Buzz

Η Σουν-Γι Πρεβέν επιτίθεται στη Μία Φάροου και το σίριαλ Γούντι Αλεν συνεχίζεται

στα 10

Με την πρόφαση του #MeToo και τελικά ευτελίζοντας ένα αληθινά σημαντικό θέμα όπως η παιδική κακοποίηση, μια παράδοξη μορφή αμερικάνικης υστερίας εξακολουθεί να σπρώχνει τα μάτια μας στην κλειδαρότρυπα.

Η Σουν-Γι Πρεβέν επιτίθεται στη Μία Φάροου και το σίριαλ Γούντι Αλεν συνεχίζεται

Στην καινούρια σελίδα του σίριαλ που αφορά σε μια υπόθεση για την οποία η Αμερικανική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί εδώ και δεκαετίες, αυτή που θέλει τον Γούντι Αλεν να έχει κακοποιήσει την θετή του κόρη Ντιλαν, ο λόγος έρχεται στην σύζυγό του Σουν-Γι Πρεβέν και θετή κόρη της πρώην γυναίκας του Μία Φάρου.

Στην - κι όμως - πρώτη της συνέντευξή εφ όλης της ύλης, στο περιοδικό New York η Πρεβέν υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί της Μία Φάροου είναι ψεύτικοι ότι ο Γούντι δεν κακοποιήσε ποτέ κανένα από τα παιδιά του κι ότι αντίθετα η ίδια είχε δεχθεί κακοποίηση στα χέρια της μητέρας της, η οποία έχει κάνει πλύση εγκεφάλου τόσο στην αδελφή της Ντίλαν, όσο και στον Ρόναν Φάροου, οι οποίοι εδώ και χρόνια επιτίθενται κατ εξακολούθηση στον Γούντι Αλεν. Μια άποψη που μοιράζεται κι ένα ακόμη από τα αδέλφια της που επέλεξε να πάρει θέση σε αυτή την διαμάχη ο Μόουζες Φάροου.

soon yi preven 607

Η συνέντευξη στην Ντάφνι Μέρκιν και το κείμενο που προέκυψε από αυτή, διαβάζεται κυριολεκτικά μονορούφι και δείχνει ως ένας απαραίτητος αντίλογος σε μια άποψη που μονοπώλησε τα media τους τελευταίους μήνες απ΄ όταν ο ένας μετά τον άλλον οι πρωταγωνιστές των ταινιών του Γούντι Αλεν δήλωναν μετανιωμένοι για την συμμετοχή τους στις ταινίες τους.

Αυτό που έμοιαζε με ευαισθητοποίηση και σεβασμός στο (αναμφίβολα απαραίτητο) κίνημα του #MeToo άγγιξε γρήγορα το σημείο της μαζικής υστερίας, ο Γούντι Αλεν δαιμονοποιήθηκε εκ νέου, η τελευταία του ταινία εξακολουθεί να μην έχει βγει στις αίθουσες και η χρηματοδότηση για οποιαδήποτε άλλη δουλειά του στο μέλλον μοιάζει αμφίβολη.

Η άποψη της Σουν-Γι Πρεβέν δικαιούται φυσικα να ακουστεί, ειδικά όταν η ίδια υπήρξε θύμα μιας άλλης δαιμονοποίησης (είτε ως σατανική λολίτα είτε ως άμοιρο θύμα) όταν πριν από είκοσι χρόνια έκανε γνωστή την σχέση της με τον Αλεν ο οποίος ήταν τότε ο σύντροφος της θετής της μητέρας Μία Φάροου. Κι ακόμη περισσότερο αφού για δυο δεκαετίες δεν επιτέθηκε ποτέ στην μητέρα της ακόμη κι αν εκείνη δεν δίστασε ποτέ, ούτε στιγμή να το κάνει.

soon yi preven 607

Ομως ακόμη κι αν τα όσα λέει στην συνέντευξή της -κάποια σχεδόν ανατριχιαστικά- οφείλουν να ειπωθούν, δεν μπορείς παρά διαβάζοντάς τα και στη συνέχεια διαβάζοντας τις εκ νεόυ καταγγελίες των σταυροφόρων Ρόναν και Ντίλαν Φάροου από τα social media να μην νιώσεις άσχημα όχι για το πως μια οικογένεια «βγάζει τα άπλυτά της στη φόρα» για χάρη μιας προσωπικής βεντέτας, αλλά για το πόσο αποπροσανατολισμένη είναι η ηθική πυξίδα μιας ολόκληρης βιομηχανίας όπως αυτής του θεάματος και μιας ολόκληρης κοινωνίας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρυφοκοιταξει μέσα από οποιαδήποτε κλειδαρότρυπα αρκεί να έχει την κατάλληλη politically correct πρόφαση.

Προφανώς η αλήθεια στην υπόθεση του Γούντι Αλεν -αφού οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν πιάνουν μία στα λαϊκά δικαστήρια των social media- είναι αυτή που ο καθένας επιλέγει να πιστέψει, αλλά αυτό το πανηγύρι μίσους και μικροπρέπειας που έχει στηθεί γύρω από μια ιστορία που τρέφεται από μονομανία και εμμονές ακόμη κι αν δεν πρόκειται να σταματήσει, είναι επιτέλους καιρός να πάψει να μας απασχολεί.

soon yi preven 607

Διαβάστε ακόμη