Buzz

Ο Βίγκο Μόρτενσεν δεν έχει και τα καλύτερα λόγια να πει για το «Titane»

στα 10

Συγκρίνοντας την ταινία της Ζούλια Ντικουρνό με το «Crash» του Κρόνενμπεργκ, ο Μόρτενσεν την βρίσκει πολύ κατώτερη.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν δεν έχει και τα καλύτερα λόγια να πει για το «Titane»

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Crimes of the Future» ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της την επόμενη εβδομάδα στις Κάννες, καθώς διαγωνίζεται εκεί για τον Χρυσό Φοίνικα. Ομως ο πρωταγωνιστής της ταινίας Βίγκο Μόρτενσεν αποφάσισε να ξεκινήσει από τα προεόρτια με κάποιες δηλώσεις για την περσινή νικητήρια ταινία του Χρυσού Φοίνικα, το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό, για να ανάψουν τα αίματα.

Μιλώντας το The Hollywood Reporter, ο Μόρτενσεν είπε πως η ταινία της Ντικουρνό δεν μπορεί να συγκριθεί με το «Crash» του Κρόνενμπεργκ, το οποίο έκανε κι αυτό την πρεμιέρα του στις Κάννες το 1996 και κέρδισε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής, και πως την θεωρεί αρκετά κατώτερη. «Κατά τη γνώμη μου, και δεν προσβάλλω την σκηνοθέτη του “Titane, αλλά το “Crash” ήταν ανώτερη από την συγκεκριμένη ταινία, επειδή δεν αφορούσε μόνο την επιφανειακή αξία σοκ και τις αντισυμβατικές εικόνες. Υπήρχε μια ιστορία από κάτω, υπήρχε μια αληθινή εξερεύνηση χαρακτήρων στο “Crash” πολύ περισσότερο από ότι στο «Titane», νομίζω.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ δίνει μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Variety

crash

Πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των δυο ταινιών, μιας το «Crash» μιλάει για μια ομάδα ατόμων, τα οποία ήταν θύματα αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, που ερεθίζεται σεξουαλικά βλέποντας τέτοιου είδους ατυχήματα, ενώ το «Titane» μια γυναίκα κάνει σεξ με ένα αυτοκίνητο και μένει έγκυος από αυτό.

Πάντως ο Κρόνενμπεργκ, παλιότερα, μόνο τα καλύτερα είχε να πει για την ταινία της Ντικουρνό. ««Νομίζω ότι η Τζούλια είπε ότι έχει επηρεαστεί από τις ταινίες μου και αυτό είναι πολύ κολακευτικό για μένα. Αλλά προφανώς, κάνει άλλα πράγματα. Και σίγουρα, αν και το “Crash” κέρδισε ένα βραβείο στις Κάννες, δεν κέρδισε τον [Χρυσό] Φοίνικα. Αρα [το “Titane”] έχει κάτι παραπάνω.»