Τοποθετημένο σε ένα κοντινό μέλλον στο οποίο η οικονομία της Κορέας έχει καταρρεύσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρατά τη χώρα όμηρο και οι δρόμοι της Σεούλ μοιάζουν να έχουν ήδη συναντηθεί με την αποκάλυψη, το «Time to Hunt», δεύτερη μεγάλου μήκους του Γιουν Σουνγκ-χιουν μετά την πτυχιακή του ταινία «Bleak Night» τo 2010, είναι ένα ασταμάτητο actioneer που ξεκινά ως heist movie για να εξελιχθεί σε ταινία καταδίωξης.

time to hunt 424

Τέσσερις φίλοι με ποινικά μητρώα μεγαλύτερα του νεαρού της ηλικίας τους, αποφασίζουν να κάνουν μια γερή μπάζα και να εγκαταλείψουν τη χώρα κλέβοντας το ταμείο ενός παράνομου καζίνο που διαχειρίζεται η τοπική μαφία. Κι αν παραδόξως όλα πάνε καλά με την ληστεία, η αληθινή δοκιμασία τους έχει μόλις ξεκινήσει, αφου η μαφία στέλνει στο κατόπι τους έναν εκτελεστή που δεν σταματά ποτέ, αν δεν φέρει εις πέρας την αποστολή του.

time to hunt 424

Ο Γιουν Σουνγκ-χιουν παίρνει τον χρόνο του για να ξετυλίξει την ιστορία του χτίζοντας ένα ιδιότυπο μείγμα action και buddy movie, με νότες από ένα κοινωνικά φορτισμένο φιλμ αμπαλαρισμένο στο περιτύλιγμα μιας μελλοντολογικής δυστοπίας.

time to hunt 424

Δίχως να φοβάται την υπερβολή, το μελόδραμα, ή την βία, το «Time to Hunt» είναι χορταστικό και αγωνιώδες, πλούσιο σε καλοστημένα στιγμιότυπα που μπορεί να παίρνει κάποιες ελευθερίες με την αληθοφάνεια, αλλά που δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια απολαυστική ταινία είδους. Με τον τρόπο που το σινεμά της Κορέας μας δείχνει ξανά και ξανά ότι ξέρει να κάνει.