Industry

«Welcome back»: τα σινεμά ανοίγουν στο Λος Αντζελες και οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα

στα 10

Συγκίνηση κι αυθόρμητο χειροκρότημα μόλις έσβησαν τα φώτα στην κινηματογραφική αίθουσα και η οθόνη έγραψε «Welcome back. We missed you».

«Welcome back»: τα σινεμά ανοίγουν στο Λος Αντζελες και οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανοίξει οι κινηματογράφοι της ανατολικής ακτής. Ενα περίπου χρόνο μετά το γενικό lockdown λόγω της πανδημίας, τα σινεμά της Νέας Υόρκης άνοιξαν την πόρτες τους κι όλοι μιλούσαν για μια αίσθηση σχεδόν θρησκευτική.

Τώρα ήρθε η σειρά και της δυτικής ακτής. Στη γνωστή αλυσίδα πολυκινηματογράφων AMC τα μέτρα ήταν αυστηρά, ξεκάθαρα και δομημένα. Ηλεκτρονικό εισιτήριο, χρήση της μάσκας παντού, ενώ η πληρότητα των κινηματογράφων φτάνει μόλις το 25% και σε απόλυτους αριθμούς το όριο είναι μόλις 50 άτομα ανά αίθουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter μως το κοινό έτρεξε να απολαύσει (στην αίθουσα 9 του AMC) το «Nomadland» της Κλόι Ζάο. Τα φώτα έσβησαν και πριν ξεκινήσει η ταινία η επιγραφή «Welcome back to the movies. We missed you» ενέπνευσε ένα συγκινημένο δυνατό χειροκρότημα από τον κόσμο.



«Ενθουσιασμένος είναι το λιγότερο που μπορώ να δηλώσω» ομολόγησε ένας μεταπτυχιακός φοιτητής. «Είμαι συγκινημένος που άνοιξαν τα σινεμά. Θα κάνω σκοπό της ζωής μου τουλάχιστον μία ταινία την εβδομάδα. Πρέπει να στηρίξουμε τις αίθουσες. Είμαστε εδώ κι έτοιμοι να δούμε ταινίες σε μεγάλη οθόνη επιτέλους!»

Μια τριμελής οικογένεια που βρέθηκε στη διπλανή αίθουσα για να δει το «Raya and the Last Dragon» της Disney δεν έμοιαζε να ανησυχεί για τις συνθήκες. «Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους αιθουσάρχες. Τηρούν όλα τα μέτρα. Κι ανυπομονούμε - για το ποπ κορν, για το να απολαύσουμε ως οικογένεια την ταινία ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους, για να πάψουμε να νιώθουμε απομονωμένοι...»

«Η σημερινή έξοδος για σινεμά είναι κάτι παραπάνω από αυτό που σήμαινε κάποτε. Είναι μία γιορτή. Ξαναζούμε. Ξανα-απολαμβάνουμε όσα αγαπάμε» δήλωσε και μία 65χρονη θεατής, συνοψίζοντας συγκινητικά όλα όσα αισθανόμαστε κι όλοι εμείς εδώ. Που περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας.

Διαβάστε κι αυτό: «Είναι σαν να πηγαίνεις στην εκκλησία»: Οι Νεοϋορκέζοι επέστρεψαν στα σινεμά

welcome back we missed you 607