Buzz

Ο Τομ Κρουζ το παραδέχεται: κινδύνεψε να σκοτωθεί γυρίζοντας μία σκηνή των «Επικίνδυνων Αποστολών 7»

στα 10

Το άλμα με μηχανή από τις νορβηγικές βουνοκορφές ήταν μια τρέλα. Η πιο επικίνδυνη της καριέρας του.

Ο Τομ Κρουζ το παραδέχεται: κινδύνεψε να σκοτωθεί γυρίζοντας μία σκηνή των «Επικίνδυνων Αποστολών 7»

Ο Τομ Κρουζ ισορροπεί μεταξύ τόλμης και τρέλας. Είναι διαβόητο το ότι αφήνει άνεργους τους κασκαντέρ: θέλει ο ίδιος να γυρίζει τις δύσκολες κι επικίνδυνες σκηνές του και για αυτό πρέπει το μεγαλύτερο κομμάτι του budget μιας ταινίας του να πηγαίνει στην προσωπική του ασφάλιση. Για πάραδειγμα, θυμθείτε κι αυτό: Αουτς! Δείτε τον Τομ Κρουζ να σπάει το πόδι του στα γυρίσματα του «Mission: Impossible».

Eχει αναρριχηθεί στις τζαμαρίες του ουρανοξύστη Burj Khalifa, κρεμαστεί από γκρεμούς, πιλοτάρει ο ίδιος μαχητικά Top Gun αεροσκάφη, γαντζωθεί από επιβατικά αεροπλάνα που απογειώνονται κι έχει πέσει απο αυτά - από τα 25.000 πόδια, με ταχύτητα 200 μίλια την ώρα.

Για το «Mission Impossible 7» ξεπέρασε τον εαυτό του.

Μία σκηνή τον θέλει να φεύγει με την μηχανή του στον γκρεμό, στις νορβηγικές βουνοκορφές. Για το γύρισμά της, κατασκευάστηκε με ράμπα από όπου ο Κρουζ θα έφευγε με φόρα στο κενό. Ενα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά για να κινηματογραφήσει το πλάνο με φόντο την άβυσσο κάτω κι ο πρωταγωνιστής έπρεπε να μετρήσει και να ανοίξει το αλεξίπτωτό του για να σωθεί. Η προετοιμασία μόνο της σκηνής, πριν καν ξεκινήσει το γύρισμα, χρειάστηκε τέσσερις ώρες...

mission

mission

mission

Σήμερα, μιλώντας στο Empire, ο Κρουζ ομολογεί ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη τρέλα της καριέρας του, το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχει κάνει.

Κι εξηγεί:

«Πρώτον: αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον, το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά κι αυτό ήταν πρόβλημα. Επρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μη χτυπήσει στο ελικόπτερο! Τρίτον, μια στραβή απογείωση και δεν ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή. Και τέλος, είχα 6 δευτερόλεπτα - να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα κάτι καλά το αλεξίπτωτο μπορεί να μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε... κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε.»

Ε πώς να μη νευριάσει μετά όταν εκείνος περνάει όλα αυτά και κάποιος από το συνεργείο δε φοράει τη μάσκα του! You had one job!

View this post on Instagram

Action... #MI7 Day 1

A post shared by Christopher McQuarrie (@christophermcquarrie) on

Δείτε παρακάτω περισσότερα βίντεο με το ριψοκίνδυνο γύρισμα:



Διαβάστε ακόμη: