Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν βρίσκει την «αποκήρυξη» του Γούντι Αλεν «άδικη και θλιβερή»

στα 10

Ενώ ο ένας μετά τον άλλον, ηθοποιοί που έχουν παίξει σε ταινίες του σκηνοθέτη δηλώνουν τουλάχιστον μετανιωμένοι, κάποιος νιώθει την ανάγκη να τον υπερασπιστεί.

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν βρίσκει την «αποκήρυξη» του Γούντι Αλεν «άδικη και θλιβερή»

Η Ελεν Πέιτζ, η Μίρα Σορβίνο, η Ρεμπέκα Χολ, η Γκρέτα Γκέργουιγκ , ακόμη κι ο Τίμοθι Σαλαμέ ο οποίος παίζει στην καινούρια ταινία του Γούντι Αλεν «A Rainy Day in New York», δήλωσαν πρόσφατα ο ένας μετά τον άλλο, μετανιωμένοι για την απόφασή τους να δουλέψουν μαζί του, μετά τις επικρίσεις της κόρης του Γούντι Αλεν, Ντίλαν Φάροου για το παρελθόν του.

Σε αυτόν τον χορό αποδοκιμασίας, ο Αλεκ Μπόλντγουιν μοιάζει να έχει αντίθετη άποψη, την οποία αποφάσισε να δηλώσει δημοσίως μέσω του λογαριασμού του στο twitter. «Ο Γούντι Αλεν υπήρξε αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας σε δυο Πολιτείες και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του» έγραψε σε ένα του tweet. «H αποκήρυξή του και η αποκήρυξη της δουλείας του, προφανώς εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, αλλά μοιάζει άδικη και θλιβερή στα μάτια μου. Δούλεψα μαζί του τρεις φορές και οι τρεις υπήρξαν προνόμιο στην καριέρα μου».

«Είναι πιθανόν να υποστηρίζεις τα θύματα της παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης και να πιστεύεις επίσης ότι ο Γουντι Αλεν είναι αθώος;» συνέχισε. Για να δώσει την απάντηση: «Νομίζω πως ναι. Η πρόθεση δεν είναι να αγνοήσουμε αυτές τις κατηγορίες, αλλά το να κατηγορείς ανθρώπους για τέτοια εγκλήματα είναι κάτι που πρέπει να χειρίζεσαι με προσοχή. Κι από την πλευρά των θυμάτων εξίσου».

Δείτε ακόμη: Κάποιος να μιλήσει στον Γούντι Αλεν για το timing...

Κι ο Αλεκ Μπόλντγουιν δεν είναι ο μόνος που εκφράζει μια ανάλογη άποψη. Αν η Κατρίν Ντενέβ έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή που υπέγραψε μαζί με άλλες Γαλλίδες πάνω στο θέμα, η συγγραφέας (του «Handmaid’s Tale» ανάμεσα σε άλλα) Μάργκαρετ Ατγουντ, γράφοντας πριν λίγες μέρες ένα άρθρο στην καναδική εφημερίδα Globe and Mail υποστήριξε ότι «το κίνημα «#MeToo είναι σύμπτωμα ενός διαλυμένου συστήματος δικαιοσύνης. Ολο πιο συχνά γυναίκες κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, δεν μπορούν να βρουν δικαιοσύνη –συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών δομών- κι έτσι χρησιμοποιούν ένα καινούριο εργαλείο: Το internet. […] Μια μέθοδος που υπήρξε πολύ αποτελεσματική και οδήγησε σε μια αφύπνιση. Αλλά τι ακολουθεί; […] Αν η δικαιοσύνη, το νομικό σύστημα, παρακαμφθεί καθώς θα κριθεί αναποτελεσματικό, τι θα πάρει την θέση του; Ποιο θα είναι οι νέοι φορείς εξουσίας;».

μάργκαρετ άτγουντ 607

Κι αν οι δηλώσεις του Λίαμ Νίσον για το πως οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση θυμίζουν «λίγο κυνήγι μαγισσών», εύκολα μπορούν να κριθούν ως υπερβολικές ή άστοχες, φωνές όπως αυτές της Μάργκαρετ Ατγουντ (την οποία πολλοί πριν από έναν χρόνο χαρακτήρισαν «κακή φεμινίστρια», όταν ζητούσε διαφάνεια στην υπόθεση κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός καναδού καθηγητή πανεπιστημίου) που μιλούν για το αυτονόητο: «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», οφείλουν να ακουστούν με λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Οπως λέει η ίδια στο άρθρο της «αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ελπίζω να μην πάει χαράμι».

Δείτε ακόμη: