TV

Τα κόμικς κι η παρθένα: Αυτές είναι οι νέες σειρές του CW

στα 10

To CW ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα κόμικς κι η παρθένα: Αυτές είναι οι νέες σειρές του CW

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.


Το CW με κάποι μυστηριώδη τρόπο κατάφερε να εξελιχθεί στο πιο σταθερό δίκτυο στην τηλεόραση. Ξέρεις ακριβώς τι παίρνεις, και πότε, και πώς. Τα τελευταία χρόνια δοκίμασε κάποια πράγματα, άλλα πέτυχαν και άλλα όχι, όμως σε κάθε περίπτωση κατέληξε να έχει τρομερή αίσθηση του brand του, προσφέροντας ένα line-up που, αν σε αφορά, τότε θα σε αφορά.

Οπότε έχουμε υπερήρωες και μεταφυσικό δράμα συν το «Reign» που δεν είναι μεταφυσικό, αλλά α) είναι δράμα και β) θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Επίσης είναι ωραιότατο για αυτό που είναι, όπως και το «The 100», η άλλη φετινή σειρά του καναλιού που ανανεώθηκε για του χρόνου, διατηρώντας έτσι έναν σαφή κορμό. (Μαζί με το «Originals», γίνεται εμφανές πως η σεζόν που τελειώνει ήταν πραγματικά εξαιρετική για το CW.)

Οι νέες σειρές, λιγοστές, όπως λιγοστές είναι και γενικότερα οι αλλαγές στο πρόγραμμα, πατάνε εντελώς πάνω στα ως τώρα πετυχημένα στοιχεία, γεμίζοντας τις ελάχιστες τρύπες. Έχουμε έναν «Flash» για να παίζει δίπλα στο «Arrow», ένα «iZombie» για το «Supernatural», ένα «Messengers» για το «The 100» και, ερμ, το ριμέικ της Χουάνας της Παρθένας για, αχμ, το «Hart of Dixie»;

Τελοσπάντων, κανείς δεν είναι τέλειος. Σε γενικές γραμμές το CW ξέρει σε ποιον απευθύνεται, τι θέλει να πετύχει και πώς να το κάνει.

Θα ρίξουμε μια ματιά στις 4 νέες σειρές του δικτύου αλλά πρώτα βλέπουμε συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Originals», «Jane the Virgin»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Flash», «Supernatural»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Arrow», «The 100»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «The Vampire Diaries», «Reign»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Whose Line Is It Anyway?», «America’s Next Top Model»

H τάξη του 2014

Δύο σειρές για το φθινόπωρο και δύο για αργότερα μες στο χρόνο από το Σταθερό CW. Εξ ου και δύο από τις παρακάτω σειρές δεν έχουν τρέιλερ και άρα κρίνουμε βάσει μόνο concept.

1) «iZombie»

1

Βασισμένο σε πανέξυπνο twee κόμικς σε σχέδιο Μάικ Ώλρεντ, για μια φοιτήτρια που γίνεται ζόμπι και προκειμένου να διατηρήσει τη νορμάλ ζωή της, πιάνει δουλειά στον ντόπιο ιατροδικαστή ώστε να μπορεί στα κρυφά να θρέφεται με όσο πιο φρέσκους ανθρώπινους εγκεφάλους. Σκέτη γλύκα. Αλλά το κόμικ είναι διασκεδαστικό, και τη σειρά, που θα έρχεται πακεταρισμένη ως procedural μεταφυσικό δράμα (κάθε εγκέφαλος μεταφέρει και κάτι από τις σκέψεις του θύματος και μαζί τα ερωτήματα για το ποιος τον σκότωσε) γράφουν οι Ρομπ Τόμας, Νταϊάν Ρουτζέρο και Νταν Έθεριτζ που γενικά ανάμεσα σε «Veronica Mars» και «Party Down», είναι ξεκάθαρα άνθρωποι που θέλουμε να τους έχουμε στην τηλεόρασή μας.

2) «The Flash»

Έρχεται από τους ανθρώπους πίσω από το «Arrow» και τυπικά είναι spin-off του «Arrow», επεκτείνοντας έτσι το αναπάντεχα πετυχημένο μίνι τηλεοπτικό σύμπαν της DC στο CW. Το καλοκαίρι που θα κάνουμε μαραθώνιο «Arrow» θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Ως τότε είμαστε υποθέτω θετικοί απέναντι στη σειρά, που ως γνωστόν θα ακολουθεί τις περιπέτειες του Μπάρι Άλεν, ερευνητή που ύστερα από ένα ατύχημα μετατρέπεται στον γρηγορότερο άνθρωπο στη Γη. Ζόρια.

3) «The Messengers»

2

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο πέφτει στη Γη, σταματώντας την καρδιά 5 ανθρώπων οι οποίοι λίγο μετά ανασταίνονται και είναι πλέον για πάντα ενωμένοι. Το δελτίο τύπου έχει κάτι αποσπάσματα από τη Βίβλο και συνεχείς αναφορές σε προφήτες, τηλε-ευαγγελιστές και την επερχόμενη Αποκάλυψη. Μου παραφαίνεται βλακεία για να ασχοληθώ περιμένοντας ένας-θεός-ξέρει-πόσα επεισόδια μέχρι να ‘μάθουμε’ πως αυτοί οι 5 θα είναι οι 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης συν ο 5ος άγγελος που θα πρέπει να τους σταματήσει.

4) «Jane the Virgin»

Αυτό είναι ένα ριμέικ της Χουάνας της Παρθένας και δεν κάνω πλάκα. Το CW θα διασκευάσει την Χουάνα την Παρθένα.

Διαβάστε ακόμη: