Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι το «The Imitation Game» το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας;

στα 10

Η βράβευση του «The Imitation Game» με το μεγάλο βραβείο People's Choice Award στο Φεστιβάλ του Τορόντο αυξάνει τις πιθανότητες του για μεγάλη οσκαρική νίκη.

Είναι το «The Imitation Game» το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας;

Αμέσως μετά τη βράβευση του «The Imitation Game» με το μεγάλο βραβείο People's Choice Award του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο, ξεκίνησε ο οσκαρικός πανικός.

Οχι τυχαία. Πέρσι το «12 Χρόνια Σκλάβος» έκανε την πρεμίερα του στο Τορόντο, πήρε το μεγάλο βραβείο και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ κερδίζοντας αυτό της καλύτερης ταινίας. Στο παρελθόν το ίδιο είχε συμβεί με το «Λόγο του Βασιλιά» και το «Slumdog Millionaire». Η σφυγμομέτρηση του κοινού στο μεγάλο φεστιβάλ και η αποδοχή των κριτικών, βλέπετε, είναι μιας πρώτης τάξεως αφετηρία για μια οσκαρική κούρσα που θα ήθελε πολύ να δει τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να είναι υποψήφιος για Α' Ανδρικό Ρόλο...

Update 1/11: Δείτε στο τέλος του κειμένου το νέο κλιπ από το «Imitation Game»

Για όσους δεν έχουν ακόμη μάθει τι είναι το «The Imitation Game» υπενθυμίζουμε πως βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο του Αντριου Χότζις «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και αφηγείται τη ζωή του Αλαν Τιούρινγκ. Ιδιοφυής μαθηματικός καθηγητής της λογικής και κρυπτογράφος, πατέρας της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης, ο Τιούρινγκ υπήρξε, εκτός των άλλων, ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, αφού ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που αποκωδικοποιήσε την γερμανική κρυπτογραφική μηχανή Enigma μέσω της οποίας κρυπτογραφούνταν όλες οι επικοινωνίες του γερμανικού Ράιχ.

The Imitation Game

Η δουλειά του που υπήρξε απόρρητη δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επισήμως, αντίθετα εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας του που δεν έκρυψε ποτέ, ο Τιούρινγκ κατατρέχθηκε μετά τον πόλεμο και το 1954 αυτοκτόνησε, έχοντας όμως αφήσει ήδη πίσω του ένα έργο που αρκούσε για να κάνει το όνομά του συνώνυμο με μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της επιστήμης των μαθηματικών και των υπολογιστών.

Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Μόρτεν Τίλντουμ του στιβαρού «Headhunters» και ας αφήσουμε να μιλήσει η ιστορία, δηλαδή, τα τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω και τον απόηχο από την εξαιρετική ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία πως θα είναι σπουδαίος.



_Το «The Imitation Game» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στη σεζόν 2014-2015 από τη Spentzos Films/Seven Films._

Διαβάστε ακόμη:

imitation game poster 607