Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


το τανγκό των χριστουγέννων 607

Το Τανγκό των Χριστουγέννων του Νίκου Κουτελιδάκη

Στη διάρκεια της δικτατορίας, σ’ ένα στρατόπεδο στον Εβρο, τέσσερις άνθρωποι βασανίζονται από τις κρυφές τους επιθυμίες. Ο Συνταγματάρχης Λόγγος είναι παντρεμένος κι ερωτευμένος με μια νεαρή γυναίκα που δεν τον αγαπά. Ο Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης τη διεκδικεί υπερβαίνοντας τον εαυτό του: θέλει να μάθει τανγκό για να τη χορέψει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στρατοπέδου. Τα βήματα θα του τα διδάξει ο στρατιώτης Λαζάρου, καλλιτεχνική φύση, που βλέπει στο πρόσωπο του Καραμανίδη την αλήθεια με την οποία δε θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, ένα ερωτικό δράμα με πολιτικό ντεκόρ, εμπορική προοπτική και σέξι καστ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Mega

Sleepless in Seattle

Αγρυπνος Στο Σιάτλ (Sleepless In Seattle) της Νόρα Εφρον

Ο Σαμ ζει με τον μικρό του γιο στο Σιατλ και πενθεί τη σύζυγό του που πέθανε. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Τζόνα τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και πείθει τον μπαμπά του να βγει στον αέρα να μιλήσει για τη σύζυγος του. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του και του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άννι, ρεπόρτερ εφημερίδας που του γραφεί ένα γράμμα προτείνοντας συνάντηση τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν το στέλνει. Η συντάκτρια της Μπέκι όμως στέλνει το γράμμα και την Άννι στο Σιάτλ για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.10 στον Mega

L.A. Confidential 607

Λος Αντζελες, Εμπιστευτικό (L.A. Confidential) του Κέρτις Χάνσον

Η νεο-νουάρ μεταφορά του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος του Τζέιμς Ελροϊ είναι (και ήταν πάντα, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε 23 χρόνια πριν) κλασική. Με πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου (με αυτή την ταινία πρωτοσυστήθηκε στο ευρύ κοινό), Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι και στο ρόλο της femme fatale την Κιμ Μπέισινγκερ (Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου), η ιστορία τριών αστυνομικών που κινούνται εντελώς διαφορετικά απέναντι στο έγκλημα και τη διαφθορά του Λος Αντζελες των 50ς αποτυπώνεται με πυκνή ατμόσφαιρα, πυκνό μυστήριο, παλιομοδίτικη γοητεία κι ανατροπές. Εκτός από την Μπέισινγκερ, Οσκαρ κερδίζει και το διασκευασμένο σενάριο. Κι όχι άδικα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Open

Zazie dans le Metro

Η Ζαζί στο Μετρό (Zazie dans le Metro) του Λουί Μαλ

Η δεκάχρονη Ζαζί έρχεται από την επαρχία για να μείνει λίγο καιρό στο Παρίσι και ξετρελαίνει τους πάντες με την αθυροστομία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Passion of Anna 607

Το Πάθος (The Passion of Anna) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο 48χρονος Αντρέας (Μαξ φον Σίντοφ) ζει απομονωμένος σε ένα άγριο και μακρινό νησί της Βαλτικής, μετά το χωρισμό του με τη γυναίκα του. Μια μέρα γνωρίζει τρεις ανθρώπους που διαταράσσουν τη μοναχική καθημερινότητά του: τον Έλις, έναν συναισθηματικά ψυχρό και ορθολογιστή επιτυχημένο αρχιτέκτονα, την αϋπνιακή και ανασφαλή γοητευτική σύζυγό του (Μπίμπι Άντερσον) που είναι εγκλωβισμένη σε έναν αδιέξοδο γάμο, και τη φίλη τους Άννα (Λιβ Ούλμαν), μία όμορφη αλλά μυστηριώδη χήρα με τραυματικό παρελθόν που τη σημάδεψε ψυχικά και σωματικά.

Μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, απροσπέλαστη αλλά και γοητευτική μαζί, υπηρετεί και αναδομεί τις θεματικές και αισθητικές αγωνίες του δημιουργού της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

maestro

Ο Μαέστρος (Maestro) του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η ταινία αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε και μπορεί ο τίτλος της μπορεί, από τότε, να άλλαξε από «Bernstein» σε «Maestro», ο Κούπερ βρήκε την συμπρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας του Μπερνστάιν, Μοντελέγκρε.

Η καλλιγραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, χτυπά τα σωστά πλήκτρα, αλλά η μουσική που βγάζει είναι άψυχη και αδιάφορη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

indiana jones

O Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Η δράση μάς βρίσκει, αρχικά, στο 1945. Ο Ιντι νεότατος (ο Χάρισον Φορντ ψηφιακά φρεσκαρισμένος), συγκρούεται με τους Ναζί και συγκεκριμένα με τον αξιωματικό Γιούργκεν Βόλερ (ο Μαντς Μίκελσεν ταιριαστά ψυχρός και φονικός), που έχει ανακαλύψει τον... μισό μηχανισμό των Αντικυθήρων κι αναζητά τον άλλο μισό, για να μπορέσει να ταξιδέψει στο χρόνο, όπως φημολογείται πως μπορεί να κάνει το δημιούργημα του Αρχιμήδη του Συρακούσιου. Μια εικοσαετία αργότερα, ο Ιντι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη που δονείται στο ρυθμό τής πρώτης προσελήνωσης. Ο Ιντι δονείται μόνο από το θόρυβο της πόλης και την ξαφνική επίσκεψη της Ελενα, της βαφτισιμιάς του και κόρης του Μπάζιλ Σο. Μαζί, απρόθυμα, θα ξεκινήσουν ένα οδοιπορικό σε τόπους μυστικιστικούς, που θα τους φέρει ιδιαίτερα κοντά στην εφεύρεση του Αρχιμήδη, αλλά και στον ίδιο!

Ο αποχαιρετισμός του Ιντιάνα Τζόουνς δεν θα μπορούσε να μην είναι συγκινητικός. Θα μπορούσε, όμως, να γίνει με καλύτερη ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+