Buzz

Επικίνδυνη Αποστολή όνομα και πράγμα: ο Τομ Κρουζ κρεμάστηκε όντως από αεροπλάνο που απογειώνεται

στα 10

Χθες στο CinemaCon ο Τομ Κρουζ παρουσίασε behind the scenes υλικό από τα γυρίσματα του «Mission: Impossible – Rogue Nation» και ομολόγησε ότι το κασκαντεριλίκι της σκηνής που τον θέλει να κρέμεται από αεροπλάνο τον έκανε να χ...στεί πάνω του.

Επικίνδυνη Αποστολή όνομα και πράγμα: ο Τομ Κρουζ κρεμάστηκε όντως από αεροπλάνο που απογειώνεται

Είναι η σκηνή που είδαμε και το πρώτο trailer-teaser. Ο Κρουζ να κρέμεται από ένα Airbus A400M, όσο αυτό απογειώνεται με εκείνον να κρατά τα μάτια του ανοιχτά - παρά την ατμοσφαιρική πίεση. Δείτε το εδώ το trailer teaser του «Mission: Impossible – Rogue Nation».

Χθες, ο 53χρονος πρωταγωνιστής, διαβότητος για το ότι επιμένει να γυρίζει όλες τις επικίνδυνες σκηνές του ο ίδιος, εμφανίστηκε στην παρουσίαση του CinemaCon και εξήγησε στο κοινό πώς ακριβώς κρεμάστηκε από το αεροπλάνο, τι είδους φακούς επαφής έπρεπε να φορέσει για να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια και πόσες φορές... πήγαν το πλάνο.

Οκτώ. Οκτώ φορές χρειάστηκε να γυριστεί η κασκαντερική σκηνή με τον Κρουζ να ομολογεί ότι «ακόμα κι όταν έκανε το σήμα του όλα ΟΚ στο συνεργείο, εκείνος ήταν χεσμένος από το φόβο του». Ομως το έκανε.

tom cruise plane stunt presentation 607

«Πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο» είπε αμέσως μετά το βίντεο που έδειξε τον τρόπο που γύρισαν την επικίνδυνη απογείωση. «Μου αρέσει να ανακαλύπτω τρόπους να κρατώ τους θεατές στην άκρη της καρέκλας τους...»

Και η αλήθεια είναι ότι συνεχώς βρίσκει νέες ιδέες: σε προηγούμενες ταινίες του «Mission: Impossible» franchise έχει κρεμαστεί από γκρεμούς σκαρφαλώνοντας χωρίς προστατευτικό σκοινί, κι έχει επίσης αναρριχηθεί στις τζαμαρίες του ουρανοξύστη Burj Khalifa. Ομως αυτό το κόλπο με το αεροπλάνο πρέπει να ήταν η πιο επικίνδυνη από όλες τις αποστολές του.

tom cruise plane stunt 607

Ο Κρουζ εξήγησε πώς μία ομάδα ειδικών τον βοήθησε εξηγώντας του κάθε βήμα. Πώς το συνεργείο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην τον πνίξουν οι καπνοί ή να μην συγκρουστεί με πουλιά στην άνοδό του (κάτι που ακούγεται αστείο, αλλά μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμο). Ομως, από ένα σημείο και μετά, όλα ήταν θέμα τύχης.

«Είναι φοβερό ότι ο ίδιος επιδιώκει να κάνει όλα αυτά τα κασκαντεριλίκια» είπε στο κοινό ο Ρομπ Μουρ, υποδιευθυντής του στούντιο της Paramount.

Η παρουσίαση της Paramount, με αυτή την ιδέα του να δείξουν τα γυρίσματα της επικίνδυνης απογείωσης, έκλεψε την παράσταση χθες στο CinemaCon. Οι παραγωγοί, ο Κρουζ και οι συμπρωταγωνιστές του, Σάιμον Πεγκ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον, αποκάλυψαν δύο ακόμα σκηνές της ταινίας στο κοινό και κέρδισαν τις εντυπώσεις: μία σκηνή βασανισμού του Κρουζ που θύμιζε το ανατριχιαστικό «Marathon Man» και μία κόντρα με αυτοκίνητα στους δρόμους του Μαρόκο.

Να θυμίσουμε ότι το «Mission: Impossible - Rogue Nation» θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιουλίου στην Αμερική.

Διαβάστε ακόμα: