Buzz

Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν, «Apropos of Nothing», στα ξαφνικά

στα 10

Κυκλοφόρησε τελικά χτες στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής η αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν, κάτω από το όνομα ενός νέου εκδοτικού οίκου.

Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν, «Apropos of Nothing», στα ξαφνικά

Στις αρχές Μαρτίου ο εκδοτικός οίκος Hachette είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορούσε την αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν, «Apropos of Nothing», στις 7 Απριλίου, μόνο που λίγες μέρες αργότερα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των Ρόναν και Ντίλαν Φάροου, αλλά κι από τις διαμαρτυρίες και τη στάση εργασίας των εργαζομένων της, αποφάσισε να ακυρώσει τη δημοσίευσή του.

Τότε η εκδοτική εταιρεία είχε δηλώσει, ανάμεσα σε άλλα, «Η απόφαση να ακυρωθεί η κυκλοφορία του βιβλίου του κύριου Αλεν ήταν δύσκολη. Στο HBG, παίρνουμε πολύ σοβαρά τις σχέσεις μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε εύκολα τα βιβλία. Εχουμε δημοσιεύσει και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε πολλά βιβλία που προκαλούν.»

Διαβάστε ακόμα: «Ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φιμωθεί;» Ο Στίβεν Κινγκ έχει κάτι να πει για το βιβλίο του Γούντι Αλεν

woody allen 607 1

Τη Δευτέρα, και με ελάχιστη δημοσιότητα, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής το βιβλίο «Apropos of Nothing», αυτή τη φορά κάτω από το όνομα του εκδοτικού οίκου Arcade Publishing. «Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς, όταν η αλήθεια πολύ συχνά απορρίπτεται ως “fake news”, εμείς ως εκδότες προτιμούμε να δίνουμε φωνή σε ένα σεβαστό καλλιτέχνη, από το να υποκύψουμε σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να τον φιμώσουν», δήλωσε η Ζανέτ Σίβερ, επιμελήτρια του εκδοτικού οίκου Arcade. Αντιπρόσωπος του εκδοτικού οίκου δήλωσε στο Associated Press πως «το βιβλίο είναι ένας ειλικρινής και πλήρης προσωπικός απολογισμός από τον Woody Allen για τη ζωή του, καλύπτοντας από την παιδική του ηλικία στο Μπρούκλιν και την αναγνωρισμένη καριέρα του στο σινεμά, το θέατρο, την τηλεόραση και τη stand up κωμωδία, αλλά και εξερευνώντας τη σχέση του με την οικογένειά του και τους φίλους του.»

Το βιβλίο βουτά στα παιδικά χρόνια του Αλεν στη Νέα Υόρκη, στην ερωτική του σχέση με την Νταϊάν Κίτον, αλλά αναφέρεται και στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τις 7χρονης κόρης του, Ντίλαν Φάροου. Επίσης μιλά για τη σχέση του με τη Μία Φάροου, περιγράφοντας τις δουλειές που έκαναν μαζί σε ταινίες όπως «Η Χάνα και οι Αδερφές της» και «Ο Ατσίδας του Μπρόντγουεϊ». Ο ίδιος αφιερώνει το βιβλίο του στην Σου-Γι Πρέβιν, τη γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμα: Κανείς δεν θέλει να διαβάσει την αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν;