Φεστιβάλ / Βραβεία

Best of 2014: Οι 10 ταινίες της χρονιάς από τους New York Times

στα 10

Παράλληλα με τις ενώσεις κριτικών στην Αμερική, συνεχίζεται και η ανασκόπηση της χρονιάς από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως. Εδώ οι επιλογές των New York Times για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2014.

Best of 2014: Οι 10 ταινίες της χρονιάς από τους New York Times

Ο κριτικός κινηματογράφου των New York Times, ο Α. Ο. Σκοτ, ψηφίζει με ορμή το «Boyhood» ως καλύτερη ταινία του 2014. Και εξηγεί: «Στα 15 χρόνια της καριέρας μου ως κριτικός κινηματογράφου, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ταινία που να με επηρέασε με τον τρόπο που το έκανε το ‘Boyhood’. Δεν είναι απλώς ότι συγκινήθηκα – συγκινούμαι συχνά – αλλά ότι το κριτικό ένστικτό μου έμοιασε να καταρρέει, μαζί με την ικανότητά μου να διαχωρίζω την τέχνη από τη ζωή. Χρειάστηκε να δω την ταινία δεύτερη και τρίτη φορά για να εκτιμήσω την ευρηματικότητα της ιδέας του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ και τη μαεστρία των μεθόδων του. Παραθέτει τον αμερικανικό τρόπο ζωής και προσφέρει έναν έλεγχο επιδόσεων της πνευματικής μας κατάστασης. Υπάρχουν κομμάτια που λείπουν, φυσικά, αλλά αυτό είναι μέρος του νοήματος. Μια ταινία, όπως και η ζωή ενός ατόμου, είναι κάτι το μοναδικό. Δεν μπορεί να περιέχει τα πάντα. Μπορεί μόνο, όσο περιεκτικά είναι δυνατόν, να είναι ο εαυτός της.» Μετά το «Boyhood», ο Σκοτ επιλέγει μια ιδιοσυγκρασιακή λίστα που περιλαμβάνει και υπέροχες ταινίες που δεν είχαν την τύχη που τους άξιζε στην Ελλάδα, όπως το «We Are the Best!» του Λούκας Μούντισον.

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναλυτικά οι 10 καλύτερες ταινίες του 2014 για τον Α. Ο. Σκοτ των New York Times

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμα και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερες λίστες με τα καλύτερα του 2014: