Φεστιβάλ / Βραβεία

Best of 2014: Το American Film Institute ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες και σειρές της χρονιάς

στα 10

Με το «Nightcrawler» και το «Whiplash» ν' αλλάζουν τις ισορροπίες, το AFI καταθέτει τον οβολό του στις οσκαρικές προβλέψεις.

Best of 2014: Το American Film Institute ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες και σειρές της χρονιάς
«Nightcrawler»

Κάθε χρόνο, το American Film Institute δημοσιεύει τη λίστα του με το κινηματογραφικό και το τηλεοπτικό Top-10: τους τίτλους ψηφίζουν επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών, με επικεφαλής τον παραγωγό Τομ Πόλοκ για τις κινηματογραφικές επιλογές και τον Ριτς Φρανκ για τις τηλεοπτικές. Η γεμάτη κύρος λίστα του AFI συμπίπτει, συχνά, με τις ταινίες που βρίσκονται, λίγους μήνες αργότερα, στις υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Φέτος οι ταινίες δεν είναι δέκα αλλά… έντεκα, χωρίς σειρά προτίμησης και ανάμεσά τους, δίπλα στα ήδη φαβορί, συναντάμε το «Nightcrawler» με τον Τζέικ Τζίλενχαλ και το festival darling «Whiplash». Στην τηλεοπτική δεκάδα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την αναγνώριση στο «The Knick» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί το «True Detective» δε χώρεσε ούτε καν ως… ενδέκατο! Δείτε παρακάτω τι επέλεξε το AFI ως «αντιπροσωπευτικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά, των σημαντικότερων φετινών επιτευγμάτων στην τέχνη της κινούμενης εικόνας».

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2014:

american sniper «American Sniper»

Οι 11 Καλύτερες Ταινίες του 2014 για το AFI

transparent 607 «Transparent»

Οι 10 Καλύτερες Τηλεοπτικές Σειρές του 2014 για το AFI

Διαβάστε εδώ, συγκεντρωμένη, ολόκληρη την αναδρομή του Flix στο 2014: λίστες, Best of κι όλα τα όμορφα και τα αξέχαστα της χρονιάς

Διαβάστε ακόμη: