαναν τους «Απίθανους» κλασικούς βρίσκονται εδώ, σε μια ταινία που ξαναβάζει το «σούπερ» στους «σούπερ ήρωες» και σχολιάζει με ανεπιτήδευτη άνεση την μετά - Τραμπ και #metoo εποχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.30 στο Star

με χωρίς γυναίκες

Με Χωρίς Γυναίκες του Βαγγέλη Σεϊτανίδη

Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου» τους, που οι φήμες θέλουν να έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Στην ουσία, ψάχνουν τον παλιό τους εαυτό, τα χαμένα όνειρα, τη χαμένη χαρά. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο «Κουστώ» είναι ένας 40άρης που έβαλε λουκέτο στη βιοτεχνία που κληρονόμησε από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός, παρατώντας τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει ωκεανολόγος. Ο Ρίκος είναι τυπικός νεοέλληνας: οικογενειάρχης, πατέρας αλλά κι αμετανόητος χαβαλές, μπήχτης – λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι γκόμενες. Ομως και καλός φίλος: όταν βλέπει τον κολλητό του να περνάει κρίση μετά τη χρεοκωπία του, εγκαταλείπει τα πάντα για ένα τριήμερο για να φύγουν μαζί αυτό το ταξίδι. Και λένε όσα δεν είχαν πει μια ολόκληρη ζωή...

Ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης επιστρέφει με μία buddy movie, μία ανδρική κομεντί, ένα ταξίδι δρόμου με προορισμό την καθυστερημένη (και κινηματογραφική) ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Les Intouchables

Αθικτοι (Les Intouchables) των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

O Φιλίπ Ποζό ντι Μποργκό ήταν ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που θεωρούσε ότι η ζωή είναι στα πόδια του. Ταχύτητα, extreme sports, ρίσκο. Μέχρι που ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο τον άφησε τετραπληγικό και καθηλωμένο σε καροτσάκι. Ο Ντρις, ένας νεαρός μαύρος από το γκέτο του Παρισιού, σπαταλούσε τη ζωή του τυχοδιωκτικά, αδιέξοδα και τεμπέλικα. Μέχρι που μία αγγελία για προσωπικό βοηθό τον έφερε στην έπαυλη του Φιλίπ και στην ακίνητη ζωή του. Και κάτι απρόσμενο συνέβη. Οι δύο αντίθετοι κόσμοι χάρισαν ελπίδα, αρμονία, ζωή ο ένας στον άλλον.

Θα μπορούσε να είναι μία απλοϊκή, κατασκευασμένη, feelgood δραμεντί. Καμιά φορά όμως η κωμωδία έχει μια δύναμη που σε ισοπεδώνει - κι όχι μόνο από τα γέλια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Κανάλι της Βουλής

Monsters University 607

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (Monsters University) του Νταν Σκάνλον

Θυμάστε όταν Μάικ Βαζόφσκι και ο Σάλι έπιασαν δουλειά στη Μπαμπούλες Α. Ε.; Γυρίστε τώρα αρκετά χρόνια πίσω και δείτε πώς οι τερατένιοι ήρωες έφτασαν ως εκεί. Η ταινία μάς πηγαίνει στα χρόνια που οι δυο νεαροί μπαμπούλες μπήκαν στο Πανεπιστήμιο και δοκίμασαν την τύχη τους στη Σχολή Τρομάρας, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της τρομακτικότερης διευθύντριας. Ο Σάλι εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στο φυσικό του χάρισμα να τρομάζει ό,τι στέκεται κι ό,τι κοιμάται κι ο Μάικ αποστήθισε όλα τα βιβλία και τους κανόνες. Αλλά οι δυο φοιτητές θα χρειαστεί να μάθουν κάτι ακόμα: ότι χωρίς εμπιστοσύνη, ομαδικότητα κι αγάπη κανείς τους δεν μπορεί να φτάσει εκεί όπου ονειρεύεται.

Νόμιζετε ότι είναι εύκολο να γίνεις μπαμπούλας; Θα το μάθουμε στη συνέχεια των περιπετειών των αγαπημένων τεράτων της Pixar, που μας γυρίζει πίσω στη σπουδαστικά τους χρόνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Alien 3 607

Αλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Η Ρίπλεϊ και οι συνάδελφοί της ταξιδεύουν στο διάστημα με το σωστικό τους διαστημόπλοιο, όταν ξαφνικά το σκάφος τους συντρίβεται στον πλανήτη Fiorina 161. Πρόκειται για έναν πλανήτη - φυλακή, που φιλοξενεί πρώην κατάδικους και εγκληματίες. Η Ρίπλεϊ, η μοναδική επιζήσασα, σύντομα θα διαπιστώσει πως μέσα στο σκάφος της κρυβόταν και το γνωστό εξωγήινο τέρας. Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν αρκετά όπλα για να αντιμετωπίσουν την απειλή. Έτσι η Ρίπλεϊ θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει αυτή την τρομακτική απειλή.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΣΚΑΪ

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Aftersun - για μετά τον ήλιο. Για να καταπραΰνεις το φλεγόμενο δέρμα, την ένταση της σκέψης, το θυμό. Τον ήλιο που όταν θέλει όλα τα φανερώνει, ή τα καλύπτει με τη θαμπάδα του και τ' αφήνει να σιγοβράζουν μέσα της.

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 1