Buzz

Ψυχρός Πόλεμος για την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα

στα 10

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συναγωνιστεί τον Τομ Κρουζ σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Flix Team
Ψυχρός Πόλεμος για την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα

Τον περασμένο Μάιο έγινε γνωστό το σχέδιο του Τομ Κρουζ να είναι ο πρώτος σταρ που θα γυρίσει ταινία στο διάστημα, σε συνεργασία με τη NASA αλλά και την Space X του Ιλον Μασκ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νταγκ Λάιμαν.

Τώρα μαθαίνουμε πως η Ρωσία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζει ήδη εδώ και ένα χρόνο την απάντησή της στο Χόλιγουντ. με την αποστολή συνεργείου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις αρχές του Οκτώβρη 2021 ώστε να είναι αυτή η χώρα που θα υπογράψει την πρώτη ταινία στο διάστημα.

Ηδη από τον Νοέμβριο του 2020, το διαστημικό πρακτορείο Roscosmos έψαχνε με κάστινγκ «έναν αληθινό υπερήρωα που θα ταξιδέψει μέχρι τ' αστέρια... την ίδια στιγμή που θα γίνει και ένας διεθνής σταρ». Τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ζητήθηκαν από τους τολμηρούς υποψήφιους ήταν να είναι ανάμεσα στα 25 και τα 40 χρόνια τους, να ζυγίζουν ανάμεσα στα 50 και τα 70 κιλά και να έχουν περίμετρο στήθους περισσότερο από 112 εκατοστά. «Επιπρόσθετα να πρέπει να είναι ικανή να τρέχει ένα χιλιόμετρο σε τρεισήμιση λεπτά ή και λιγότερο, να κολυμπάει 800 μέτρα ελεύθερο σε 20 λεπτά και να βουτάει από τρία μέτρα ύψος με εντυπωσιακή τεχνική». Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ στον Guardian, δεν ζητήθηκε ποτέ προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική.

Yulia

Η ηθοποιός που επιλέχθηκε είναι η 36χρονη Γιούλια Πέρεσιλντ, με μεγαλύτερες διεθνείς της διακρίσεις τη συμμετοχή της στο υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα «The Edge» του Αλεξέι Ούτσιτελ και το ρόλο της στο «In the Fog» του Σεργκέι Λοζνίτσα το 2012. Σκηνοθέτης της διαστημικής ταινίας θα είναι ο διάσημος στη Ρωσία και από την τηλεόραση Κλιμ Σιπένκο. Και οι δυο τους θα υποβληθούν σε εκπαίδεση σε μηδενική βαρύτητα από την 1η Ιουνίου.

Η ταινία, με τον τίτλο «Challenge» θα είναι ένα διαστημικό δράμα που σκοπό έχει να διαδώσει στον κόσμο τις δράσεις της Ρωσίας στο διάστημα, αλλά και να αποθεώσει το επάγγελμα των κοσμοναυτών.

Την ίδια εποχή ο 59χρονος Τομ Κρουζ είναι πιθανό να έχει γίνει ο ίδιος διαστημικός σταθμός!

The Challenge