Buzz

Κανείς δεν θέλει να διαβάσει την αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν;

στα 10

Αν όχι σ' όλο τον κόσμο, σίγουρα στην Αμερική, ο Γούντι Αλεν είναι, πια, persona non grata: ακόμα κι ένα βιβλίο του προκαλεί φόβο.

Κανείς δεν θέλει να διαβάσει την αυτοβιογραφία του Γούντι Αλεν;

Ο Γούντι Αλεν έχει στα χέρια του ένα χειρόγραφο, τα απομνημονεύματά του. Κανείς, ωστόσο, στην Αμερική δεν θέλει να το εκδώσει - για την ακρίβεια, κανείς δεν αναλαμβάνει το ρίσκο, αυτή την εποχή, να δώσει φωνή στον δημιουργό που, ένας από τους τουλάχιστον τέσσερις εκδοτικούς οίκους όπου απευθύνθηκε, χαρακτήρισε ως «τοξικό».

Διαβάστε ακόμη: (Φυσικά) νέα ταινία για τον Γούντι Αλεν

Η Ντάφνι Μέρκιν, συγγραφέας και φίλη του Γούντι Αλεν, δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ των New York Times: «Δεν είναι στο στιλ του να προσπαθεί να διαψεύσει φήμες, αλλά, όπως φαίνεται, αυτά τα απομνημονεύματα εκφράζουν τη δική του πλευρά των πραγμάτων. Είναι άνθρωπος που συνεχίζει πεισματικά την πορεία του, καθώς η δουλειά του είναι εκείνο που τον τρέφει. Οσα σκαμπανεβάσματα κι αν αντιμετωπίζει, θεωρώ πως ακολουθεί τη δική του άποψη για το τι τον επηρεάζει και τι όχι.»

woody Allen dylan farrow 607

Ετσι, τουλάχιστον, έχουν τα πράγματα στην Αμερική του σήμερα, του #metoo και μιας έντονης πίστης στη λαϊκή κρίση. Από την άλλη πλευρά, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό να κάνει τη νέα ταινία του στην Ισπανία, ενώ φαίνεται πως ένας γαλλικός εκδοτικός οίκος δείχνει ενδιαφέρον για το βιβλίο του. Η Ευρώπη, βέβαια, ήταν ανέκαθεν πιο κυνική και πιο γόνιμο έδαφος για, τουλάχιστον, συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη: