TV & STREAMING

Οκτώβριος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το μήνα Οκτώβριο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Οκτώβριος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

Ο Οκτώβριος στον OTE TV ξεκινά με μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες σε πρώτη προβολή, τηλεοπτικές σειρές που θα σας κάνουν να «κολλήσετε» και αφιερώματα που ανεβάζουν την ένταση για την επίσημη έναρξη της σεζόν. Απόλυτο highlight, o τελευταίος κύκλος του πολυαγαπημένου «Downton Abbey».

Patton

Σινεμά στην Πρώτη Γραμμή - Τρεις πολεμικές ταινίες κάθε Τρίτη από τις 18.00 στο OTE CINEMA 2

Για όλο τον Οκτώβριο στο OTE CINEMA 2, κάθε Τρίτη από τις 18.00 τρεις πολεμικές ταινίες από τη μεγάλη βιβλιοθήκη του σινεμά μιλουν για το θάρρος, την Ιστορία και όσα αφήνει πίσω του ο πόλεμος. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν βρίσκουμε το βραβευμένο με Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Πάτον» του Φράνκλιν Σάφνερ από το 1970, το «The Passage» του 1979 με τον Αντονι Κουίν, το «All Quiet in the Western Front» του 1979 με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ντέλμπερτ Μαν, το κλασικό «The Eagle Has Landed» του Τζον Στέρτζες από το 1977, τη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» του Τέρενς Μάλικ από το 1988 και το «A Bridge Too Far» του Ρίτσαρντ Ατένμπορο από το 1977.

Downton Abbey 6 607

Downton Abbey / 6ος κύκλος - Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 4HD

Ο 6ος και τελευταίος κύκλος του «Downton Abbey» προβάλλεται στον ΟΤΕ ΤV αμέσως μετά την πρεμιέρα του στη Μ.Βρετανία και πιάνει τη δράση έξι μήνες μετά το τέλος του προηγούμενου κι εκτυλίσσεται, με οκτώ επεισόδια, στα έτη 1925, 1926 και 1927, με το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο να είναι το ένατο και τελευταίο ολόκληρης της σειράς. Στον τελευταίο αυτό κύκλο της σειράς, η επιβίωση του πύργου του Ντάουντον κρέμεται πλέον από μια κλωστή, με το προσωπικό να μειώνεται και τα μέλη της οικογένειας να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα μέλλον που δεν τους βρίσκει έτοιμους. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγάλο φινάλε του «Downton Abbey».

The Hunger Games - Mockingjay Part 1 607

The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1 (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) του Φράνσις Λόρενς / 4 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

Την τελευταία φορά που είδαμε την Κάτνις Εβερντιν, με το βέλος της και με την υποστήριξη του Πλούταρκ, κατέστρεψε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους Αγώνες Πείνας και κατέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην εξουσία της Κάπιτολ και του Προέδρου Σνόου. Τώρα τη συναντάμε στα βάθη της Περιοχής 13, η οποία δεν έχει ισοπεδωθεί κι εγκαταλειφθεί: αντίθετα, λειτουργεί στην εντέλεια κάτω από το σιδερένιο χέρι της Προέδρου Κόιν και προετοιμάζει την Επανάσταση. Μια σφιχτή ομάδα, με την τεχνική βοήθεια του Μπίτι, τον ειδήμονα στο μάρκετινγκ Πλούταρκ και τη σκληρή δουλειά χιλιάδων πολιτών, είναι έτοιμη να καλέσει την υπόλοιπη Πάνεμ και να τα βάλει με την Κάπιτολ. Εκείνο που χρειάζεται, είναι το εμβληματικό πρόσωπο της Κάτνις για να δώσει πίστη και δύναμη στο λαό, να ενσαρκώσει την ίδια την Επανάσταση. Κι η Κάτνις θα τολμήσει να το κάνει, όχι μόνο για να υπερασπιστεί την οικογένειά της, τον Γκέιλ, το δίκαιο και το δημοκρατικό, αλλά και για να απελευθερώσει τον Πίτα που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρωτεύουσα. Ο Φράνσις Λόρενς ήταν ο σκηνοθέτης και του προηγούμενου, δεύτερου μέρους του «Hunger Games» και είναι εκείνος που θα φέρει τη young adult περιπέτεια στο φινάλε της, του χρόνου. Σ’ αυτήν εδώ την ταινία, που θεωρητικά είναι σαν το «μεσαίο παιδί», το πρώτο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου, χωρίς αυτόνομη αρχή και οριστικό τέλος, κάνει θαυμάσια δουλειά, υπερβαίνοντας ακόμα και τις αδυναμίες που το ίδιο το μυθιστόρημα είχε σ’ αυτό το σημείο. Το «Mockingjay – Part 1» αλλάζει ριζικά το ύφος της κινηματογραφικής τετραλογίας, γίνεται σκοτεινό, δυνατό, γεμάτο σασπένς και έντονο συναισθηματισμό, ένα στιβαρό κεφάλαιο απολογισμού, προετοιμασίας και… χαρτομάντιλου. Διαβάστε περισσότερα για το «The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1» εδώ.

The Spectacular Now 607

Ονειρεμένο Τώρα (The Spectacular Now) του Τζέιμς Πόνσολντ / 9 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τιμ Θαρπ. Ο Σάτερ Κίλι είναι τελειόφοιτος λυκείου, γοητευτικός, ωραιοπαθής και η ψυχή των πάρτι. Εργάζεται σε ένα κατάστημα με αντρικά ρούχα και λατρεύει τη δουλειά του. Πραγματικά δεν ανησυχεί για τίποτα και δεν κάνει κανένα σχέδιο για το μέλλον. Παράλληλα, είναι εκκολαπτόμενος αλκοολικός που δεν αποχωρίζεται με τίποτα το ποτήρι με το ουίσκι. Μετά το χωρισμό με την κοπέλα του, η οποία τον παράτησε, καταφεύγει στο ποτό, μεθάει και ξυπνάει σε ένα ξέφωτο, όπου το πρώτο πράγμα που αντικρίζει, όταν ανοίγει τα μάτια του, είναι η Εϊμι Φίνικι. Εκείνη είναι διαφορετική: είναι το «καλό κορίτσι», διαβάζει βιβλία επιστημονικής φαντασίας λίγο πριν κοιμηθεί και, βέβαια, δεν έχει αγόρι. Παρόλο που η Εϊμι κάνει σχέδια για το μέλλον και ο Σάτερ εξακολουθεί να ζει την απατηλή ψευδαίσθηση της ζωής του, κατά ένα περίεργο τρόπο, έλκονται μεταξύ τους και παρασύρονται σ' έναν έρωτα με αμφίβολη κατάληξη. Αν έχετε βαρεθεί τις ατσαλάκωτες ρομαντικές κωμωδίες, τα τίγκα στις hipster νότες soundrtack και την κουραστικά προβλέψιμη ιδιοτροπία ενός σινεμά που θέλει να μιλήσει για την αγάπη στα χρόνια της νιότης (ναι, «500 Μέρες με τη Σάμερ» για σένα μιλάω), τότε το «Ονειρεμένο Τώρα» είναι η ταινία που ψάχνατε. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ονειρεμένο Τώρα».

Human Capital 607

Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο (Il Capitale Umano) του Πάολο Βίρτζι / 15 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

Παραμονή Χριστουγέννων, 2010, νύχτα λίγο έξω απ’ το Μιλάνο, ένα τζιπ χτυπά και ρίχνει εκτός δρόμου έναν ποδηλάτη αλλά συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα / έγκλημα θα φέρει κοντά δυο οικογένειες, τους Μπερνάσκι και τους Οσόλα. Οι πρώτοι είναι δυνατοί, νεόπλουτοι καπιταλιστές, οι δεύτεροι μια συνηθισμένη οικογένεια ενός loser κτηματομεσίτη που θέλει πάσει θυσία να πιάσει την καλή. Οσο το μυστήριο του hit and run αναζητά μια λύση, τα μέλη των οικογενειών που συνδέονται καταχρηστικά, θα συνθέσουν την εικόνα μιας κοινωνίας και, πιο συγκεκριμένα, μιας γνώριμης κοινωνικής τάξης που προκάλεσε hit and run στην ευρωπαϊκή οικονομία, έχοντας ήδη γδάρει τις ηθικές αρχές της. Ο Πάολο Βιρτζί είναι γνωστός και εξαιρετικά παραγωγικός Ιταλός σκηνοθέτης, συνηθισμένος περισσότερο σε σκεπτόμενες κωμωδίες. Το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο», ωστόσο, βραβευμένο με 7 βραβεία της ιταλικής ακαδημίας κινηματογράφου και η πρόταση της χώρας του για το ξενόγλωσσο Οσκαρ πέρσι, αν και γεμάτο μαύρο, κυνικό χιούμορ, είναι μια ταινία πολιτικού σχολιασμού, καμουφλαρισμένη με τη φόρμα ενός μυστηρίου, στην παράδοση που εξέλιξε ο Κλοντ Σαμπρόλ. Ο Βιρτζί διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Αμερικανού Στίβεν Αμιντον, το φέρνει πιο κοντά στην ιταλική πραγματικότητα (όχι ότι χρειάζεται μεγάλο άλμα γι’ αυτό πια) και παρουσιάζει τη διαστρεβλωμένη μπουρζουαζία του 21ου αιώνα με φλέγμα και οξυδέρκεια. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο».

Παίζοντας με τη Φωτιά 607

Παίζοντας με τη Φωτιά της Αννέτας Παπαθανασίου / 18 Οκτωβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 4HD

Καλεσμένη από το Πανεπιστήμιο της Καμπούλ να διδάξει υποκριτική, την Αντιγόνη, η Αννέτα Παπαθανασίου ανακαλύπτει ένα σύμπαν που μοιάζει με ψέμα, αλλά είναι μοιραία αληθινό. Οι γυναίκες ηθοποιοί στο Αφγανιστάν προκαλούν τη μοίρα με την επαγγελματική τους καταγωγή: θεωρούνται αντίθετες με το Ισλάμ, πόρνες, καταδιώκονται, εξευτελίζονται, περιθωριοποιούνται και δολοφονούνται. Οχι από άγνωστους δράστες: από τους γείτονες, τις οικογένειές τους, θρησκόληπτους, Ταλιμπάν, ή εκπροσώπους του κράτους. Η διδασκαλία της Αντιγόνης μοιάζει παράξενα ταιριαστή: η ιστορία της μεγάλης τιμωρίας, σε μια κοινωνία που τιμωρεί τη γυναίκα στην τέχνη, ως προδότη και εγκληματία. Με την αθωότητα του επισκέπτη, η Παπαθανασίου ψάχνει για απαντήσεις στην Καμπούλ κι αυτές έρχονται με αβίαστο τρόπο, με τραγική φυσικότητα, χωρίς ενοχές. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Παίζοντας με τη Φωτιά».

The Zero Theorem 607

Το Θεώρημα Μηδέν (The Zero Theorem) του Τέρι Γκίλιαμ / 22 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

O Λεθ, μια εκκεντρική και μοναχική ιδιοφυία υπολογιστών, καλείται να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα αποδείξει αν η ζωή έχει πραγματικό νόημα, μόνο που το έργο του διακόπτεται συνεχώς από τις απρόσκλητες επισκέψεις των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν, τον ελέγχουν, ή προσπαθούν να τον κάνουν «καλύτερο». Και παρά τις προσπάθειές του η ουσία της ζωής και η λύση στο θεώρημα που προσπαθεί να αποδείξει του διαφεύγει, μέχρι την στιγμή που θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη δύναμη που δεν υπακούσει στους νόμους της φυσικής ή των μαθηματικών, αυτήν της αγάπης. Ο Τέρι Γκίλιαμ κλείνει την τριλογία που ξεκίνησε με το «Brazil» και συνέχισε με τους «12 Πιθήκους» με ένα μελλοντολογικό τριπάκι που αναδεικνύει τον άνθρωπο πίσω από τις θεωρίες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Θεώρημα Μηδέν».

Enough Said 607

Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις (Enough Said) της Νικόλ Χολοφσένερ / 23 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

H Εύα, μια χωρισμένη μητέρα, απολαμβάνει τη δουλειά της ως μασέζ, αλλά αγωνιά για την επικείμενη αποχώρηση της κόρης της, η οποία ετοιμάζεται να φύγει για σπουδές. Καθώς η μέρα αυτή πλησιάζει, η Εύα γνωρίζει τον Αλμπερτ, έναν γλυκό και αστείο εργένη, με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες ιδέες. Ταυτόχρονα, η Εύα αποκτά μια καινούρια φίλη, τη νέα της πελάτισσα ονόματι Μαριάν. Η Μαριάν είναι μια όμορφη «σχεδόν τέλεια» ποιήτρια, η οποία υπολείπεται μιας πολύ σημαντικής αρετής: δε μπορεί με τίποτα να σταματήσει να «θάβει» τον πρώην άντρα της. Οταν η Εύα μαθαίνει όλη την αλήθεια για τη σχέση της Μαριάν με τον πρώην της, τότε αρχίζει και η ίδια να έχει αμφιβολίες για τη σχέση της με τον Αλμπερτ. Αν το σκεφτείς δεύτερη φορά, μοιάζει άδικο να κρίνεις τη νέα ταινία της Νικόλ Χολοφσένερ ως «το τελευταίο φιλμ του Τζέιμς Γκαντολφίνι» - όπως θα μείνει περισσότερο γνωστή στην ιστορία – και όχι γι’ αυτό που πραγματικά είναι: μια αφοπλιστική ρομαντική κομεντί που μιλάει για πραγματικούς ανθρώπους που δηλώνουν έτοιμοι να ερωτευτούν αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν είναι καθόλου σίγουροι γι’ αυτό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Εκεί που Δεν το Περιμένεις».

Nightcrawler 607

Νυχτερινός Ανταποκριτής (The Nightcrawler) του Νταν Γκιλρόι / 25 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD

Ο Λου Μπλουμ ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον «υπόγειο» και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Αντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα, μία βετεράνο στο «άθλημα», η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς «καυτές» ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα. Ξεκινώντας από μια πρωτότυπη ιδέα, ο Νταν Γκιλρόι – αδερφός του σκηνοθέτη Τόνι Γκιλρόι (του «Μάικλ Κλέιτον) και υπεύθυνος μέχρι σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, για το «Real Steel» και την «Κληρονομιά του Μπορν» – σκιαγραφεί το υπαρξιακό πορτρέτο ενός ανθρώπου που στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου, ηγείται μιας διαδρομής θανάτου, σατιρίζοντας ταυτόχρονα με τους όρους ενός θρίλερ τη μανία ενός πλανήτη για την ωμή βία. O Τζέικ Τζίλενχαλ σε ένα από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, κουβαλά στους ώμους του ολόκληρο το φιλμ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Νυχτερινό Ανταποκριτή».

House of Cards

House of Cards - Κάθε Σάββατο βράδυ με διπλά επεισόδια στις 22.00 και τις 23.00 στο ΟΤΕ CINEMA 4HD

Βασισμενο στο βιβλίο του Μάικλ Ντομπς (πρώην υψηλού πολιτικού μέλους του βρετανικού συντηρητικού κόμματος), το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ομώνυμη μίνι-σειρά του BBC από τον Αντριου Ντέιβις στα 90s, το «House of Cards» διαδραματίζεται στη Γουάσινγκτον και αφηγείται την ιστορία του Φρανκ Αντεργουντ, ενος Δημοκρατικού από τη Νότια Καρολίνα που προσπαθεί να κερδίσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και οργανώνει ένα σχέδιο για να ανελιχθεί στον Λευκό Οίκο, με τη βοήθεια ενός κύκλου συνεργατών αλλά και της συζύγου του Κλερ Αντεργουντ. Το μεγάλο στοίχημα του Netflix, η σκηνοθετική υπογραφή του Ντέιβιντ Φίντσερ, η μεγάλη επιστροφή του Κέβιν Σπέισι, ένας ρόλος ζωής για την Ρόμπιν Ράιτ και ήδη σωρεία υποψηφιοτήτων στα Emmy και τις Χρυσές Σφαίρες για τους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς. Στον OTE TV θα προβληθούν και οι τρεις πρώτοι κύκλοι με διπλά επεισόδια κάθε Σάββατο στις 22.00 και στις 23.00 στο ΟΤΕ CINEMA 4HD, ενώ ο τέταρτος κύκλος που θα κάνει πρεμιέρα το 2016 θα προβληθεί αμέσως μετά την Αμερική. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «House of Cards».

Orphan Black 607

Orphan Black - Κάθε Κυριακή στις 23.00 στο ΟΤΕ CINEMA 4HD

To «Orphan Black» είναι ενα φροντισμένο, καλογυρισμένο sci-fi, μέρος ενός εξαιρετικού νέου κύματος επιστημονικής φαντασίας για μια νεαρή κοπέλα στα άκρα της νομιμότητας που μια μέρα γίνεται μάρτυρας μιας αυτοκτονίας. Η κοπέλα που βουτάει στις γραμμές του τρένου είναι σωσίας της, και η ηρωίδα μας παίρνει την ταυτότητά της για σκοπούς όχι και πολύ έντιμους. Σύντομα θα ανακαλύψει πως οι δυο τους δεν είναι οι μόνες. Με κεντρική αξία την ερμηνεία της Τατιάνα Μασλάνι που φέτος είναι - επιτέλους - υποψήφια για Emmy καλύτερης ηθοποιού, το «Orphan Black» μετράει ήδη τη δική του βάση θαυμαστών και συνεχίζει να κερδίζει πόντους μέσα στη «φανταστική» τηλεόραση των ημερών μας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Orphan Black».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV