Άποψη

Best of 2014: Οι συνταγές της επιτυχίας

στα 10

Μέχρι το τέλος του 2014, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα μαζεύουμε συνταγές από τα πιο νόστιμα φαγητά που δοκιμάσαμε φέτος στο σινεμά.

Best of 2014: Οι συνταγές της επιτυχίας

Φάτε μάτια ψάρια, ή μήπως κάτι καλύτερο; Οι φετινές ταινίες ασχολήθηκαν ποικιλοτρόπως με το φαγητό, όχι όσο το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ ή του Food Channel, αλλά τόσο ώστε να μάς δώσουν ιδέες για μαγειρική. Βρείτε παρακάτω συνταγές μαζεμένες από τις ταινίες του 2014.

Περισσότερα Best of 2014 από το Flix:

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμα και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

paddington 424

paddington 424

Για πρωινό: Η μαρμελάδα πορτοκάλι που λατρεύει ο Πάντινγκτον / Paddington

Αυθεντική αγγλική μαρμελάδα, πικρούτσικη, με το φλούδι του πορτοκαλιού να καψαλίζει.

Υλικά | 1 1/2 κιλό πορτοκάλια, 2 κιλά ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό, 1 λεμόνι, το χυμό. Εκτέλεση | Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τη μισή φλούδα την κόβουμε με το μαχαίρι σε λεπτές λουριδίτσες - κοπιαστικό αλλά αξίζει! Λιώνουμε τη σάρκα των πορτοκαλιών στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του λεμονιού σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, μετά σε μέτρια μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε να σιγοβράζει ώσπου να πήξει, δηλαδή βάζουμε λίγη σ' ένα πιατάκι, φυσάμε να κρυώσει, κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλο και φροντίζουμε να στέκεται και να μην κυλάει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βγάζουμε από τη φωτιά.

chef 424

Για σνακ: Το grilled cheese του Σεφ / Chef

Οι Αμερικανοί το έχουν περί πολλού, άγνωστο γιατί. Πρόκειται απλώς για ένα νοστιμότατο τοστάκι ψημένο στη λαμαρίνα. Ενός diner ή μιας καντίνας κατά προτίμηση. Εμάς μάς άρεσε γιατί, στην ταινία, έγινε υπό τις οδηγίες του σπουδαιότερου street food chef, του Ρόι Τσόι. Δείτε στα παρακάτω βίντεο τη σκηνή από την ταινία και τη «διδασκαλία» του ειδήμονα.



hundred foot journey 424

Για κυρίως: Boeuf Bourguignon à la Hassan, από το Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά / the Hundrend Foot Journey

Πιο ενδιαφέρον γαστριμαργικά παρά κινηματογραφικά, το φιλμ του Λάσε Χάλστρομ παρουσίασε ένα πραγματικό fusion παραδοσιακής γαλλικής και ινδικής κουζίνας. Για να κάνετε κι εσείς την αληθινή συνταγή που παρουσιάζεται στην ταινία, μοσχάρι στην κατσαρόλα, με κόκκινο κρασί και ινδικά καρικεύματα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

lunchbox 424

Δροσιστικό: Σταφύλια Raita από το The Lunchbox

Οταν η Ιλα θέλησε να εκδικηθεί τον Σατζάν, του έστειλε στο καλαθάκι του ένα κάρι τόσο καυτερό που πήρε φωτιά. Για να τον δροσίσει, του έστειλε αυτό το ελαφρύ πιάτο που, στην πραγματικότητα, έφτιαξε η Σουνίτα Βασουάνι από το Μουμπάι, η σεφ που συνεργάστηκε ως σύμβουλος με την παραγωγή της ταινίας.

Υλικά | 4 κεσεδάκια γιαούρτι, 1 1/2 φλ. σταφύλια (σταφίδα, χωρίς κουκούτσια), 1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο, 1/3 φλ. φρέσκο δυόσμο, 2-3 καυτερές πιπερίτσες τσίλι, αλάτι. Ανακατεύετε, τρώτε με ψωμί, ή ινδικές πίτες.

grand budapest hotel 424

Για επιδόρπιο: Courtesan au Chocolat του Mendl, από το Ξενοδοχείο Grand Budapest / The Grand Budapest Hotel

Ποιος είδε την ταινία του Γουες Αντερσον και δεν πόθησε ένα χρωματιστό, τριπλό, γεμισμένο με κρέμα σοκολάτας, καλυμμένο με χρωματιστό γλάσο, πτι φουρ / σου από το Mendl's; Ο Αντερσον φρόντισε να μάς παραχωρήσει ο ίδιος τη συνταγή. Δείτε την παρακάτω και πειραματιστείτε τις γιορτές!

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη: