Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


yuli 607

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli) της Ισίαρ Μπογιαΐν

Εμπνευσμένη από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, η ταινία «Ο χορός της ζωής μου» της Ισίαρ Μπολάιν είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής. Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο. Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας. Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Ρομέο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια.

Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

how to train your dragon 3 607

Πως Να Εκπαιδεύσετε Τον Δράκο Σας 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World) του του Ντιν ΝτεΜπλουά

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης θα ανακαλύψουν επιτέλους τον αληθινό προορισμό τους στη ζωή! Ο επικεφαλής του χωριού θα γίνει κυβερνήτης του Μπερκ έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του και ο δράκος θα γίνει αρχηγός του είδους του. Τότε, εμφανίζεται η πλέον σκοτεινή απειλή, που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει όπως και η εμφάνιση μιας θηλυκής Οργής της Νύχτας! Η δύναμη της σχέσης τους θα δοκιμαστεί καθοριστικά! Καθώς θα πρέπει να ταξιδέψουν σε έναν κρυμμένο κόσμο, που πίστευαν ότι υπάρχει μόνο σε μύθο! Δράκος και καβαλάρης θα παλέψουν μαζί για να προστατέψουν όλα όσα έχουν μάθει να προφυλάσσουν σαν θησαυρό. Μια υπέροχη ιστορία φιλίας και πίστης, που εμπνέει και διδάσκει!

Το τρίτο – όχι καλύτερο από τις δύο προηγούμενες ταινίες, αλλά με ενισχυμένη δύναμη επιλόγου - κεφάλαιο μιας σπουδαίας τριλογίας που δίκαια απέκτησε hype ανάμεσα στους ενήλικες και έχει λόγο να αποκαλείται «κλασική». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

The Devil Wears Prada 607

Ο Διάβολος Φοράει Prada (The Devil Wears Prada) του Ντέιβιντ Φράνκελ

Αμερικανική κωμωδία παραγωγής 2006 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ. Πρωταγωνιστεί η Αν Χάθαγουεϊ στο ρόλο της Άντρια Σακς, μίας προσφάτως απόφοιτης κολεγίου, η οποία πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και πιάνει δουλειά ως βοηθός της δυναμικής και απαιτητικής διευθύντριας ενός περιοδικού μόδας Μιράντα Πρίστλεϊ, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.00 στον Σκάι

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

captain phillips

Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας

Το Μάρτιο του 2009 ο Βωστονέζος καπετάνιος Ρίτσαρντ Φίλιπς επιβιβάζεται στο φορτηγό πλοίο «Maersk Alabama» στο λιμάνι του Ομάν για να το οδηγήσει, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με την ανατολική ακτογραμμή της Αφρικής, στην Κένυα. Περνώντας από τα ταραγμένα νερά της Σομαλίας, όπου οι προειδοποιήσεις για τη δράση ψαράδων πειρατών έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και τον ασύρματό του, ο εφιάλτης του γίνεται πραγματικότητα. Δύο βάρκες με Σομαλούς πειρατές κάνουν κατάληψη του άοπλου πλοίου, κρατούν όμηρους τον ίδιο και το πλήρωμά του και απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων. Εγκλωβισμένος κι ο θεατής εν πλω, 145 ναυτικά μίλια από τις ακτές, παρακολουθεί το εγκεφαλικό παιχνίδι γάτας-ποντικού ανάμεσα στον καπετάνιο Φίλιπς και τον Σομαλό ομόλογό του και την κορύφωση της δράσης με την παρέμβαση του αμερικανικού στόλου.

O μάστερ των πολιτικών docudrama περιπετειών Πολ Γκρίνγκρας βάζει στο τιμόνι τον οσκαρικό Τομ Χανκς για να πιλοτάρει σε ανταριασμένα νερά ένα αριστοτεχνικό τεταμένο θρίλερ σύγχρονης πειρατείας. Κι αν κάποιες στιγμές άστοχης πολιτικής ανάλυσης της παγκοσμιοποίησης και ηρωοποίησης της Δύσης απειλούν με ναυάγιο, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.20 στον ΑΝΤ1

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Tiny Beautiful Things

Tiny Beautiful Things

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ της Σέριλ Στρέιντ, η σειρά ακολουθεί την Κλερ (Κάθριν Χαν), μία συγγραφέα που κερδίζει την αναγνώριση ως αρθρογράφος στήλης με συμβουλές, ενώ η δική της ζωή καταρρέει. Όταν συναντάμε την Κλερ για πρώτη φορά, ο γάμος της με τον σύζυγο της Ντάνι είναι στα τελευταία του, η κόρη της, Ρέι, την έχει απομακρύνει και η καριέρα της ως συγγραφέας είναι ανύπαρκτη. Έτσι όταν ένας παλιός φίλος της, συγγραφέας, της ζητά να αναλάβει τη στήλη συμβουλών Dear Sugar, εκείνη πιστεύει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη για τη δουλειά. Αφού όμως αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο της Sugar, η ζωή της Κλερ αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια σειρά σύνθετων αναμνήσεων, οι οποίες της επιτρέπουν να εξερευνήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, από την παιδική ηλικία έως σήμερα, και να ανακαλύψει την ομορφιά, την αγωνία και τη χαρά που κρύβεται στις "ανοιχτές" πληγές της. Μέσα από τη Sugar, η Κλερ προσφέρει μια μορφή λύτρωσης, τόσο στους αναγνώστες της όσο και στον εαυτό της, αποδεικνύοντας πως οι προσωπικές μας ιστορίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν τη σωτηρία μας.

H μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+