Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Ηλίας Δούλης είναι «Ο Καλύτερος» στο Φεστιβάλ της Μόσχας

στα 10

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη μικρού μήκους ταινία στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Flix Team
Ο Ηλίας Δούλης είναι «Ο Καλύτερος» στο Φεστιβάλ της Μόσχας

Το παιδί θαύμα μιας επαρχιακής παιδικής ομάδας στίβου εξαφανίζεται. Οι συναθλητές του το αναζητούν.

Αυτη είναι η μικρή σύνοψη της νέας ταινίας του Ηλία Δούλη, «Ο Καλύτερος», η οποία, αν κρίνουμε από το ως τώρα δείγμα σκηνοθετικής και σεναριακής γραφής του, δεν θα είναι καθόλου κάτι τόσο συμβατικό. Το φιλμ επιλέχθηκε για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 30 Αυγούστου στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε (σαν τρελοί) στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

ο καλύτερος

Πριν δυο χρόνια, ο Δούλης συμμετείχε στο Φεστιβάλ Δράμας με το «Τοπίο για Καλύβα και Δάσος» - γράφαμε τότε για την ταινία, «κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενη απόπειρα για μια πειραματική (ή πιο εύστοχα «out of the box») μυθοπλαστική απόπειρα που περιλαμβάνει και την (κυριολεκτική) κατασκευή ενός σύμπαντος και ματιά πάνω στο παραμύθι και ακαριαίο χιούμορ με διάθεση υπαρξιακής σάτιρας για το διαχρονικό τίμημα της ευτυχίας.»

Τώρα, ο Ηλίας Δούλης μοιράζεται για τη νέα ταινία του: «Ο "Καλύτερος" είναι μια μικρή αλληγορία για την εξουσία, την καταπίεση, το φασισμό. Πραγματοποιήθηκε χωρίς τη στήριξη κάποιου φορέα, δημόσιου ή ιδιωτικού, χωρίς την κηδεμονία κάποιας εταιρίας παραγωγής. Είναι αποτέλεσμα πολλής προσωπικής δουλειάς και μεγάλης στήριξης από φίλους και ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Καθώς η ταινία δεν έγινε δεκτή σε κανένα από τα μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ, η συμμετοχή και η παγκόσμια πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Μόσχας ήταν μια μεγάλη έκπληξη και μια μικρή δικαίωση. Πάμε για άλλα.»

ο καλύτερος

«Ο Καλύτερος» θα κάνει την πρώτη προβολή του στο Φεστιβάλ της Μόσχας την Τρίτη, 30 Αυγούστου και ξανά την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου. Εάν... δεν μπορείτε να βρεθείτε εκεί, δείτε παρακάτω ολόκληρη την ταινία «Τοπίο με Καλύβα και Δάσος», για μια γνωριμία με το σινεά του Ηλία Δούλη.

«Ο Καλύτερος» info Σενάριο, σκηνοθεσία: Ηλίας Δούλης | Εμφανίστηκαν: Ερμής, Νηρέας, Βασίλης, Νικόλας, Ελεονώρα, Γιάννης, Ιωσήφ, Αγνή, Γιάννης, Αρετή, Μαρία, Γιάννης Δελλατόλας, Αννα Απέργη, Σβετλάνα Ηλι, Σμαράγδα, Nuri Jendereyko, Κλειώ Μιχαηλίδου | Φωτογραφία: Ηλίας Δούλης | Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαβασιλείου, Λουκία Μπάτση, Γιάννης Δελλατόλας ο νεότερος, Ηράκλεια Δέδε, Αριστομένης Θεοδωρίδης | Κοστούμια: Νάνσυ Κοτζιά | Μακιγιάζ: Μαλένα Μπαντιου | Μοντάζ: Ηλίας Δούλης | Ψηφιακά Εφέ: Νίκος Κουρογλου, Παντελής Κίτσος | Πολλές ευχαριστίες σε όλες και όλους, όπως επίσης στους/στις: Λευτέρη Ψάλτη, Δήμητρα Φαφαλιου, Ερατώ Τρίκα, Ελένη Κορδα, γονείς των παιδιών, Κινηματογραφικό Τομέα Π.Ο.Φ.Π.Α., Σεραφείμ Αρκομανη, Ευγενία, Κόκο, Γιάννη, Αθηνά, Νίκο, Κωνσταντίνο, Θοδωρή, κύριο Δημήτρη, κυρία Κική και στις Ειρήνη Παπαβασιλείου και Λουκία Μπατση ξανά και ξανά

ο καλύτερος