Buzz

Best of 2014: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το Vanity Fair

στα 10

To Vanity Fair ψηφίζει μέσω του κριτικού του Ρίτσαρντ Λόσον τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε μια αναπάντεχα «ανεξάρτητη» λίστα.

Best of 2014: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το Vanity Fair

Δίνοντας τη δική του εκδοχή πάνω στο ποιες θα μπορούσαν να είναι οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ο Ρίτσαρντ Λόσον του Vanity Fair παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του για τα φιλμ που αγάπησε μέσα στο 2014 και φτιάχνει την πιο αναπάντεχη λίστα της χρονιάς που ξεκινάει από το «X-Men», περνάει φυσικά μέσα από το «Boyhood» και το «Citizenfour» και φτάνει μέχρι τον Μάικ Λι και τον Ξαβιέ Ντολάν, αφήνοντας κενή την πρώτη θέση για την τρυφερή ταινία του ΑΪρα Σακς «Love is Strange» με τους Αλφρεντ Μολίνα και Τζον Λίθγκοου στο ρόλο ενός γκέι παντρεμένου ζευγαριού.

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2014:

Αναλυτικά οι 10 καλύτερες ταινίες του 2014 από το Vanity Fair:

X-Men Days of Future Past 607

Χ-Men: Days of Future Past του Μπράιαν Σίνγκερ / «...περιλαμβάνει μια από τις πιο απίστευτες σκηνές της χρονιάς, ένα ιντερλούδιο σε αργή κίνηση που σου κόβει την ανάσα, αναμειγνύοντας το θέαμα με μια αύρα μελαγχολίας. Λίγα υπερηρωικά φιλμ έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση όσο έκαναν οι "X-Men" αυτό το καλοκαίρι.»

Pride 607

Pride του Μάθιου Γουάρκους / «Το "Pride", ναι, είναι μια ταινία για την ανοχή. Αλλά έξυπνα, είναι μια γιορτή του φιλελεύθερου, πολιτικού ακτιβισμού που ολοκληρώνεται με μια νότα θριάμβου και ένα επιτακτικό κάλεσμα για δράση. Σκέτη απόλαυση.»

Mr. Turner 607

Mr. Turner του Μάικ Λι / «Με τον δικό του γλυκό και ανθρώπινο τρόπο το φιλμ μας αναγκάζει να παρατηρήσουμε το θαύμα που βρίσκεται γύρω μας. Τι ωραίο συναίσθημα σε τέτοιες συχνά άσχημες εποχές.»

Snowpiercer 607

Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο / «Το "Snowpiercer" δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο που είδαμε φέτος, ένα συναρπαστικό, ξεσηκωτικό παραμύθι αποκαλυπτικό για τον αληθινό κόσμο.»

Selma 607

Selma της Αβα ΝτιΒερνέ / «Σίγουρα το φιλμ είναι επίκαιρο κάτω από φως των πρόσφατων εξεγέρσεων στο Φέργκιουσον, αλλά η ΝτιΒερνέ έχει φτιάξει κάτι τόσο δυνατό που είναι απαραίτητο για θέαση κάθε χρόνο.»

Boyhood 607

Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ / «Υπάρχουν ελάχιστες δραματικές σκηνές για να σε συγκινήσουν, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ιστορία. Αλλά με αυτό το απλό, γλυκό χρονικό της ενηλικίωσης, ο Λινκλέιτερ έφτιαξε ένα βαθιά συγκινητικό φιλμ. Η ζωή είναι στ' αλήθεια ωραία, όχι;»

Citizenfour 607

Citizenfour της Λόρα Πόιτρας / «Δεν είναι τόσο μια σπουδή ενός χαρακτήρα αλλα μια υπέροχα γυρισμένη, χτισμένη υποδειγματικά ενδοσκόπηση σε μια στιγμή, στο σημείο ανάμεσα σε ένα γεγονός και στο "νέο" που ακολουθεί.»

Force Majeure 607

Force Majeure του Ρούμπεν Οστλουντ / «Αρτια και αποτρόπαια ερμηνευμένο, γεμάτο από μεγάλες ιδέες, το φιλμ του Οστλουντ με άφησε να τρέμω, με ένα αίσθημα ταυτόχρονα ανακούφισης και άγχους.»

Mommy 607

Mommy του Ξαβιέ Ντολάν / «Σκηνοθετημένο με τόλμη και με έξυπνη μουσική επένδυση, το "Mommy" καίγεται από ομορφιά - αν και συχνά τραυματίζει και σε θλίβει, αλλά δεν είναι τίποτα λιγότερο από θριαμβευτικά ζωντανό. Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα και ένα ορόσημο για τον Ντολάν.»

Love is Strange 607

Love is Strange του Αϊρα Σακς / «Με όλη τη διακριτικότητα και τη χάρη του, την καρδιά του και το χιούμορ του, το "Love is Strange" δεν με έχει εγκαταλείψει από τότε που το είδα. Είμαι χαρούμενος που το σκέφτομαι ακόμη - κρατάω τη ζεστασία του και την όχι προφανή σοφία του σαν ένα σπάνιο δώρο που διαρκεί.»

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμα και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμη: