Άποψη

Best of 2014: Οι φίλοι μας (;) τα ζώα

στα 10

Μέχρι το τέλος του 2014, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα στρέφουμε τους προβολείς στα ζώα που υπήρξαν πιο συγκινητικά σχεδόν κι από τους ανθρώπους.

Flix Team
Best of 2014: Οι φίλοι μας (;) τα ζώα

Από τα σκυλιά του «Λευκού Θεού» μέχρι σύσσωμο το ζωικό βασίλειο στο «Νώε» και από τον Πάντιγκτον μέχρι τον Ντίντο και τον Σίζαρ, αυτά είναι τα τετράποδα (χμ και δίποδα) που μας έκαναν να δούμε με άλλο μάτι τους καλύτερους και χειρότερους φίλους του ανθρώπου.

Περισσότερα Best of 2014 από το Flix:

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμα και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Rocket Racoon 424

O Rocket Raccoon στους «Φύλακες του Γαλαξία»

Γενετικά μεταλλαγμένος ο Rocket είναι τελικά ο πιο συναισθηματικός, πιο αστείος, πιο αεικίνητος, πιο cool της ομάδας των «Guardians of the Galaxy», μια από τις πιο αξέχαστες υπερηρωικές φιγούρες στο σύμπαν της Marvel και μαζί μια φωνητική ερμηνεία για Οσκαρ από τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Caesar 424

O Σίζαρ στο «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή»

Τελειοποιώντας την τεχνική του motion capture, ο Αντι Σέρκις φτιάχνει στο «Dawn of the Planet of the Apes» τον πιο ολοκλήρωμένο μη ανθρώπινο χαρακτήρα που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο σινεμά. Ο Σίζαρ του είναι ταυτόχρονα θύτης και θύμα, ένας σοφός και ένας άγριος, ένα κατασκεύασμα της πιο υψηλής τεχνολογίας και ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση στο τι χωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο: στην Τέχνη και τη ζωή.

Xenia 424

Ο Ντίντο στο «Xenia»

Κολλητός του Ντάνι, ο Ντίντο πρωταγωνιστεί στο εδώ και το αλλού του έφηβου Ντάνι, τοποθετημένος ευλαβικά στην τεράστια μαγική τσάντα του. Σε μια από τις πιο όμορφες σκηνές της ταινίας μεγαλώνει κι αυτός αποχαιρετώντας για πάντα την εφηβεία ή εκείνη την απροδιόριστη περιοχή όπου η φαντασία γίνεται ένα με την πραγματικότητα.

Horns 424

Τα φίδια στη «Μεταμόρφωση»

Στην πιο δύσκολη στιγμή της σατανικής αποστολής του, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ανακαλύπτει πως τα κέρατα που έχει βγάλει στο κεφάλι του είναι προφανώς άχρηστα, αλλά τα φίδια που κρύβει στον κόρφο του θα αποδειχτούν πολύτιμα. Είτε ως αξεσουάρ, είτε ως φονικό όπλο τη δουλειά τους την κάνουν πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε πονηρό κόλπο.

Le Meraviglie 424

Οι μέλισσες στα «Θαύματα»

Σε ειδική σχέση με την μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας, οι μέλισσες θα αποδειχθούν κάτι περισσότερο από ένα reality show ή ένα παγανιστικό θέαμα ακριβώς τη στιγμή που δεν χρειάζεται. Η βόλτα τους στο πρόσωπο ενός παιδιού παραμένει αξέχαστη ως εικόνα και ως σημαινόμενο.

Paddington 424

Ο Πάντιγκτον στο «Πάντιγκτον»

Χρειάστηκαν χρόνια για να βρεθεί η τέλεια ιστορία για το πιο διάσημο αρκούδι της Βρετανίας και να που ο Πάντιγκτον ευτύχησε να βρει εκτός από σενάριο και οικογένεια και τα τέλεια εφέ που τον έκαναν όσο αξιαγάπητο είναι και σε χριστουγεννιάτικη συσκευασία στα Harrod's. Τον θέλουμε σε φυσικό μέγεθος - απλά όχι μέσα στο μπάνιο μας!

White God 424

Τα σκυλιά στον «Λευκό Θεό»

Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου εξεγείρονται σε μια σύγχρονη παραβολή πάνω στην καταπίεση των λαών, σε μια ταινία που γαβγιζει από υπέροχες σκηνές πλήθους (σκύλων) και αλυχτά για ίσα δικαιώματα: ανθρώπων και ζώων, ζώων και ζώων.

Inside Llewyn Davis 424

Η γάτα στο «Inside Llewyn Davis»

Οι Κοέν υποστήριξαν πως χωρίς την ιδέα της γάτας δεν θα υπήρχει το «Inside Llewyn Davis». Και χωρίς τη γάτα δεν θα υπήρχε αυτή η μοναδική αίσθηση ανεξαρτησίας και εξάρτησης που ο Λίουιν μεταφέρει σε μια μοναχική Νέα Υόρκη, αναζητώντας τη χαμένη του φίλη σε κάθε της περιπετειώδη γωνιά.

Noah 424

Τα ζώα στο «Nώε»

Ενα από κάθε είδος όπως επιτάσσει ο μύθος, τα ζώα που γέμισαν την Κιβωτό του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν όλα ψηφιακά - πράγμα που επαίνεσαν οι φιλοζωικές οργανώσεις - αν και το λιγότερο που τελικά ενδιέφερε το δημιουργό που είχε στο μυαλό του μάλλον μια υπαρξιστική επική περιπέτεια για τη σωτηρία πριν απ' όλους του ανθρώπου!

Seth McFarlane A Million Ways to Die in the West

Τα πρόβατα στο «Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Αγρια Δύση»

Δίνοντας το τελικό χτύπημα στο σκατολογικό παραλήρημα του Σεθ Μακ Φάρλαν, τα πρόβατα είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές ενός (ας πούμε) νεο-γουέστερν που θα ήθελε να είναι μια (ας πούμε) καινούρια εκδοχή του «Blazing Saddles» μέχρι τη στιγμή που ένα από αυτά θα κατουρήσει on camera πάνω στον ΜακΦάρλαν, αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε για την... σιωπή των αμνών.

A Pigeon Sat... 424

Ειδικές μνείες στα «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη, «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, «Λευκό Ελέφαντα» του Πάμπλο Τραπέρο, στο «Goldfish» του Θάνου Τσαβλή, στο «Eνα Περιστέρι Eκατσε σε Ενα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Υπαρξή του» και στο «Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα» που περιείχαν ζώα (σχεδόν) μόνο στον τίτλο τους!

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη: