Φεστιβάλ / Βραβεία

Πάμε Zagoriwood!

στα 10

Το Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά, με τον ακαταμάχητο τίτλο Zagoriwood, σας καλεί για 4η συνεχή χρονιά, για μαθήματα κινηματογράφου στην εξοχή.

Πάμε Zagoriwood!

Από τις 3 ως και τις 14 Ιουλίου τα Κάτω Πεδινά αλλά και η ευρύτερη περιοχή στα Ζαγοροχώρια μπαίνουν ξανά σε κινηματογραφικούς ρυθμούς. Νέες ταινίες θα σχεδιαστούν και θα γυριστούν στο πλαίσιο των μαθημάτων κινηματογράφου. Πέρσι, όπως άλλωστε και το 2011, ολοκληρώθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου 6 ταινίες μικρού μήκους (διαβάστε περισσότερα για την περσινή διοργάνωση εδώ).

Mε σταθερή φιλοσοφία το «μια κάμερα + ένας υπολογιστής + ένας άνθρωπος = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου», το φετινό Zagoriwood θα ξεκινήσει με σεναριακό σχεδιασμό και προχωρώντας στην προετοιμασία, το γύρισμα και το μοντάζ οι μαθητές των εργαστηρίων θα «τρέξουν» στην ξέφρενη κούρσα που κάθε χρόνο πλέον πραγματοποιείται μέσα στην οργιαστική φύση του Ζαγορίου.

zagori

Ταυτόχρονα με τα εντατικά μαθήματα σεναρίου (Γιώργος Μακρής), σκηνοθεσίας (Κλεάνθης Δανόπουλος), φωτογραφίας (Ακης Κερσανίδης) και μοντάζ (Χρύσα Τζελέπη), στο καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα «Συναντήσεις» που ακόμα διαμορφώνεται, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος θα προβάλλει -για πρώτη φορά σε κοινό- τη νέα ταινία του, «Ο Εχθρός μου» (διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ) και θα πραγματοποιήσει workshop για τους μαθητές του Zagoriwood.

Θα προβληθεί ακόμα στο «Σινέ-Παρθεναγωγείο» το ντοκιμαντέρ «Το Χρονικό μιας Καταστροφής», μια ταινία των Χρύσας Τζελέπη και Ακη Κερσανίδη για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τα ναζιστικά στρατεύματα, που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και όποιου τύπου βιντεοκάμερας (ή και ψηφιακής φωτογραφικής με δυνατότητα κινηματογράφησης).

info

  • Κόστος εγγραφής και συμμετοχής: 50 ευρώ
  • Πληροφορίες και εγγραφές: 26530 71238 και 6942654541
  • Επισκεφθείτε το επίσημο blog του Zagoriwood για να δείτε στιγμές από τη ζωή στο σεμινάριο, αλλά και τις ταινίες των μαθητών
  • Διοργάνωση: «Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου», με τη συνεργασία της «Ορεινή Θέα» και με τη διεύθυνση του Γιώργου Μακρή

Tags: ZAGORIWOOD