Φεστιβάλ / Βραβεία

Zagoriwood 2016: Τα πιο περιπετειώδη εργαστήρια κινηματογράφου παίρνουν και πάλι τα βουνά!

στα 10

Για έβδομη χρονιά, το Zagoriwood μας καλεί να σκαρφαλώσουμε στα βουνά της Ηπείρου για να μάθουμε σινεμά.

Flix Team
Zagoriwood 2016: Τα πιο περιπετειώδη εργαστήρια κινηματογράφου παίρνουν και πάλι τα βουνά!

Για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 7 έως τις 24 Ιουλίου, θα σκαρφαλώσουμε στα βουνά της Ηπείρου και στα Κάτω Πεδινά, φορτωμένοι με κάμερες και υπολογιστές, ιδέες για ταινίες, επιθυμία να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους, να ξαναβρούμε φίλους. Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη, δε χωρά αμφιβολία, αλλά η ζωή, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας δε γίνεται να αναβάλλονται.

Στο Zagoriwood 2016 θα φάμε-θα πιούμε-και νηστικοί θα κοιμηθούμε, θα δούμε ταινίες, θα παραμονεύουμε πότε θα ξεχυθούν εκείνες οι θάλασσες από πυγολαμπίδες στον κάμπο των Πεδινών την ώρα που βραδιάζει, θα χαρούμε τα πανέμορφα βουνήσια πρωινά. Κυρίως, όμως, θα «λιώσουμε» στη δουλειά στα φετινά εργαστήρια, με δασκάλους τους εξαιρετικούς κινηματογραφιστές που συνεχίζει να μας προμηθεύει το διαρκώς ανανεωμένο ελληνικό σινεμά: Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Απόστολος Καρακάσης, Ηλίας Δημητρίου, Δώρα Μασκλαβάνου, Ακης Κερσανίδης, Γρηγόρης Καραντινάκης, Χρύσα Τζελέπη, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Κλεάνθης Δανόπουλος, Γιώργος Μακρής.

Το εργαστήριο κινηματογράφου Zagoriwood προσκαλεί νέους και επίδοξους κινηματογραφιστές σε μια γιορτή με σύνθημα «ένας άνθρωπος + μία κάμερα + ένας υπολογιστής = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας».

Zagoriwood 2

Αυτό είναι το φετινό πρόγραμμα:

  • «Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ» (7-14 Ιουλίου)
  • «Από την ιδέα ως την ταινία» (11-24 Ιουλίου)
  • «Υποκριτική στον κινηματογράφο» (12-15 Ιουλίου)
  • «Ανοιχτή Θέα-εργαλεία για νέους κινηματογραφιστές» (13-22 Ιουλίου)

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, οι καθιερωμένες «Συναντήσεις», με τη Δώρα Μασκλαβάνου να φέρνει μαζί της την καινούργια της ταινία, «ΠΟΛΥ_ΞΕΝΗ» (work in progress), στις 15 Ιουλίου, και τον Απόστολο Καρακάση με την πρόσφατη και βραβευμένη ταινία του, «Επόμενος σταθμός Ουτοπία», στις 8 Ιουλίου. Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η προβολή στις 9 Ιουλίου του ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Η Πιο Μεγάλη Δύναμη». Ο ίδιος ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής θα μας παρουσιάσει (με τη βοήθεια της τεχνολογίας) την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στα Ζαγοροχώρια 55 χρόνια πριν, στο μακρινό 1961.

Για μερικές ακόμα κινηματογραφικές και μουσικές εκπλήξεις που σχεδιάζονται θα υπάρξουν στην ώρα τους οι ανακοινώσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχών στο zagoriwood@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +306945130700 και στο επίσημο site του Zagoriwood: www.zagoriwood.gr.

Zagoriwood 2016 poster

Διαβάστε ακόμη