Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff summer holidays

Καλοκαιρινές Διακοπές (Les Grandes Vacances | The Summer Holidays), Βαλεντίν Καντίκ

Κεφάτη κωμωδία-παραμύθι μεταξύ δράματος και ντοκιμαντέρ, που στηρίζεται στις πολλές και ποικίλες αποτυχίες της ηρωίδας της. Παρ' όλα αυτά, γελάμε μαζί της και ποτέ εναντίον της.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

Martin Scorsese, L’Italo-américain

Μάρτιν Σκορσέζε, ο Αμερικάνος (Martin Scorsese, L’Italo-américain)

Πορτρέτο του κορυφαίου σκηνοθέτη που ανέδειξε σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Ρόμπερ ντε Νίρο και ο Ντι Κάπριο και σημάδεψε με αριστουργηματικές ταινίες τον σύγχρονο αμερικάνικο κινηματογράφο.

Το ντοκιμάντερ προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Συνοικία το Ονειρο

Συνοικία το Ονειρο του Αλέκου Αλεξανδράκη

Τα δράματα, οι περιπέτειες, οι έρωτες και οι μικρο-κομπίνες των κατοίκων μιας γειτονιάς της Αθήνας, οι οποίοι –αν και ζουν στη φτώχεια– ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 00.00 στο Open

Persona 607

Περσόνα (Persona) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα, μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

Ακόμη και μισό αιώνα μακριά από το κοσμογονικό σοκ που ήταν η πρώτη προβολή της, η «Περσόνα» παραμένει μια ταινία - θρίαμβος του ίδιου του μέσου, μοντέρνα με τον τρόπο που όσο παλιώνει μιλάει με μια ακόμη πιο ακαριαία ειλικρίνεια γι’ αυτό που είμαστε, αυτό που θα θέλαμε να ήμασταν και την Τέχνη (του σινεμά) ανάμεσά τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Painted Bird 607

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά στομάχια, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

la syndicaliste

Εύκολος Στόχος (La Syndicaliste) του Ζαν-Πολ Σαλομέ

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Μορίν Κίρνεϊ, εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στη γαλλική πολυεθνική πυρηνικής ενέργειας Areva, βρέθηκε δεμένη και κακοποιημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Παρίσι. Έτσι ξεκινά η ταινία του Ζαν-Πολ Σαλομέ, για να αφηγηθεί αμέσως μετά, σε φλασμπάκ, τα γεγονότα που οδήγησαν στην άγρια επίθεση. Την οποία δε θα δούμε, έτσι που επιλέγει το σενάριο (από το βιβλίο «La Syndicaliste» της Καρολίν Μισέλ-Αγκίρ, που με τη σειρά του βασίστηκε σε αυθεντικά συμβάντα) να ξετυλίγεται σαν έρευνα γύρω από το τι πραγματικά συνέβη. Το 2012, λοιπόν, η Κίρνεϊ μαθαίνει, από έναν πληροφοριοδότη της γαλλικής βιομηχανίας ενέργειας, πως η Areva επίκειται να συγχωνευθεί με κινέζικη πολυεθνική, κάτι που θα σήμανε τεράστιες περικοπές σε θέσεις εργασίας. Αφού αιτείται σε υπουργούς και βιομήχανους για εξηγήσεις, αρχίζει να δέχεται προειδοποιήσεις, εκφοβισμούς, έως και ανώνυμες απειλές. Το μυστικό είναι κρατικό, τα συμφέροντα μεγάλα, οι δυνάμεις με τις οποίες τα έβαλε πέρα από τον έλεγχό της. Κι ενώ παλεύει να φωτίσει τα σκοτεινά σχέδια, άγνωστοι εισβάλλουν στο σπίτι της και την κακοποιούν σεξουαλικά. Οι Αρχές, όμως, έχουν τις αμφιβολίες τους για την κατάθεσή της, τη διάτρητη λόγω κενών μνήμης. Και από θύμα μετατρέπεται σε δράστη, με την υποψία πως σκηνοθέτησε τον βιασμό της.

Τέρας ερμηνευτικού ελέγχου η Ιζαμπέλ Ιπέρ σε ένα θρίλερ που συνυφαίνει με αμεσότητα τις πολιτικές, αστυνομικές και σωβινιστικές αιχμές του υλικού του, χωρίς, όμως, να ξεφεύγει από το επίπεδο ενός αξιοπρεπούς procedural. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

maestro

Ο Μαέστρος (Maestro) του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η ταινία αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε και μπορεί ο τίτλος της μπορεί, από τότε, να άλλαξε από «Bernstein» σε «Maestro», ο Κούπερ βρήκε την συμπρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας του Μπερνστάιν, Μοντελέγκρε.

Η καλλιγραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, χτυπά τα σωστά πλήκτρα, αλλά η μουσική που βγάζει είναι άψυχη και αδιάφορη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix