Buzz

«Ηταν σαν να επέζησα από έναν τυφώνα». Ο Τομ Φορντ μιλά για την εμπειρία του βλέποντας την ταινία «Ο Οίκος Gucci»

στα 10

Ο Τομ Φορντ δεν μάσησε τα λόγια του για τα όσα είδε στη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

«Ηταν σαν να επέζησα από έναν τυφώνα». Ο Τομ Φορντ μιλά για την εμπειρία του βλέποντας την ταινία «Ο Οίκος Gucci»

Η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ο Οίκος Gucci» δεν έχει κλείσει ούτε μια εβδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο και ήδη έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων συζητήσεων, ακόμα και μέσα στον χώρο της μόδας.

Ενας από εκείνους που μιλάνε για την ταινία αυτή είναι και ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον οίκο Gucci το 1995 και τον ερμηνεύει ο Ριβ Κάρνεϊ σε μερικές σκηνές. Ο Φορντ, σε μια έκθεση που έγραψε για την Air Mail, κατακρίνει την ταινία του Σκοτ παρομοιάζοντάς την εμπειρία θέασής της σαν να επιβιώνει από έναν τυφώνα. «Η λαμπερή, φιλόδοξη, όμορφα κινηματογραφημένη και με πανέμορφα κοστούμια ιστορία απληστίας και φόνου είναι εκπληκτική λόγου του τεράστιου αριθμού των λαμπερών ηθοποιών που έχουν επιλεγεί για να παίξουν σε αυτήν. Η ταινία ανταγωνίζεται την σαπουνόπερα “Δυναστεία” σε λεπτότητα, αλλά το κάνει με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστές τους Lady Gaga, Ανταμ Ντράιβερ, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Αϊρονς, Τζάρεντ Λέτο και Σάλμα Χάγιεκ, η ταινία είναι… Λοιπόν, δεν είμαι ακόμα πολύ σίγουρος για το τι ακριβώς είναι, αλλά κατά κάποιο τρόπο ένιωσα σαν να είχα ζήσει έναν τυφώνα όταν έφυγα από το θέατρο. Ηταν μια φάρσα ή μια συναρπαστική ιστορία απληστίας; Συχνά γελούσα δυνατά, αλλά έπρεπε;» έγραψε ο Φορντ.

Διαβάστε ακόμα: H Lady Gaga μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου της για το «House of Gucci»

Reeve Carney O Ριβ Κάρνεϊ, ο οποίος ερμηνεύει τον Τομ Φορντ στην ταινία.

Και συνέχισε γράφοντας «Κατά καιρούς, όταν ο Αλ Πατσίνο, ως Αλντο Γκούτσι, και ο Τζάρεντ Λετο, ως ο γιος του Αλντο, Πάολο Γκούτις, ήταν στην οθόνη, δεν ήμουν απολύτως σίγουρος για το αν παρακολουθούσα μια έκδοση του ιστορίας στο “Saturday Night Live”. Η εξαιρετική ερμηνεία του Λέτο είναι κυριολεκτικά θαμμένη κάτω από προσθετικά λατέξ. Και οι δύο [ο Λέτο και ο Πατσίνο] παίζουν σα να είναι απόλυτα ζαμπόν — και όχι της ποικιλίας του προσούτο. Πρέπει να διασκέδασαν. Ο Πάολο, τον οποίο συνάντησα πολλές φορές, ήταν όντως εκκεντρικός και έκανε κάποια παράξενα πράγματα, αλλά η γενική του συμπεριφορά σίγουρα δεν ήταν σαν τον τρελό και φαινομενικά προβληματικό χαρακτήρα της ερμηνείας του Λέτο».

Φυσικά ο Φορντ δεν αφήνει και ασχολίαστη την ερμηνεία του Ανταμ Ντράιβερ ως Μαουρίτσιο Γκούτσι. «Ο Μαουρίτσιο είχε εξαγοραστεί από την εταιρεία όταν ανέλαβα τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Gucci και είχα την πρώτη μου επιτυχημένη συλλογή. Σίγουρα δεν με κακοχαρακτήρισε ποτέ μετά από εκείνη την παράσταση όπως κάνει στην ταινία. Οι ταινίες έχουν έναν τρόπο να γίνονται αλήθεια στο μυαλό των ανθρώπων, μια εναλλακτική πραγματικότητα που με τον καιρό εξαφανίζει την πραγματικότητα όλων όσων έχουν γίνει.»

Τέλος ο Φορντ δεν παραλείπει να περιγράψει και το τι ένιωσε μετά την θέαση της ταινίας. «Ημουν βαθιά λυπημένος για αρκετές ημέρες αφότου παρακολούθησα το “O Οίκος Gucci”, μια αντίδραση που πιστεύω ότι θα νιώσουμε μόνο όσοι γνωρίζαμε εκ των έσω το τι πραγματικά έγινε. Μου ήταν δύσκολο να δω το χιούμορ και το καμπ σε κάτι που ήταν τόσο αιματηρό. Στην πραγματική ζωή, τίποτα από αυτά δεν ήταν καμπ. Ηταν μερικές φορές παράλογο, αλλά τελικά ήταν τραγικό».

Σίγουρα ο Φορντ δεν μασάει τα λόγια του και δεν κρύβει την πικρία του για τα όσα είδε. Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έγραψε στην Air Mail εδώ.