Buzz

Για μια χούφτα ποπ κορν

στα 10

Μας λείπει το να πηγαίνουμε σινεμά και μας λείπει να τρώμε ποπ κορν -όταν η ταινία έχει τα εφέ και τον ήχο που σε κάνει να ξεχνάς τον θόρυβο από το μάσημα και να σου μένει μόνο η γεύση.

Flix Team
Για μια χούφτα ποπ κορν
Photos: J.R. Eyerman, Peter Stackpole /The LIFE Picture Collection

Μπορεί το ποπ κορν να είναι πλέον συνώνυμο του (εμπορικού) σινεμά και κομμάτι της απόλαυσης της τελευταίας superhero ταινίας, αλλά αντίθετα απ΄ότι μπορεί να πιστεύετε, αυτό δεν ήταν πάντα η νόρμα.

Στην αρχή του σινεμά η ιδέα του να τρως οτιδήποτε βλέποντας μια ταινία, έμοιαζε εντελώς λάθος, καθώς οι αιθουσαρχες ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των θεατρικών σκηνών, όπου το φαγητό όσο οι ηθοποιοί παίζουν στην σκηνή ήταν και είναι, τουλάχιστον ασέβεια.

Διαβάστε ακόμη: Στα πόσα «ανοίγματα» της αγοράς θα ανοίξουν τα σινεμά;

ποπ κορν 607

Ομως καθώς οι κινηματογραφικοί ηθοποιοί δεν έδειχναν να ενοχλούνται από την συμπεριφορά του κοινού και καθώς στην διάρκεια του οικονομικού κραχ οι αίθουσες είχαν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, η ιδεά του «μπαρ» και κυρίως η πώληση νόστιμων λιχουδιών αποδείχθηκε σωτήρια για πολλούς κινηματογράφους. Οσοι από αυτούς είχαν τον απαραίτητο χώρο να εγκαταστήσουν μια μηχανή για ποπ κορν, είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται σημαντικά καθώς το εκρηκτικό καλαμπόκι έγινε το νέο αγαπημένο σνακ των σινεφίλ.

ποπ κορν 607

Τόσο που το περιοδικό LIfe στο τεύχος της 25ης Ιουλίου του 1949 αφιέρωσε κάμποσες σελίδες στη δημοφιλή λιχουδιά με φωτογραφίες από αίθουσες σε ολόκληρη την Αμερική, δηλώνοντας ότι «ο πιο δημοφιλής σταρ στους κινηματογράφους την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Τζέιν Ράσελ ή ο Ντάνι Κέι, αλλά το ποπ κορν».

Δείτε ακόμη: Τα κλειστά σινεμά του πλανήτη, δημιουργούν ένα ακόμη πρόβλημα: τόνους απούλητου ποπ κορν

Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από το τεύχος εκείνο και νιώστε νοσταλγία όχι μόνο χάρη στις vintage εικόνες αλλά και για μια συνήθεια που μας έχει λείψει πολύ.

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

ποπ κορν 607

Δείτε επίσης: «Welcome back»: τα σινεμά ανοίγουν στο Λος Αντζελες και οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα