Buzz

Το «Dandelion Wine» του Ρέι Μπράντμπερι στο σινεμά!

στα 10

Το σημαντικό, βεβαίως, είναι ότι ο Μπράνμπερι, στα 91 του χρόνια, γράφει ο ίδιος το σενάριο του (ημι)αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του.

Το «Dandelion Wine» του Ρέι Μπράντμπερι στο σινεμά!

«Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να ζητήσω», δήλωσε ο Ρέι Μπράντμπερι την ημέρα των ενενηκοστών πρώτων γενεθλίων του.

Και δεν είναι τυχαίο, αφού το «Dandelion Wine» του 1957 αφηγείται μια ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού σε μια φανταστική πόλη του Ιλινόι, τοποθετημένη το 1928 κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού.

Βοηθός του Μπράντμπερι στο σενάριο θα είναι ο Ρώσος Ρόντιον Ναχαπέτοφ, ο οποίος είχε διασκευάσει σε μια ταινία μικρού μήκους το βιβλίο.

«Σήμερα ξαναγεννήθηκα», συμπληρώνει ο Μπράντμπερι. «To "Dandelion WIne" είναι η πιο προσωπική μου δουλειά και μου φέρνει στο μυαλό στιγμές απόλυτης ευτυχίας αλλά και τρόμου. Είναι η ιστορία μου ως μικρό αγόρι και η μαγεία ενός αξέχαστου καλοκαιριού που ακόμη διατηρεί μια μυστηριώδη δύναμη πάνω μου».

Για την ώρα δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας ή λεπτομέρειες γύρω από το καστ και το όνομα του σκηνοθέτη της.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον...