Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


El Reino

Ο Εκπτωτος (El Reino) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ο Μανουέλ, τοπικός γραμματέας ενός μεγάλου κόμματος σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, με αρκετή επιρροή και πολλές πιθανότητες να αναλάβει τη θέση του Προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την επικείμενη αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα media αρχίζουν να ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο, πιστεύοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει και ότι το κόμμα θα τον καλύψει, όπως έκανε πάντα όταν είχε μπλεξίματα κάποιο από τα μέλη του. Όμως αυτή τη φορά, ο Μανουέλ προορίζεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να φορτωθεί τα πάντα. Οι ανέμελοι κομματικοί φίλοι του με τα γιοτ και τα ακριβά δείπνα έχουν εξαφανισθεί ως δια μαγείας. Απόβλητος από το “βασίλειο”, προδομένος και στιγματισμένος στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Μανουέλ δεν δέχεται να πέσει μόνος του. Με μόνη βοήθεια τη στήριξη της γυναίκας και της κόρης του, παγιδευμένος σε μια μάχη για επιβίωση, αποφασίζει να στραφεί ενάντια σε μια καλολαδωμένη μηχανή και ένα κομματικό σύστημα, στο οποίο οι βασιλιάδες μπορεί να γκρεμίζονται - τα βασίλεια, όμως, επιβιώνουν.

Η πολιτική κρίση στην Ισπανία μέσα από ένα συναρπαστικό θρίλερ που κέρδισε επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας. Υποψήφιο για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

When Harry Met Sally 607

Οταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι (When Harry Met Sally) του Ρομπ Ράινερ

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Η κλασική κι αξεπέραστη ρομαντική κομεντί του Ρομπ Ράινερ σε σενάριο της Νόρα Εφρον με τον Μπίλι Κρίσταλ και την Μεγκ Ράιαν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να η ευκαιρία σας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

French Cancan

French Cancan του Ζαν Ρενουάρ

Στο Παρίσι του 1900, ο διευθυντής ενός καμπαρέ ανακαλύπτει στο πρόσωπο της καθαρίστριας Νινί μια ταλαντούχα χορεύτρια και την κάνει πρωταγωνίστρια στο επόμενο σόου του. Η πιο εύθυμη κινηματογραφική κατάθεση ενός κλασικού σκηνοθέτη, πλημμυρισμένη από μια εικαστική πανδαισία που παραπέμπει σε ιμπρεσιονιστικούς πίνακες.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

world war z 607

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z) του Μαρκ Φόρστερ

Eνας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

gangs of new york

Οι Συμμορίες Της Νέας Υόρκης (Gangs Οf New York) του Μάρτιν Σκορσέζε

Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η Αμερική είναι ήδη βυθισμένη σ' έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της, ταυτόχρονα όμως μια ακόμη μάχη μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τα λεγόμενα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά όχι μόνο της Αμερικής αλλά ίσως και ολόκληρου του κόσμου, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία. Στο επίκεντρο των συγκρούσεων εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον: γιού του αρχηγού των μεταναστών, που αναζητά τον φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον «Χασάπη» για να πάρει εκδίκηση.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Σκάι

Everything Everywhere All at Once

Τα Πάντα Ολα (Everything Everywhere All at Once) των Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ

Η Κινεζοαμερικανίδα Eβελιν έφτασε στα μισά της ζωής της και στην απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με τον άτολμο άντρα της, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την γκέι έφηβη κόρη της, δεν μπορεί να οργανώσει τα λογιστικά της κι ο επικείμενος έλεγχος από την Εφορο την κάνει να τρέμει. Οχι όμως τόσο πολύ, όσο η επίσκεψη του αυστηρού πατέρα της. Εκείνος αντιπροσωπεύει την Κίνα, τις παραδόσεις, την πειθαρχία, την εργατικότητα, ενώ εκείνη απέτυχε στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Η ψυχική της κατάσταση μοιάζει με την οικογενειακή τους επιχείρηση (ένα τοπικό, παρηκμασμένο laundromat): κάθε μέρα, όλα τα άλυτα προβλήματα την στροβιλίζουν και την κοπανούν σ' ένα κάδο του πλυντηρίου που είναι η ζωή της. Εκείνη ήθελε άλλα πράγματα από τη ζωή της, να ακολουθήσει την αγάπη της για το τραγούδι, να κάνει καριέρα. Πόσες λάθος στροφές πρέπει να πήρε στην πορεία της για να βρεθεί παγιδευμένη σε αυτή τη δουλειά, σε αυτή την οικογένεια, σε αυτή τη ζωή;

Σάτιρα των υπερηρωικών ταινιών, μίξη κωμωδίας, οργιώδους φαντασίας και οικογενειακού δράματος - μία ταινία που είναι αυτό που λέει ο τίτλος της (κι ακόμα περισσότερα). Μήπως όμως, πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Cosmote Cinema 1

The Death of Stalin main

Ο Θάνατος του Στάλιν (The Death of Stalin) του Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένος στο ομώνυμο κόμικ των Γάλλων Φαμπιάν Νουρί και Τιερί Ρομπέν, ο «Θάνατος του Στάλιν» ξετυλίγει τον απεγνωσμένο αγώνα δρόμου ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους και τους συνεργάτες του Ιωσήφ Στάλιν για το πού θα τους βρει η επόμενη μέρα μετά την απώλεια του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΣΔ, τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953, έπειτα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αρχικό σοκ για τον θάνατο του πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας διαδέχεται η ανακούφιση για το πιθανό τέλος του απάνθρωπου κλίματος τρόμου που ο Στάλιν είχε καλλιεργήσει εξοντώνοντας όποιον τολμούσε να τον αμφισβητήσει, και στη συνέχεια η αγωνία για το σε ποια χέρια θα καταλήξει η ηγεσία και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις ανίερες συμμαχίες και αντιπαλότητές του περίγυρού του.

Ο δημιουργός του «Veep», Αρμάντο Ιανούτσι, διασκευάζει το ομώνυμο γαλλικό κόμικ σε μια ισοπεδωτική πολιτική σάτιρα για τα παράλογα κι επικίνδυνα παιχνίδια της Ιστορίας και της εξουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the idol

The Idol

Η σειρά ακολουθεί την ποπ σταρ Τζόσλιν, την οποία υποδύεται η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ. Η Τζόσλιν βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση στην ζωή της, καθώς μετά τον θάνατο της μητέρας της, η οποία την καθοδηγούσε από παιδί στην καριέρα της, υπέστη κρίση πανικού δημόσια και αναγκάστηκε να ακυρώσει την μεγάλη περιοδεία της, και ετοιμάζει -ή περισσότερο, η ομάδα της- το μεγάλο της comeback, ως «η πιο σέξι πόπ σταρ της Αμερικής». Μην έχοντας ξεκάθαρα αναρρώσει πλήρως ψυχικά, και με ένα σωρό άτομα να κατευθύνουν κάθε της σχεδόν κίνηση, εμπλέκεται ερωτικά με τον Τέντρος Τέντρος (The Weeknd), έναν αινιγματικό άνδρα ο οποίος την βοηθά να εξερευνήσει τον εαυτό της και να ανακαλύψει τι πραγματικά θέλει από την μουσική της.

Περισσότερο απογοητευτικό, θα το χαρακτηρίζαμε, με ορισμένα καλά στοιχεία που απαιτούν περισσότερη εξερεύνηση. Σε αυτά δεν συγκαταλέγεται η ερμηνεία του The Weeknd! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το Vodafone TV