Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο «Πύραυλος» του Στέφανου Σιταρά είναι το βραβείο κοινού στην πρώτη έκδοση του Untold Film Festival

στα 10

Μια υπέροχη ταινία που μέχρι σήμερα δεν είχε προβληθεί στις αίθουσες, παίρνει διανομή μετά την προβολή της και τη διάκρισή της στο 1ο Untold Film Festival.

Flix Team
Ο «Πύραυλος» του Στέφανου Σιταρά είναι το βραβείο κοινού στην πρώτη έκδοση του Untold Film Festival

Ο Στάθης, γνωστός για τη μυθομανία του, αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός «απόρρητου πυραύλου» (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Πύραυλου», της ταινίας του Στέφανου Σιταρά που μας είχε ενθουσιάσει στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2019 και μετά χάθηκε... χωρίς να κάνει ούτε μια στάση από τις ελληνικές αίθουσες, αλλά ούτε και να προβληθεί σε κάποια πλατφόρμα.

Σήμερα τρια και κάτι χρόνια μετά, ο «Πύραυλος» γίνεται η πρώτη ταινία που κερδίζει το Βραβείο Κοινού του 1ου Untold Film Festival που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Tριανόν, δίνοντας την ευκαιρία σε ταινίες που δεν έχουν πάρει διανομή στην Ελλάδα να συναντήσουν το κοινό τους. Επιπλέον, ο «Πύραυλος», ως νικητής του Βραβείου Κοινού θα προβληθεί στο Τριανόν για μια εβδομάδα μέσα στο έτος, κερδίζοντας την ορατότητα που αξίζει.

untold

Το Untold Film Festival, με επιμελητή προγράμματος τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο. στην πρεμιέρα του στην Αθήνα, δοκίμασε να προβάλλει οκτώ ανέκδοτες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, γεμίζοντας την αίθουσα του Τριανόν και προκαλώντας ενθουσιασμό στους θεατές που έφτασαν μέχρι εκεί για να δουν τι χάνουν όταν δεν βλέπουν ελληνικό σινεμά.

Οπως αναφέρει το επίσιημο δελτίο Τύπου του «Untold Film Festival»: «Η επιτυχία της πρώτης edition του Untold φιλμ Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και η αγάπη με την οποία ανταποκρίθηκε όλος ο κινηματογραφόκοσμος, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε στο μέλλον, να σχεδιάσουμε με όρεξη το επόμενο untold και να ανυπομονούμε για τη διοργάνωσή του. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι χτίζουμε έναν θεσμό, συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με κινητήρια δύναμη τον έρωτά μας για αυτό που κάνουμε, την αγάπη για το σινεμά.»

Περισσότερες πληροφορίες για το Untold Film Festival στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στο site του ΤΡΙΑΝΟΝ.

πύραυλος