Industry

Zagoriwood 2015: Αυτόν τον Ιούλιο μαθαίνουμε σινεμά στα βουνά!

στα 10

Για έκτη χρονιά, στο Ζαγόρι της Ηπείρου ένα διαφορετικό κινηματογραφικό εργαστήρι προσκαλεί νέους και επίδοξους κινηματογραφιστές σε μια γιορτή με σύνθημα «ένας άνθρωπος + μία κάμερα + ένας υπολογιστής = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας».

Flix Team
Zagoriwood 2015: Αυτόν τον Ιούλιο μαθαίνουμε σινεμά στα βουνά!

Τα χωριά των Ανω και Κάτω Πεδινών φιλοξενούν τα τελευταία χρόνια ερασιτέχνες σπουδαστές που ανακαλύπτουν τα μυστικά της έβδομης τέχνης από το μηδέν και φτιάχνουν τις δικές τους ταινίες, στο «Εργαστήριο 1: Από την Ιδέα ως την Ταινία» (σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μοντάζ).

Φιλοξενούν κινηματογραφιστές, που έρχονται να δείξουν τις ταινίες τους, πολλές φορές ως work in progress, και να τις συζητήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ακόμα, από πέρσι ξεκίνησε το εργαστήριο «Ανοιχτή Θέα: Εξειδικευμένα εργαλεία για νέους κινηματογραφιστές», μία σειρά εντατικών σεμιναρίων από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Πέρα από τα εργαστήρια όμως, σημαντικό μέρος του Zagoriwood είναι οι «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ», άνθρωποι του κινηματογράφου που έρχονται και επικοινωνούν τις σκέψεις και τα σχέδια τους με τους σπουδαστές και το κοινό, όπως και οι διάφορες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα.

Zagoriwood 2015

Αναλυτικό πρόγραμμα Zagoriwood 2015

Εργαστήρια

  • Εργαστήριο 1, «Από την Ιδέα ως την Ταινία», που διδάσκουν οι Γιώργος Μακρής, Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης και Κλεάνθης Δανόπουλος, 13-26 Ιουλίου.
  • «Ανοιχτή θέα: Εξειδικευμένα εργαλεία για νέους κινηματογραφιστές», εργαστήριο στο οποίο θα διδάξουν οι Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ελισάβετ Χρονοπούλου και Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, 13-23 Ιουλίου.
  • Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ «Η Μυθοπλασία του Πραγματικού» - θα διδαχθεί από τους Χρύσα Τζελέπη, Ακη Κερσανίδη, με τη συνεργασία του Μάνου Παπαδάκη, στις 4-12 Ιουλίου
  • Εργαστήριο Σύνθεσης Μουσικής για κινηματογράφο με το Νίκο Πλατύραχο, 6-12 Ιουλίου .

Συναντήσεις

  • Στις 11 Ιουλίου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει για πρώτη φορά το υπό εξέλιξη σχέδιο της καινούργιας ταινίας του «Αόρατος».
  • Στις 17 Ιουλίου η Φαίδρα Βόκαλη σε συνεργασία με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, μας εισάγουν στον κόσμο της νέας ταινίας τους «Suntan».
  • Στις 18 Ιουλίου η σκηνοθέτις Ελισάβετ Χρονοπούλου και η καινούργια - υπό εξέλιξη - ταινία της «Μικρή Αρκτος» συναντούν το κοινό.

Εκδηλώσεις

  • Στις 4 Ιουλίου το Zagoriwood και η Photometria Photo Festival των Ιωαννίνων, προβάλλουν το «Αλάτι της Γης», την πολυβραβευμένη ταινία των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο για τον θρυλικό φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.
  • Στις 25 Ιουλίου με την ταυτόχρονη προβολή της βωβής ταινίας του 1929 «Αστέρων» (του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Δ. Γαζιάδη) η γυναικεία μπάντα S.W.I.M, θα παρουσιάσει ένα live soundtrack της ταινίας, σύνθεση της Μαριλένας Ορφανού.
  • Στις 26 Ιουλίου, στο Σινέ-Παρθεναγωγείο των Κάτω Πεδινών, θα προβληθούν οι ταινίες που θα ολοκληρώσουν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχών στο zagoriwood@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +306945130700 και στο επίσημο site του Zagoriwood στο ίντερνετ.