Buzz

«It’s a terrible shame». O Τζουντ Λο, όπως κι εμείς, θέλει να δει το «A Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν

στα 10

Ο ηθοποιός μίλησε στους New York Times μεταξύ άλλων για την «χαμένη ταινία» του Αλεν και την ερωτική ζωή του Ντάμπλντορ.

«It’s a terrible shame». O Τζουντ Λο, όπως κι εμείς, θέλει να δει το «A Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν
Φωτό: Clement Pascal for The New York Times

Με τα «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» να βρίσκονται ήδη στις αίθουσες και τον Τζουντ Λο να υποδύεται εκεί τον Αλμπους Ντάμπλντορ, η Κάθριν Σάτακ των New York Times συνομίλησε μαζί του για το σινεμά και την ζωή κι ο βρετανός ηθοποιός είχε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να πει.

Αναμέσα στα οποία ήταν φυσικά και η σεξουαλικότητα του Ντάμπλντορ, την οποία η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε ήδη αποκαλύψει το 2007, αλλά οι μέχρι τώρα ταινίες παρέμεναν σιωπηλές πάνω στο θέμα. Ο σκηνοθέτης του «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε ο χαρακτήρας του να είναι «κατηγορηματικά» ομοφυλόφιλος, αλλά σύμφωνα με τον Λο στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν υπήρχε καμία αμφιβολία γι αυτό.

Δείτε ακόμη: Πόσο fantastic; Ο Εζρα Μίλερ ως κουνελάκι στην εκπληκτική φωτογράφιση του Playboy

Jude Law by Clement Pascal for The New York Times 607

«Η ταινία δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος, ούτε η σεξουαλικότητά του τον χαρακτηρίζει απόλυτα» λεει ο Λο θέλοντας να εξηγήσει τι εννοούσε ο Γέιτς. «Ομως η σχέση του με τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, είναι αναμφίβολα ένα καθοριστικό στοιχείο του ποιός είναι και του τι προσπαθεί να κάνει. Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος που έδωσε την καρδιά του σε πολλούς ανθρώπους κι η κατάληξη αυτής της σχέσης τον κλόνισε τόσο που την έβαλε σε πάγο. Και για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι βρέθηκε κάποιος να την ζεστάνει από τότε.»

fantastic beasts the crimes of Grindelwald 607

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο κόσμος μας είναι έτοιμος για έναν gay χαρακτήρα σε μια σειρά παιδικών ταινιών και βιβλίων ο Λο δηλώνει απερίφραστα «νομίζω πως ναι κι αν όχι, θα έπρεπε να είναι γαμώτο», εν τούτοις παρ΄ ότι πιστεύει ότι ο Τζόνι Ντεπ, ο Γκρίντελβαλντ της ταινίας, θα συνεχίσει να υφίσταται και στα επόμενα φιλμ της σειράς, όπως λέει δεν έχει ιδέα αν πρόκειται να υπάρξει ένα ξεκάθαρο ρομάντζο μεταξύ τους στο μέλλον.

Jude Law by Clement Pascal for The New York Times 607

Ανάμεσα στις επερχόμενες ταινίες του Λο συναντάμε φυσικά το «Vox Lux» και το «Captain Marvel», αλλά υπάρχει ένα φιλμ στην φιλμογραφία του που απ΄ότι φαίνεται δεν θα δούμε στο προσεχές μέλλον. Πως είναι να βλέπεις την δουλειά σου να σκονίζεται σε ένα ράφι ρωτά η δημοσιογράφος και ο Τζουντ Λο δεν μασά τα λόγια του: «Είναι τρομερό κρίμα. Θα ήθελα πολύ να δω την ταινία. Πολλοί άνθρωποι δούλεψαν πολύ σκληρά γι αυτή, του Γούντι Αλεν συμπεριλαμβανομένου».

Jude Law by Clement Pascal for The New York Times 607

Μετά από την επανεμφάνιση των παλιών κατηγοριών για κακοποίηση από την θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου πολλοί από τους συμπρωταγωνιστές του απαρνήθηκαν την ταινία και τον σκηνοθέτη της, αλλά εκείνος δεν έκανε το ίδιο. «Δεν ήθελα να εμπλακώ για να είμαι ειλικρινής» λέει. «Δεν νιώθω ότι είναι η θέση μου να σχολιάσω ένα τόσο λεπτό θέμα. Και νιώθω ότι έχουν ήδη ειπωθεί πολλα γι αυτό. Είναι μια ιδιωτική υπόθεση».

Οσο για το αν θα δούλευε με τον Γούντι Αλεν ξανά; Tο μόνο που έχει να πει είναι: «Δεν ξέρω, είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ προσεκτικά».

Jude Law by Clement Pascal for The New York Times 607

Δείτε ακόμη: