Ταινίες

Cuban Story

Βιτόρ Παλέν, Eρολ Φλιν

0 στα 10

Ενα φιλμ γυρισμένο τις μέρες της κουβανέζικης επανάστασης, από τον Αμερικάνο σταρ Ερολ Φλιν που βρισκόταν στο νησί για διακοπές.

Cuban Story
Flix Team
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Cuban Story

Κούβα τέλη δεκαετίας 50. To Cuban Story είναι ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ με σπάνιο οπτικό υλικό για την Επανάσταση στην Κούβα. Ο σεναριογράφος και παραγωγός Βίκτορ Πάλεν και ο κινηματογραφικός αστέρας Έρολ Φλιν βρίσκονται στην Κούβα την περίοδο που η Επανάσταση βρίσκεται στο απόγειο της και την καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο.

Βουβά επίκαιρα πλάνα δείχνουν τον Μπατίστα να συμμετέχει σε μια στρατιωτική παρέλαση ως επίδειξη δύναμης, να υποδέχεται Αμερικάνους στο προεδρικό μέγαρο, φοιτητές να συγκρούονται με την αστυνομία και να πεθαίνουν, τα καζίνο στην πόλη της Αβάνας σε αντίθεση με τη φτώχεια της υπαίθρου αντιπαραβάλλονται με την επιστροφή του Φιντέλ Κάστρο και των οκτώ μαχητών του από την εξορία στο Μεξικό, την αναδιοργάνωση του λαϊκού αντάρτικου στρατού στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, ενώ τις δυνάμεις του Μπατίστα να βρίσκονται στον κόλπο των Χοίρων. Για να εμποδίσει τις δυνάμεις του Κάστρο ο Μπατίστα επιτίθεται στο χωριό Σάντα Κλάρα. Ακολουθούν σκηνές όπου οι επιζήσαντες χωρικοί καλωσορίζουν τον αντάρτικο στρατό με τον ηγέτη Τσε Γκεβάρα. Ο Πάλεν και ο Φλιν δεν σταματούν το ντοκιμαντέρ μετά την νικηφόρα έκβαση της επανάστασης. Συνεχίζουν να κινηματογραφούν και μετά το τέλος των μαχών, όταν αρχίζει να οικοδομείται η σοσιαλιστική κοινωνία στην Κούβα.

Η ταινία τελειώνει με τον Φλιν να διαβάζει μια κάρτα που του έστειλε ο Κάστρο, όπου προσκαλεί τους θεατές να επισκεφτούν την χώρα, όπου «Η ελευθερία, η δημοκρατία και όλα τα πράγματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Κούβας είναι μια πραγματικότητα».

Αυτή η ταινία είναι μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφουαφού συνυπάρχουν σε αυτή ο Αμερικάνος κινηματογραφικός σταρ της εποχής Έρολ Φλιν και ο Φιντέλ Κάστρο! Προβλήθηκε μια φορά μόνο στη Μόσχα, και είχε εξαφανιστεί έως ότου η κόρη του Πάλεν την ανακαλύψει κοντά στο 2000.

Παρά το χαμηλό κόστος παραγωγής της, το υλικό της ταινίας είναι τόσο σπάνιο, που ακόμα και ο επικεφαλής του Κουβανικού Εθνικού Αρχείου δήλωσε στην Κύρα Πάλεν κόρη του παραγωγού και σκηνοθέτη ότι δεν το έχει ξαναδεί.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.