Buzz

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ στηρίζει Γούντι Αλεν: «Καθόλου δεν ντρέπομαι που συνεργάστηκα μαζί του!»

στα 10

O Ισπανός πρωταγωνιστής του «Vicky Cristina Barcelona» δεν ενώνει τη φωνή του με όσους αποκηρύσσουν τον Γούντι Αλεν. «Το δικαστήριο τον αθώωσε, ποιος είμαι εγώ να τον καταδικάσω;»

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ στηρίζει Γούντι Αλεν: «Καθόλου δεν ντρέπομαι που συνεργάστηκα μαζί του!»

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ έδωσε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match για τη νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί με τη σύζυγό του, Πενέλοπε Κρουζ, το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί, το οποίο αποτελεί και την ταινία έναρξης του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε περισσότερα: Κάννες 2018: Αυτοί είναι οι πρώτοι τίτλοι του επίσημου προγράμματος

Woody Allen Javier Bardem 607 3

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ισπανός πρωταγωνιστής ρωτήθηκε και για τον Γούντι Αλεν, καθώς οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη τον έχουν αποκηρύξει τελευταία: ή όντως πιστεύουν τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του, Ντίλαν Φάροου, όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, ή ακολουθούν συμβουλές ατζέντηδων που θέλουν τους πελάτες τους να παίρνουν αποστάσεις.

woody Allen dylan farrow 607

Κακά τα ψέματα: όποια κι αν είναι η γνώμη μας για το #metoo, στην περίπτωση Γούντι Αλεν δεν είναι εύκολο να λυθεί αυτή η υπόθεση. Δεν υπήρξε βιασμός, ένας γιατρός δεν θα μπορούσε με σιγουριά τότε (και με βεβαιότητα δεν μπορεί τώρα) να γνωματεύσει την κακοποίηση, δεν αφήνει αποτύπωμα (στο σώμα) κάτι τέτοιο. Ο Γούντι Αλεν έκανε ξανά δηλώσεις, υποστηρίζοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι αθώος. Η Ντίλαν βγήκε και πάλι μπροστά, με τηλεοπτική μάλιστα εμφάνιση, να ξανααφηγηθεί την ιστορία της και να κάνει έκκληση να την πιστέψουμε. Μέσα σε όλη αυτή τη σύνθετη κι επώδυνη για τους εμπλεκόμενους κατάσταση, πέρα κι από το πάρτι που στήνεται στα social media, έχουμε το Χόλιγουντ που μοιάζει να πληρώνει το πώς έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια απέναντι στα media: να πρέπει να κάνει δηλώσεις για τα πάντα. Οχι με την ελευθερία του πολίτη που οφείλει, ναι, να παίρνει θέση. Αλλά με μία πιεστική σύμβαση που θέλει καριέρες να κρίνονται από σωστές ή λάθος απαντήσεις.

Ενα παράδειγμα: Και ο Μάικλ Κέιν δεν θα ξαναδουλέψει ποτέ με τον Γούντι Αλεν

Woody Allen Javier Bardem 607 1

Από την Γκρέτα Γκέργουιγκ μέχρι την Κέιτ Γουίνσλετ και τη Μίρα Σορβίνο, κι από τον Μάικλ Κέιν, τον Τίμοθι Σαλαμέ, μέχρι τον Κόλιν Φερθ και τη Ρεμπέκα Χολ, είναι πολλοί όσοι ηθοποιοί έχουν δηλώσει πως δεν θα συνεργάζονταν ποτέ ξανά με τον Γούντι Αλεν. Μόνο ο Αλεκ Μπόλντγουϊν και η χρόνια στενή του φίλη, Νταϊάν Κίτον, έχουν πάρει δημοσίως θέση υπέρ του, και μαζί με την οσκαρική του Τζάσμιν, Κέιτ Μπλάνσετ,, τον υποστήριξαν.

Και σήμερα, κι ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Woody Allen Javier Bardem 607 2

«Καθόλου δεν ντρέπομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Σε καμία περίπτωση! Αν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο Γούντι Αλεν είναι ένοχος, ναι. Είμαι σοκαρισμένος με το πώς του φέρονται. Δικαστήρια στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ τον έχουν αθωώσει. Εχει αλλάξει κάτι στο δικαστικό σύστημα από τότε που δεν γνωρίζω;»

Πάντως η βαριά σκιά πάνω στον Γούντι Αλεν, πιθανόν, να του στοίχισε και τη συμμετοχή του στο αγαπημένο του Φεστιβάλ Καννών. Συνήθως, όλες του οι ταινίες κάνουν εκεί πρεμιέρα, εκτός συναγωνισμού. Το ότι το «A Rainy Day in New York» δε θα είναι εκεί δεν νομίζουμε ότι είναι απόφαση του Τιερί Φρεμό - αντιθέτως, αν γίνεται δεκτός πίσω ο Λαρς φον Τρίερ,, ο Γούντι Αλεν ήταν σίγουρα καλεσμένος. O ίδιος, πολύ πιθανόν, να μην είχε όρεξη να έρθει, αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις που θα μονοπωλούσαν τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: