Buzz

H «Ανθρώπινη Φωνή» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Τίλντα Σουίντον ξεκινά γυρίσματα

στα 10

Στην πρώτη του αγγλόφωνη απόπειρα, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ γυρίζει σε ταινία μικρού μήκους το αριστούργημα του Ζαν Κοκτό.

Flix Team
H «Ανθρώπινη Φωνή» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Τίλντα Σουίντον ξεκινά γυρίσματα

Με όλα τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι έτοιμος να γυρίσει το μικρού μήκους φιλμ, το πρώτο αγγλόφωνο στην καριέρα του, που δεν είναι άλλο από τη μεταφορά της «Ανθρώπινης Φωνής» του Ζαν Κοκτό με την Τίλντα Σουίντον. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στην Μαδρίτη και το μαρτυρά η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, αδερφός του σκηνοθέτη και παραγωγός της ταινίας.

Η συνεργασία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και της Τίλντα Σουίντον προέκυψε κατά τη διάρκεια της οσκαρικής κούρσας του Πέδρο Αλμοδόβαρ για το «Πόνος και Δόξα».

Στην «Ανθρώπινη Φωνή» του Κοκτό μια γυναίκα μιλά στο τηλέφωνο με τον εραστή της που την εγκαταλείπει. Με τόνο μιας απελπισίας που προσπαθεί ματαίως να κρυφτεί, κάτω από επιδερμίδες προσποιούμενης άνεσης, και λίγο λίγο καταρρέει. Αν θυμάστε, ο Αλμοδόβαρ έχει ήδη εμπνευστεί από αυτό: υπάρχει τέτοια σκηνή στις «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», ενώ διασκευές του έχουμε δει από τον Ρομπέρτο Ροσελίνι το 1948 με τη συνταρακτική Ανα Μανιάνι (στο σπονδυλωτό «L' Amore») μέχρι τη Madonna στο βίντεο κλιπ του «I Want You», της συνεργασίας της με τους Massive Attack.




«Πολλοί φίλοι μου παραξενεύονται όταν τους λέω ότι θέλω να γυρίσω μία μικρού μήκους» είπε ο Αλμοδόβαρ. «Ομως, ναι, θέλω να γυρίσω μία 15λεπτη ταινία. Γιατί είμαι εδώ και χρόνια ερωτευμένος με αυτή την ιστορία κι αυτή την ιστορία θέλω να πω...»

Το πρότζεκτ (το οποίο έγραψε στα Ισπανικά και μετά μεταφράστηκε) είναι «πολύ προσωπική υπόθεση» για τον Αλμοδόβαρ. Θα είναι ένα μονόπρακτο με την Τίλντα και τον σκύλο της.

Μετά τη μικρού μήκους σειρά έχει η επόμενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ - στα ισπανικά - με τίτλο «Παράλληλες Μητέρες» και πιθανή πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ. Διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν εδώ.

ωοζ