Ο Ιγκ Πέρις μεγαλώνει σε μια μικρή αμερικανική πόλη, όπου το diner είναι το κέντρο των εξελίξεων. Ολη του τη ζωή αγαπάει τη Μέριν κι εκείνη αυτόν. Τη μέρα που αποφασίζει να της κάνει πρόταση γάμου, εκείνη του ζητά να χωρίσουν. Το άλλο πρωί βρίσκεται άγρια δολοφονημένη, ενώ ο Ιγκ δε θυμάται τίποτα αλλά κατηγορείται για το φόνο. Επιπλέον, στο μέτωπό του φυτρώνουν κέρατα που τον μεταμορφώνουν στον Σατανά που όλοι θεωρούν ότι είναι. Τα κέρατα έχουν τη μαγική ιδιότητα να κάνουν τους ανθρώπους να του εξομολογούνται τις μύχιες σκέψεις τους και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Κι έτσι ο Ιγκ αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το νέο του απόκτημα για να ανακαλύψει το δολοφόνο της Μέριν.

Ο Αλεξάντρ Αζά, που σκηνοθετικά κυμαίνεται ανάμεσα στο «Haute Tension» και το «Piranha 3D», διασκευάζει το young adult μυθιστόρημα τρόμου του συγγραφέα και κομίστα Τζο Χιλ, με μια όμορφη και πληθωρική εικόνα, αλλά με τόση σεναριακή σαχλαμάρα και σοβαροφάνεια που αναρωτιέται κανείς αν η πρόθεση είναι η παρωδία. Αλλά όχι. Ο παραμυθένιος εφηβικός έρωτας αντιδιαστέλλεται με την «κόλαση» που ζει ο ήρωας μέσα από ονειρικά flash backs κι υπογραμμίζεται από επεξηγηματικό, δραματικό voice over. Το γεγονός ότι η ιστορία είναι απίστευτη, ως φανταστική, δε σημαίνει ότι οι διάλογοι χρειάζεται να είναι τόσο μη πειστικοί, απλοϊκοί και κλισέ.

Το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την πρόθεση του Αζά, που ρίχνει το μπαρόκ βλέμμα του σ’ ένα στην ουσία κωμικό, προβλέψιμο κατασκεύασμα, όπου ο ήρωας απαρνιέται τον Θεό κατουρώντας τα κεράκια σ’ ένα εικονοστάσι για τη νεκρή Μέριν, ή ομολογεί, μαζί με τον κολλητό του, ότι «ο έρωτας βγάζει το διάβολο από μέσα σου» κι όλα υπό τους ήχους ενός απόλυτα προφανούς soundtrack από Μπάουι και Pixies.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, παρότι κάπως cute μ’ έναν σπασικλίστικο τρόπο, δεν τα καταφέρνει ως καταραμένος, ερωτευμένος και πονεμένος νέος, παρότι λέει πολλά fuck για να φανεί ότι μιλάει τ’ αμερικάνικα, οι δεύτεροι ρόλοι είναι ωραία επιλεγμένοι, η Τζούνο Τεμπλ ως Μέριν είναι αιθέρια και μαγική και η Χέδερ Γκρέιαμ επιβεβαιώνει ξανά ότι είναι απίθανα κακή ηθοποιός. Μπόνους σ’ όλη την ιστορία, η «μεταμόρφωση» του Ιγκ σε αληθινό πυρακτωμένο σατανά, την οποία υποψιαζόμαστε απ’ όταν, διακριτικά, κατά τη μέση της ταινίας, αρχίζει να τον ακολουθεί κοπάδι φιδιών: δεν είναι spoiler, η ταινία επιφυλάσσει πλειάδα ανατροπών, η μια πιο αδύναμη από την άλλη.